Ennakko: Lempo päättää runkosarjansa, varmistuuko pudotuspelipaikka?

23.2.2023

MITÄ: naisten 1-sarjaa Lempo-Volley–Turun Urheiluliitto

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: su 26.2. klo 15

AIEMPI OTTELU: 8.10. TuUL - Lempo 3-2

Lempo-Volley kohtaa runkosarjan päätöspelissään Turun Urheiluliiton sunnuntaina 26. helmikuuta. Ottelu pelataan Hakkarin liikuntahallissa kello 15. 

Lähtökohta

Panoksena ottelussa on varma pudotuspelipaikka. Lempo lähtee peliin sijalta kuusi ja Urheiluliitto sijalta seitsemän. Eroa joukkueilla on vain piste. Voittaja saa varman pudotuspelipaikan ja Urheiluliiton 3-2-voitto varmistaisi molempien pudotuspelipaikan.

Sijalla kahdeksan LP Vampula Akatemia on kolme pistettä Lempon takana ja sijalla yhdeksän Tapanilan Erä viisi pistettä Lempon takana. Pelien mennessä tietyllä tavalla ristiin Lempo voi vielä pudota kahdeksan parhaan ulkopuolelle.

Mielenkiintoinen ottelu on Lempon kannalta myös tulevan viikonlopun Vampulan ja Erän keskinäinen kohtaaminen. Kaksikko pelaa sunnuntaina kello 13, joten Lempon pudotuspelipaikka voi ratketa jo ennen oman pelin alkua, jos Erä ei ota voittoa.

Lempo ja Urheiluliitto kohtasivat viimeksi kauden alussa toisessa runkosarjakohtaamisessa. Silloin turkulaiset voittivat tiukan väännön 3-2. Sarjanousija on pelannut vaihtelevan kauden ja koonnut kuusi voittoa 17 otteluun. Joukkue oli alkukaudesta kärkipäässä, mutta kauden edetessä pudonnut keskikastiin. Myös Urheiluliitolla on runkosarjan viimeinen peli edessä.

Edellispeleissään Lempo hävisi RaisUlle 0-3 ja sitä ennen voitti kotikentällään Kiiston 3-0. TuuL otti edellispelissään todella ison voiton Erästä 3-1 ja katkaisi peräti kahdeksan pelin tappioputkensa.

Kokoonpanot

 Lempo-Volley pääsee kauden päätöspeliin kokoonpanollisesti hyvistä lähtökohdista. Kahdessa edellispelissä ykkösnyrkki on ollut yleispelaajapari Roosa Päykkönen-Adelia Launonen. Kiistoa ja RaisUa vastaan he ovat vastanneet Lempon isoimmista pistemääristä tehtaan takuulla: Päykkönen 12 ja 12 pinnaa, Launonen 10 ja 11 pistettä.

Lempo pelasi pari viikkoa sitten kotikentällään Kiistoa vastaan loistopelin, ja samanlainen on varmasti tilauksessa nytkin kotiyleisön edessä. Viimeksi Raisiossa esitys ei ollut aivan yhtä vahva, mutta silti esitys oli laadukas. RaisUn loistopeli piti Lempon ilman pisteitä.

Etenkin keskipeli on viime peleissä napsunut kivasti, varsinkin Riikka Vuorentaustan ja Linnea Malisen yhteistyö on toiminut. RaisU-pelissä Lempo kokeili kahden liberon taktiikkaa, kun Anna Kaisa Kerminen hoiteli puolustuksen ja Senni Virtanen vastaanoton.

Lempon jokerikortti voisi olla hakkuri/yleispelaaja Tessa Francke. Edellisessä kohtaamisessa Turussa hän takoi kauden parhaan saldonsa 22 pistettä, joten turkulaisvastus selvästi sopii Tessalle.

Turun Urheiluliiton ykkösnimi löytyy, kun vilkaisee joukkueen pistetilastoa. Hakkuri Anniina Aaltola on 206 pisteellään koko sarjan pörssin kuudes ja tehnyt lähes tuplasti enemmän pisteitä kun turkulaisten toiseksi paras Olivia Mäkelä (126). Aaltola oli pelin ratkaisija myös edelliskohtaamisessa. Hän aloitti vaihdosta ja nousi lopulta ratkaisemaan pelin kentälle tultuaan.

– Ei saatu lopulta Aaltolaa kiinni. Hän oli kulminaatiopelaaja, joka käänsi kaksi viimeistä erää, Lempon Jani Huurne kertoi edelliskohtaamisen jälkeen.

Urheiluliitto on melko kokenut moneen hyvin junioripainoitteiseen ryhmään verrattuna. Ryhmästä löytyy Aaltolan takana tasaisesti ratkaisijoita ja vaihdosta riittää vaihtoehtoja. Viidellä pelaajalla onkin koottuna 80-130 pistettä, Lempolla vastaavassa haarukassa on kolme pelaaja ja yli sen kaksi, Turulla yksi.

Seuraa heitä

LempoVolley: Roosa Päykkönen. Lempon pisteykkönen kantaa isoa roolia hyökkäys- ja vastaanottopelissä. Viime pelien pisteykkönen, jatkuuko pistetehtailu?

TuUL: Anniina Aaltola. Hakkuri saa paljon ruokaa ja ratkoo pelejä tehoillaan.