Ennakko: Lempo palaa Hakkarin kotisaliin – jatkuuko hyvä vire?

1.10.2023

MITÄ: Kotiavaus Lempo-Volley - Kuortane

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: Su 1.10. klo 15

LIPUT: 10/7€, alle 16v ilmaiseksi. Kausikortteja myynnissä. Kortti/käteinen/mobile pay/epassi/smartum

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohta

Lempo-Volley pelaa kauden toisen pelinsä sunnuntaina lokakuun 1. päivänä ja edessä on kauan odotettu kotiavaus Hakkarin liikuntahallissa. Hakkariin saapuu nuori Kuortane, jolle ottelu on 1-sarjakauden ensimmäinen.

Lempo avasi kauden hienolla 3–1-vierasvoitolla Turun Urheiluliitosta viime viikonloppuna. Siitä lempolaisten on hyvä ponnistaa Kuortane-otteluun.

– Ollaan treenattu taas hyvin edellispelin jälkeen, niin loppuviikon treenit ja sunnuntain aamutreenit ovat vielä hyvää fiiliksen nostattamista ennen peliä, Lempon keskipelaaja Tiia Tapio kertoi ennen perjantain harjoituksia. 

Tuulettaret-peli oli Lempolta ova startti. Oma peli pysyi varsin hyvin kasassa. Hakkuri Karoliina Viitaniemi oli tehopelaaja 20 pisteellään ja Tapio säesti 11 pisteellään.

– Sataset napsuivat hyvin avauspelissä, sitä on paljon treenattu. Ilo oli pelata, sitä kannattaa jatkaa nytkin, Tapio toteaa.

– Hyvät mietteet jäi avauspelistä, kun pari päivää on siitä nyt kulunut. Oli meiltä sen oloista peliä, mitä tässä sarjassa pitääkin pelata. Joukkueesta näki, että halutaan voittaa ja koitetaan jatkaa sunnuntaina samalla tiellä, päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoo.

Lempo on esiintynyt Hakkarissa sarjapelissä viimeksi maaliskuussa. Silloin puolivälierien avaus Jujua vastaan oli huima trilleri, jonka joensuulaiset voittivat 3–2, viides erä 17–15. Siitä taisteluilmeestä on Lempon hyvä jatkaa kotikentällä.

Vastustaja Kuortane on Lempo-valmennukselle arvoitus.

– Ei ole tietoa vastustajasta oikeastaan olleenkaan. Se tarkoittaa sitä, että lähdetään sen kuuluisan oman pelin kautta. Syöttö-vastaanotto pitää olla meidän kulmakivi. Katsotaan pelin aikana mitä vastustajalta tulee ja reagoidaan sitten tarvittaessa, Alatalo kertoo pelisuunnitelmasta.

Kokoonpanot

Lempo saa kokoonpanoonsa takaisin avauspelistä poissa olleet Niina Mattilan ja Sofia Ikosen. Mattila oli voittamassa B-tyttöjen alue-SM-kisoissa hopeaa viime viikonloppuna.

Turussa Lempolta nousivat esiin varsinkin jo mainitut Viitaniemi ja Tapio sekä debyyttinsä pelannut passari Annastiina Tarkkanen. Lempon hyvästä ja tasaisesta passaritilanteesta kertoo, että Riikka Vuorentausta tuli kehiin neloserässä ja passasi Lempolle tärkeän erävoiton.

Yleispelaaja Veera Vuorentausta vakuutti harjoituskaudella ja valtasi heti avauskokoonpanoon paikan sarja-avauksessa pelaten roolinsa vastaanottavana yleispelaajana erinomaisesti.

Kuortaneen ryhmä on uudistunut melkoisesti, kun avainpelaajia siirtyi Mestaruusliigaan. Muun muassa Liina Räty (Puijo), Hanna Kastarinen (Puijo), Annika Koivuniemi (Jymy) ja Sofia Päykkönen (Jymy) siirtyivät Mestaruusliigaan.

Niinpä Joonas Huhtakangas on saanut kasan uusia pelaajia ja muutamia tuttuja kasvoja jatkaa. Muun muassa Lempon 2-sarjasta siirtyi keskitorjuja Venla Rajala pelaamaan Kuortaneelle ja hän kohtaa heti siskonsa Saaran kauden avauspelissä.

Passari Sanni Siika-aho on joukkueen avainpelaajia. Ryhmästä löytyy myös Noora Päykkönen, joten Lempon Roosa Päykkönen pääsee myös pelaamaan siskoaan vastaan. 

Seuraa heitä

Lempo: Saara Rajala. Rajaloiden keskinäinen. Lempo-keskari pelasi mainiosti Turussa ja vastuuta on luvassa taas.

Kuortane: Venla Rajala. Debytoi 1-sarjatasolla, pelasi lauantaina Lempon B-tytöissä junnuturnauksessa.