Ennakko: Helsingissä nähdään tehopassarien taisto

12.1.2023

MITÄ: naisten 1-sarjaa PuMa-Volley–Lempo-Volley

MISSÄ: Lehto-areena, Helsinki

MILLOIN: su 15.1. klo 13

AIEMPI OTTELU: 4.12. Lempo-Volley - PuMa-Volley 1-3

Lempo-Volleyn naisten vuoden 2023 toinen sarjaottelu pelataan sunnuntaina 15. tammikuuta. Silloin Lempo matkustaa Helsinkiin, jossa vastaan asettuu PuMa-Volley.

Lähtökohta

Lempo-Volley pääsee PuMa-peliin varsin hyvistä lähtökohdista. Alla on kaksi voittoa, joista viimeisin vuoden avauspelissä viime sunnuntailta. Silloin Lempo voitti LP Viesti Akatemian erin 3-1 ja nousi sarjassa jo hienosti kolmanneksi.

Sen lisäksi Lempo pääsee peliin melko terveenä eikä pelaajia pitäisi olla farmikumppani LP Kangasalan matkassa niin paljoa kuin loppuvuodesta. Keskitorjuja Linnea Malinen oli Salossa Lempon mukana, kun taas hakkuri Iina Andrikopoulou on ollut alkuvuoden liigan mukana.

Lempo pääseekin itseluottamusta uhkuen Lehto-areenalle, josta on tältä ja viime kaudelta hyviä muistoja. Viime vuonna Lempo voitti PuMan vieraissa 3-2 ja tällä kaudella samalla areenalla pelaavan Erän vieraissa 3-1.

PuMa lähtee peliin kuitenkin selvänä suosikkina. Joukkue on sarjakärjessä kahdeksan pistettä Lempon edellä. Joukkue ei ole hävinnyt vielä yhtään sarjapeliä, ainoastaan menettänyt kaksi pistettä 2-3-tappioilla.

Ensimmäinen tappio oli lähellä edellispelissä. Silloin PuMa voitti Erän 3-2 ja vei viidennen erän 19-17.

Joukkueet kohtasivat viimeksi joulukuussa Lempäälässä. Silloin PuMa voitti 3-1 loistavan passarin Sofia Lehdon tehtaillessa peräti 16 pistettä. Lempon tehokkain oli tuolloin niin ikään 16 pistettä tehnyt Roosa Päykkönen.

Kokoonpanot

Sunnuntain ottelusta voi tulla kiintoisa tehopassarien taisto. Lempon Riikka Vuorentausta nimittäin tehoili Salossa komeat 10/+10 tehot ja heitti haasteen PuMan Lehdolle. Vuorentausta napsi useamman ässän ja torjunnan, ja keräsi päävalmentaja Jani Huurneen kehut.

– Riikka oli  huikea. Hän jakoi passeja tosi hyvin ja monipuolisesti, sen myötä tehot jakaantuivat tasaisesti. Hän pelasi niin hyvin, etteivät tänään vastustajan keskitorjujat tahtoneet pysyä matkassa, Huurne kehui.

PuMan passari Lehto on ollut alkuvuoden Hämeenlinnan Lentopallokerhon matkassa liigakentillä. Hän kuitenkin pelasi myös Erä-pelissä 1-sarjaa eikä Hämeenlinnalla ole viikonloppuna liigapeliä, joten Lehto pyörittää PuMan peliä.

– Sarjan paras passari, Huurne arvioi Lehtoa edellisen kohtaamisen jälkeen.

Salossa Lempo hyökkäsi laajalla rintamalla ja Roosa Päykkönen, Pauliina Kovanen ja Linnea Malinen nousivat kaikki hyville tehoille. Lempolla onkin laaja rosteri laitavoimaa, josta löytyy vaihtoehtoja, jos peli ei jollain kulje. Myös keskipelin tehot ovat parantuneet kauden aikana.

Lisäksi hakkuri Sofia Ikosen paluu 1-sarjakentille lähestyy, mahdollisesti Sofia nähdään jo kokoonpanossa sunnuntaina. Hän palasi noin vuosi jalkaoperaation jälkeen ja pitkän kuntoutuksen päätteeksi pelikentille viime sunnuntaina Lempon 2-sarjapelissä ja teki neljä pistettä pelattuaan vajaan erän verran.

Kuten sarjakärkeltä kuuluukin, PuMalta löytyy laaja ja laadukas rosteri, jossa kimaltaa muutama timantti. Lehdon lisäksi toinen tähti on nuori yleispelaaja Nea Subotic, joka on 126 pisteellään sarjan pistepörssin kuudes. Hän on ollut Hämeenlinnan liigaryhmänkin mukana ja pelannut vain seitsemän sarjapeliä, mikä tekee pistetahdista entistä vakuuttavamman. Lempoa vastaan hän ei viimeksi pelannut.

Laatua ja tulivoimaa löytyy myös Eevi Lehmuksen, Sara Aidon ja Oona Laurellin myötä.

Kuvassa Lempo-PuMa-pelin palkitut Sofia Lehto ja Adelia Launonen sekä raadissa ollut Panu Pitkänen.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Riikka Vuorentausta. Lempo-passari pelaa uransa parasta kautta ja oli taas vakuuttava Salossa. Kumpi passareista kerää enemmän pisteitä?

PuMa-Volley: Sofia Lehto. Tehopassari on koko sarjan pistepörssissä sijalla 41 ja pinnoja 57 (Vuorentaista sija 53/42 pistettä). Päässyt pelaamaan liigaakin avauksessa Hämeenlinna-paidassa.

Kuvat: Taisto Niukkanen