Ennakko: Lempo lähtee uusimpaan Jujua vastaan temppua, johon vain Lempo on tällä kaudella pystynyt

26.1.2023

MITÄ: naisten 1-sarjaa Juju Joensuu–Lempo-Volley

MISSÄ: Joensuun Urheilutalo

MILLOIN: su 29.1. klo 15

AIEMPI OTTELU: 30.10. Lempo - Juju 3-2

Lempo-Volley jatkaa 1-sarjaotteluitaan sunnuntaina 29. tammikuuta Joensuussa. Pitkään vierasreissuun Lempo lähtee jo lauantain puolella ja yöpyy matkan varrella. Ottelu alkaa Joensuu Urheilutalolla kello 15.

Ottelu näkyy suorana selostettuna lähetyksenä sanomalehti Karjalaisen sivuilla. Lue lisää täältä. Ottelu ei näy Solidsportin kautta.

Lähtökohta

Lähtökohta on yksinkertainen: Lempolla on edessään todella iso vuori kiivettäväksi, kun katsotaan sarjataulukkoa ja menneitä otteluita. Juju voitti viime viikonloppuna sarjakärki PuMan ja aiheutti helsinkiläisille kauden avaustappion. Voiton myötä Juju nousi itse sarjakärkeen ja voittoputki on kahdeksan ottelua.

Kauden saldo on komea: 11 ottelua, kymmenen voittoa, yksi tappio. Pisteitä 29 ja hävittyjä eriä vain kymmenen. Juju on on ollut huikea kotijoukkue: kuudesta kotipelistä vain yksi pistemenetys ja pelkkiä voittoja. Edelliseen neljään kotipeliin Juju ei ole menettänyt erääkään, viimeksi kotikentällä tuli erätappio lokakuussa.

Mutta: Juju on ainoa tappio on tullut...Lempo-Volleylle. Lokakuun lopulla Hakkarissa Lempo otti tiukan trillerin jälkeen voiton 3–2. Silloin Iina Andrikopoulou oli Lempon mukana kahdessa avauserässä ja 3–0-voittokin oli lähellä. Lempo on osoittanut, että sarjassa kuka vain voi kaatua.

Lempo nimittäin ahdisti pari viikkoa sitten silloisen sarjakärjen PuMan todella ahtaalle vieraskentällä ja hävisi 2–3. Viimeksi Lempo pelasi viime viikonloppuna, silloin Tapanilan Erä oli parempi 3–0 Hakkarissa. Siitä pelistä Lempo hakee virtaa ja taisteluvoimaa sunnuntaille.

– Luulen, että tullaan paljon kovempaa kuin Erä-pelisstä. Kun tuli takkiin näin kovasti, niin ei haluta kokea tätä uudestaan, Lempon libero Senni Virtanen mietti Erä-tappion jälkeen.

– Vähän poikkeuksellinen viikko tiedossa ja pitkä vierasreissu edessä. Päästään hyvin treenaamaan. Pitää mietiskellä, miten saadaan fiilis ja hurmos takaisin, mikä oli esimerkiksi Helsingissä, Lempon päävalmentaja Jani Huurne siirsi katseen Juju-otteluun Erä-pelin jälkeen.

Kokoonpano

Edellisessä Lempon Juju-pelissä mukana ollut hakkuri Iinda Andrikopoulou on ollut tammikuun ajan LP Kangasalan liigajoukkueen matkassa farmipelaajana. Kangasalta puolestaan Lempon riveissä on nähty keskitorjuja Miriam Jauhiaista.

Viime viikonloppuna alla oli A-tyttöjen pitkä turnauspäivä, jossa oli mukana moni lempolainen. Nyt vastaavaa ei ole ja Lempo pääsee valmistautumaan viikon päätapahtumaan huolella. Bussi kohti Joensuuta starttaa Lempäälästä jo lauantaina.

Erä-pelissä Lempolla oli haasteita yleispelaajapuolella ja rotaatiota kierrätettiinkin paljon. Hakkuri Sofia Ikonen palasi 1-sarjapeleihin vuoden tauon jälkeen ja Tessa Francke nähtiin puolestaan yleispelaajana.

Senni Virtanen pelasi upean pelin liberona. Lempolla onkin loistava liberokaksikko Virtanen ja Anna Kaisa Kerminen.

Viimeksi Juju-kohtaamisessa Lempon hahmoksi nousi yleispelaaja Adelia Launonen 21 pisteellään. Samanlainen huippuilta voisi olla tilauksessa myös sunnuntaina sarjakärjen vieraana.

Jujun ykköstähdestä ei ole epäselvyyttä: yleispelaaja Nea Hämäläinen johtaa koko sarjan pistepörssiä 188 pisteellään ja oli viimeksi Lempäälässä lähes pysäyttämätön 22 pisteellään. Hämäläinen onkin isoin lenkki Jujun tehokkaassa hyökkäyskalustostossa ja hän saa passia aina tärkeimmillä hetkillä. Lempon pitäisikin keksiä keinot hänen pysäyttämiseen.

– Hämäläisen Nea meinasi meidät yksin kaataa, Jani Huurne totesi edellisen kohtaamisen jälkeen. 

– Olin aika purjeessa Hämäläisen Nean kanssa, libero Kerminen analysoi edelliskohtaamista.

Sarjakärjessä ei olla kuitenkaan yhden pelaajan voimin. Jujussa on tehty jo monta vuotta vahvaa työtä naisten edustusjoukkueen kanssa ja tällä kaudella tulosliuskassa on otettu uusi hyppy aivan kärkisijoille. Hakkuri Ella Vasarainen tuo Hämäläiselle tulitukea ja peliä rakentaa taitava Jonna Kaverinen. Jujun ryhmä on melko kokenut.

Edellisessä Lempo-pelissä oli myös tunnetta, kun Juju-päävalmentaja Janne Korkalainen sai punaisen kortin protestoinnista. Myös tulevana sunnuntaina voi odottaa tiukkaa kamppailua sarjapisteistä ja Lempo lähteekin uusimaan temppuaan eli voittamaan Jujua, johon on vain itse tällä kaudella pystynyt.

Seuraa heitä

Lempo: Sofia Ikonen. Hakkuri teki paluun edellisessä ottelussa 1-sarjakentille noin vuoden tauon ja kuntoutuksen jälkeen. Onko nyt luvassa isompaa roolia? Lempon jokerikortti.

Juju: Nea Hämäläinen. Jopa koko sarjan paras pelaaja. Jujun ykköstähti, jonka ulottuvuus ja lyöntivoima hyökkäyspelissä tuovat ison haasteen puolustukselle ja torjunnalle.

Kuvat: Taisto Niukkanen

Tarkennus 26.1.2023. Ottelu ei näy Solidsportin kautta, vaikka Solidsportin sivuilla on olemassa pelin lähetysikkuna.