Ennakko: Lempo saa mahdollisuuden revanssiin ja kohtaa uuden tuttavuuden Itä-Suomen kiertueella

24.11.2023

MITÄ: Itä-Suomen tupla: Juju–Lempo ja Puijo Wolly–Lempo

MISSÄ: lauantaina Joensuun urheilutalo, sunnuntai Neulamäen koulu Kuopio

MILLOIN: La 25.11. klo 15 ja su 26.11. klo 15

Lähtökohta

Lempo-Volleylla on 1-sarjakauden ensimmäinen tuplaviikonloppu ja vielä vieraskentällä, kun joukkue matkaa Itä-Suomen kierrokselle. Lauantaina vastassa on Joensuussa Juju ja sunnuntaina Kuopiossa Puijo Wolley. 

Lempo lähtee tiukalle vierasreissulla aikaisin lauantaina Lempäälästä ja kotiinpaluu tapahtuu sunnuntaina illalla. Edessä on siis paljon kilometrejä bussissa ja joukkueen kanssa vietettävää yhteistä aikaa.

Lempo ja Juju pelasivat juuri viikko sitten Lempäälässä. Silloin Juju voitti tiukan pelin 3–2. Lempo saakin yrittää nopeasti revanssia joensuulaisista. Sunnuntain vastus, sarjanousija Puijo on uusi tuttavuus.

Lempo lähtee reissuun sarjakärkenä, pelejä on pelattu kärkipään ryhmistä eniten. Vierasreissun pelit olisivat oiva mahdollisuus kasvattaa eroa muihin. 

Lauantain vastus Juju on viime kauden mestari, mutta alkukausi ei ole ollut yhtä vahva. Lempo-voitto oli kuitenkin vahva osoitus joukkueen tasosta ja sarjan tasaisuudesta. Juju lähtee Lempo-kohtaamiseen sijalta kahdeksan, mutta viides sija on vain kahden pisteen päässä. Jujun viime viikonloppu oli vierastupla: Lemposta voitti ja tappio Vampulalle.

Sunnuntain vastus Puijo on Jujua sijan edellä seitsemäntenä. Sarjatulokas on pelannut hyvän alkukauden: kahdeksaan peliin kolme voittoa ja kaksi tappiota viidessä erässä. Puijolla on alla kaksi tappiota: edellispelissä 1–3 PuMalle ja sitä ennen 2–3 Erälle. 

Puijo on ollut todella kova kotijoukkue: kolme kotipeliä ja yhdeksän pistettä. Juju on pelannut kotona neljästi ja voittoja on kaksi. Lempo on vieraskentällä pelannut neljästi, voittoja on tullut kolme.

Kokoonpanot

Lempo kierrätti taas tutusti Juju-kotipelissä laajalti rosteriaan. Nuori keskitorjuja Saara Tyrkkö pelasi loistopelin ja palkittiin parhaana. Senni Virtanen kantoi liberovastuun. Lempon rosteria haastoivat hieman sairastelut ja vaivat, jotka pitäisi olla voitettu kanta Itä-Suomen reissulla.

Lempo saa penkin päähänsä takaisin päävalmentaja Tuomas Alatalon, joka oli edellispelin aikana miesten 1-sarjajoukkueen mukana. Jujua vastaan päävalmentajana debytoi Viivi Huurne.

Kun kyseessä on kaksi kovatasoista vieraspeliä, peliaikaa jaetaan varmasti. Lempolla onkin loistotilanne, kun jokaiselta pelipaikalta löytyy vaihtoehtoja ja laajuutta.

Juju pelasi Hakkarissa loistopelin. Hakkuri Ella Vasarainen palasi kokoonpanoon ja oli heti joukkueensa tehokkain 17 pisteellä. Jujulla oli todella laaja ratkaisukalusto Hakkarissa. Tärkeä yleispelaaja Nea Hämäläinen on ollut poissa viime peleistä. Hän olisi palatessaan todella kova lisä Jujun ryhmään.

Puijo tekee yhteistyötä Mestaruusliigaa pelaavan liigajoukkueensa kanssa. Liigajoukkue pelaa sunnuntaina vieraspelin Nurmossa, joten farmiapujen mukana olosta ei ole tietoa. Puijon ryhmästä löytyy kolme odella kovaa syömähammasta: Katariina Korhonen on tehoillut alkukauteen 99, Sinitta Mennala 89 ja Lotta Karppinen 83 pistettä. He ovat koko sarjan pörssissä sijoilla neljä, viisi ja seitsemän. Tässä tehokolmikossa Lempolla riittää varmasti pitelemistä.

Seuraa heitä

Lempo: Niina Mattila. 2007 syntynyt yleispelaaja on saanut vastuuta edellispeleissä. Kovakätinen ja kylmäpäinen ratkaisija.

Juju: Venla Pirinen. Jujun huippulibero pelasi hienosti Lempoa vastaan ja palkittiin parhaana.

Puijo: Katariina Korhonen. Vuonna 2006 syntynyt yleispelaaja on noussut heti 1-sarjan tähtikaartiin.

Kuvat: Enna Huurne