Ennakko: Lempo ja RaisU todellisessa kuuden pisteen ottelussa

16.2.2023

MITÄ: naisten 1-sarjaa Raision Urheilijat–Lempo-Volley

MISSÄ: Kerttulan liikuntahalli, Raisio

MILLOIN: su 19.2. klo 15

AIEMPI OTTELU: 20.11. Lempo - RaisU 0-3

Lempo-Volleyn runkosarja käy loppukiriään, kun toiseksi viimeisessä ottelussa Lempo matkaa Raisioon sunnuntaina 19. helmikuuta. Vastaan tulee Raision Urheilijat.

Lähtökohta

Lempolla on edessä todellinen kuuden pisteen ottelu. Urheilukliseiden yksi käytetyin termi on tällä kertaa täyttä totta, sillä jaossa olevat pisteet ovat merkittävät runkosarjan loppusijoituksissa: Lempo lähtee RaisU-peliin sijalta kuusi ja RaisU sijalta viisi. Eroa on vain kaksi pistettä, kun Lempolla on jäljellä kaksi ja RaisUlla kolme ottelua.

Joten jos Lempo havittelee pudotuspelien kotietua, on Raisiossa pakkovoiton paikka. Sijat 3-6 ovat neljän pisteen sisällä tällä hetkellä (LP Viesti Akatemia 25, Kiisto 24, RaisU 23, Lempo 21). Viesti nousi kolmanneksi ohi perjantaisella PuMa-voitolla.

Lempo pääsee peliin hyvistä lähtökohdista, sillä alla on komea 3-0-voitto sarjanelosesta Kiistosta viime ottelussa. Lempo päätti neljän ottelun tappioputken vakuuttavalla kotipelillä.

– Tämä oli meiltä kauden paras peli. Eikä jää muuten tähän, Lempon Adelia Launonen tuumi Kiisto-pelin jälkeen.

– Tämä oli se esitys, mikä on ollut tuloillaan. Samalla oli myös näyte, mihin tästä joukkueesta on. Sanoin pelaajille ja valmentaja Jyrille, että toivottavasti tämä oli se kuuluisa ketsuppipullon avautuminen tähän kevääseen, Lempon päävalmentaja Jani Huurne tuumi.

RaisU on myös vahvassa vedossa, sillä joukkue voitti kotikentällään sarjakärki PuMan 3-2 ja aiheutti helsinkiläisille kauden toisen tappion.

Kauden aiempi keskinäinen kohtaaminen päättyi RaisUlle 3-0 Lempäälässä marraskuussa.

Kokoonpanot

Lempo löysi Kiisto-pelissä toimivan tuntuisen avausseitsikon, jonka peli soljui hienosti. Lempon peli on ollut alkuvuoden ailahtelevaa ja paikoin virheherkkää, mutta viime viikonloppuna peli toimi koko ottelun ajan.

Passari Riikka Vuorentausta pelasi kauden parhaita pelejään ja etenkin keskipeli yhdessä Linnea Malisen kanssa toimi upeasti. Malinen onkin noussut kevätkaudella Lempon ykköstähtien joukkoon kerättyään alkukaudesta paljon kokemusta LP Kangasalan kanssa liigakentiltä.

Roosa Päykkönen ja Adelia Launonen olivat Lempon pelin vahva ydin ja yleispelaajat olivat myös Lempon tehokkaimmat pelaajat. 

RaisUn ykkösnimi on Venla Raitala, joka tempoi PuMaa vastaan komeat 22 pistettä. Sarjan pistepörssin kolmas on tehnyt 208 pistettä. Lempon pisteykkönen Päykkönen on tehnyt 158 (pörssin 8).

Raitala on uusi haaste Lempolle, sillä hän puuttui kauden avauskohtaamisestaa. Silloin raisiolaiset löysivät tehoja muualta, kun Vilma Pouttula ja Kati Nikula nousivat vastuunkantajiksi.

– RaisU oli meille pelillisesti vaikea vastustaja ja tulivat vähän eri pelaajille, kuin mitä odotettiin poissaolojen vuoksi. Vaikea vastustaja, kun joukkue on täynnä vasureita. Se vaikeutti torjuntaa, Lempon päävalmentaja Jani Huurne kertoi edellisen RaisU-pelin jälkeen.

Nyt Lempo pystyneekin luomaan taktiikkansa paremmin Raitalan kiinniottamiseksi, kun viimeksi suunnitelmalla heitettiin romukoppaa kokoonpanojen selvittyä.

RaisU on ollut kotikentällään herkkä pelaamaan viiden erän pelejä. Seitsemästä kotipelistä peräti viisi on mennyt viiteen erään, niistä RaisU on voittanut yhden. Kaikkiaan seitsemästä kotipelistä on kolme voittoa, mutta kertaakaan RaisU ei ole jäänyt kotisalissaan pisteittä.

Seuraa heitä

Lempo: Riikka Vuorentausta. Passari pelasi loistopelin viimeksi ja käytti etenkin keskipeliä todella vakuuttavasti. Iso uhka myös syöttöruudussa.

RaisU: Venla Raitala. Joukkueen ykköstähti ei pelannut edelliskohtaamisessa, joten tuo uuden haasteen Lempolle. Tehokas laituri on RaisUn hyökkäyspelin avain.

Kuvat: Taisto Niukkanen

Päivitetty 18.2.2023 kello 10.12 perjantaisen LP Viesti Akatemia - PuMa-Volleyn pelin vaikutuksella sarjataulukkoon ja piste-eroihin.