Ennakko: Lempolla heti haastava vierasreissu sarjan avauksessa - Vastassa hallitseva hopeajoukkue Kiisto

28.9.2022

MITÄ: Runkosarjan avaus Vaasan Kiisto – Lempo-Volley

MISSÄ: Variska, Vaasa

MILLOIN: Su 2.10. klo 16

LIVE: Solidsport

Lempo-Volleyn naisten 1-sarjakausi pääsee starttaamaan viimein pitkän kesän ja syksyn harjoittelujakson jälkeen. Vastus ei voisi alussa olla paljoa kovempi, kun Lempo matkaa viime kauden hopeajoukkue Vaasan Kiiston vieraaksi.

Lempolla alkaa seurahistorian toinen kausi naisten 1-sarjatasolla. Viime kaudella sarjapaikka säilyi karsintojen kautta. Tällä kaudella kentillä nähdään hieman uudistunut, nuori ja myös omiin kasvatteihin luottava Lempo.

Lähtökohta

Lempo lähtee sarja-avaukseen allaan kaksi harjoitusturnausta ja treenipeli LP Kangasalaa vastaan. LP-ottelu oli todella vahva ja lupauksia herättävä, Salossa pelatussa treeniturnauksessa peli ei aivan uomilleen osunut.

- Odottavaisin mielin lähdetään kohti uutta kautta. Harkkapelit menivät hieman kaksijakoisesti. Kangasala-peli oli tosi hyvää, Salossa ei sitten niin hyvää, Lempon päävalmentaja Jani Huurne pohjustaa.

Lempo lähtee sarja-avaukseen sikäli kiinnostavista lähtökohdista, että 1-sarja on aivan eri lailla tuttu kuin vuosi sitten. Silloin iso osa pelaajista oli debytantteja sarjatasolla, nyt kokemusta löytyy jo selvästi enemmän. Lempolla on myös enemmän kokemusta kuin viime kaudella uusien pelaajien myötä, vaikka hyvin nuoresta joukkueesta onkin kyse.

- Hetken kestää, että saadaan uudella ryhmällä peli rullamaan, se on normaalia, Huurne kertoo.

Kiistolla lähtökohta on myös kiintoisa. Joukkue on uusitunut jonkin verran viime kaudesta ja lähtee rakentamaan taas uutta tarinaa.

Viime kaudella vaasalaiset olivat kahdesti Lempoa parempia: Vaasassa 3-0 ja Lempäälässä 3-1. Lempoa kohtaa vieraskentällä Variskalla iso haaste, sillä Kiisto on tehnyt siitä vahvan linnakkeen. Viime kaudella runkosarjassa joukkue hävisi kotonaan vain mestari Iskulle ja menetti vain neljä pistettä. Peräti seitsemän kertaa Kiisto voitti 3-0.

Lempolla puolestaan pitkät vierasmatkat olivat viime kaudella haastavia. Siinä on selvä oppikohta uudelle kaudelle ja kokemuksen lisäännyttyä myös edellytykset parempaan ovat. Kun Rovaniemi ja Oulu jäivät pois 1-sarjasta, on Vaasa yksi pisimmistä vierasmatkoista tällä kaudella.

Kokoonpanot

Lempon ryhmä uusiutui jonkin verran viime kaudesta. Joukkueella on 16 sopimuspelaajaa ja farmiyhteistyötä tehdään Lempon 2-sarjajoukkueen kanssa ja LP Kangasalan Mestaruusliiga-joukkueen kanssa.

Lempo julkaisi tällä viikolla kolme tuoreinta sopimustaan, kun keskitorjuja, oma kasvatti Saara Rajala nousee 1-sarjajoukkueeseen sekä libero Senni Virtanen ja yleispelaaja Adelia Launonen siirtyvät Lempo-paitaan.

Uusia pelaajia ovat myös libero Anna Kaisa Kerminen, yleispelaaja Roosa Päykkönen ja keskitorjujat Linnea Malinen ja Tiia Tapio. Kaikkiaan uusia kasvoja on kuusi.

- Meillä on laaja ja laadukas rinki pelaajia. Paljon on päivän kunnosta kiinni, kenellä kulkee, Huurne miettii.

- Hyvin ollaan hitsauduttu alkukaudesta yhteen joukkueena. Pelillisesti on löytynyt yhteys, ja myös ajantuksen tasolla, Lempon passari Riikka Vuorentausta kertoo.

Kiisto menetti tähtipelaajansa Alisa Mansikka-Ahon LP Vampulaan ja Julia Junilan LP Viestiin. Niinpä uusille vastuunkantajille on tilaa. Toki myös usea viime kauden runkopelaaja jatkaa vihreämustissa.

Uusia pelaajia ovat muun muassa Nurmosta saapuneet Silja Arohonka ja Ellanoora Lehtonen sekä OrPosta siirtynyt Elli-Saara Etelä. Kiisto on varmasti tälläkin kaudella vahva ryhmä ja tavoittelee kärkisijoja.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Adelia Launonen. Nuori yleispelaaja debytoi Lempossa virallisessa ottelussa. Esittänyt harjoituskaudella hienoja otteita ja voi nousta heti isoon rooliin.

Kiisto: Silja Arohonka. Nousi kevättä kohti isoon rooliin pisteiden valossa Jymyn 1-sarjajoukkueessa ja on kiintoisa pelaaja Kiiston riveissä.


Viivi Huurneen haastattelussa Lempon Veera ja Riikka Vuorentausta

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Pääkuva: Taisto Niukkanen