Ennakko: Lempo saa vieraakseen paljon parantaneen Erän

19.1.2023

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

MITÄ: naisten 1-sarjaa Lempo-Volley–Tapanilan Erä

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: su 22.1. klo 12

LIPUT: 8/5, alle 16v ilmaiseksi

AIEMPI OTTELU: 23.10. Erä - Lempo 1-3

Lempo-Volley pelaa vuoden 2023 ensimmäisen kotiottelunsa naisten 1-sarjassa sunnuntaina 22. tammikuuta. Tapanilan Erä saapuu Hakkariin ja peli aloittaa todellisen 1-sarjalentopallon huippupäivän. Kello 12 Lempo kohtaa Erän ja kello 16 miesten pelissä Lempo pelaa Ettaa vastaan.

Lähtökohta

Lempo lähtee peliin sarjataulukon sijalta kolme, kun Erä puolestaan on sijalla kahdeksan. Kärjessä PuMa ja Juju ovat karanneet koko lailla muilta, mutta sijat 3–7 ovat todella tiivisti yhdessä. Eroa Lempon (18 pistettä) ja seiskasijalla olevan LP Viesti Akatemian välillä on vain viisi pistettä. Niinpä jokaiset pisteet ovat tärkeitä kotiedusta pelatessa, kun runkosarja on kääntymässä kohti loppuaan. Erä-pelin jälkeen Lempolla on viisi peliä jäljellä ennen mahdollisia pudotuspelejä.

Erä taistelee vielä viimeisestä pudotuspelipaikasta ja hyvällä loppukaudella myös selvästi paremmista sijoista. Kahdeksan pisteen Erä on kolme pistettä pudotuspeliviivan päällä ja viisi pinnaa seuraavasta sijasta.

Erä nousi viime kauden jälkeen 2-sarjasta, kun se sai Helsinki Volleyn sarjapaikan ja myös muutamia sen pelaajia liittyi ryhmään. Alkukausi oli vaikea, mutta joukkue on ollut selvässä nousuvireessä. Alkukauden kohtaamisen Lempo voitti Helsingissä 3–1.

– Varmasti tulossa tiukempi ottelu kuin mitä Helsingissä viimeksi. Erä on parantanut paljon kauden aikana ja pelasi meidän tapaan tiukasti PuMaa vastaan häviten 2–3, Lempon päävalmentaja Jani Huurne kertoo.

Edellispeleissään Lempo hävisi juuri PuMalle 2–3 vieraissa. Tappiottoman sarjakärjen vieminen viiteen erään oli Lempolta hieno esitys vahvuudesta. Erällä on alla 0–3-tappio toiselle kärkijoukkue Jujulle vieraskentällä.

Kokoonpanot

Lempossa debytoi viime pelissä keskitorjuja Mirjam Jauhiainen, joka oli Lempossa LP Kangasalan farmipelaajana. Keskitorjuja on mahdollisesti Lempon mukana vielä viikonloppuna, mutta liigajoukkueen tilanne vaikuttaa.

PuMaa vastaan Lempon keskipeli toimi hienosti, kun Jauhiainen (11 pistettä) ja Linnea Malinen (7) olivat tehokkaita etenkin torjuntapelissä.

– Uskon, että meidän keskipeli on mennyt paljon eteenpäin tällä kaudella ja tullaan sillä ratkomaan paljon Erää vastaan, Huurne arvioi.

Lempon Roosa Päykkönen nousi jälleen joukkueen tehokkaimmaksi, vaikka aloitti pelin vaihtopenkiltä. Päykkönen on 121 pisteellään koko sarjan pistepörssin kahdeksas ja Lempon tehokkain pelaaja. Lempo nousi PuMaa vastaan kahden erätappion takaa viidenteen erään, ja ottelu näytti taas vaihtopenkin laajuuden ja tärkeyden.

Erässä pelaa Lempolle tuttu tehopelaaja Venla Raittinen. Yleispelaaja/hakkuri vaihtoi LP Kangasalan liigaryhmän Erä-paitaan ja on koko sarjan pistepörssissä viides 158 pisteellään.

– Tammikuussa Erä sai riveihinsä Helsinki Volleyn viime kauden liigapelaaja Sanni Vallinin. Erä on varmasti todella tiukka vastus, Huurne arvioi.

Hakkurin ja keskitorjujan paikkaa pelaava Vallin on ehtinyt pelata kaksi peliä Erän paidassa. Erällä on koossa melko kokenut joukkue ja liigakokemusta iso määrä. Muun muassa Sini Eerola, Vilma Ruuska ja Annika Kivioja ovat pelanneet liigakentillä aiemmin.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Linnea Malinen. Keskitorjuja on päässyt olemaan paljon LP Kangasalan mukana ja tuonut vauhtia ja verkkovoimaa Lempolle.

Erä: Sanni Vallin. Erän tuorein pelaaja, joka pelasi viime kaudella liigaa. 

Kuva: Enna Huurne