Ennakko: Nyt ratkeaa pudotuspelivastus - Lempo matkustaa Vaasaan

9.3.2024

MITÄ: Runkosarjan päätöspeli Vaasan Kiisto – Lempo-Volley

MISSÄ: Variska, Vaasa

MILLOIN: Su 10.3. klo 16

Ennakkohaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohta

Lempo-Volley päättää seurahistorian kolmannen runkosarjansa sunnuntaina 10. maaliskuuta Vaasassa.

Lempon aika 1-sarjassa on ollut nousujohteinen. Debyyttikausi 2021–22 päättyi runkosarjan sijaan kymmenen ja sarjapaikka säilyi putoamiskarsinnoissa. Kausi 2022–23 päättyi runkosarjan kahdeksanteen sijaan, ensimmäiseen pudotuspelipaikkaan ja putoamiseen puolivälierissä. Nyt tulee varmuudella paras runkosarjasijoitus.

Panokset vieraspeliin Vaasan Kiistoa vastaan ovat mielenkiintoiset. Lempo lähtee peliin runkosarjan sijalta kaksi ja myös sija kolme on vielä mahdollisia. Kotietu puolivälieriin on siis jo varma. Kolmen pisteen voitto varmistaisi Lempon kakkossijan.

– Pidetään sama taso kuin viime peleissä ja jatketaan hyvää fiilistä kentällä, eiköhän se kakkospaikka sillä tule. Pääosin runkosarja on mennyt meiltä tosi hyvin. Loppusyksyllä oli yksi vähän mustempi jakso. Voidaan vielä parantaa ja hioa kokonaisuutta, että laskuhetkiä ei tulisi tai ne olisivat lyhyempiä, Lempon hakkuri Karoliina Viitaniemi kertoo ennakkohaastattelussa.

Lempon uhkaaja Tapanilan Erä on pisteen Lempon takana ennen päätöskierrosta. Erä kohtaa runkosarjan päätöksessään LP Viesti Akatemian kotikentällään. Erä ja Viesti pelaavat jo kello 11.30, eli Lempon pelin alkaessa tiedetään tarkasti, mitä kakkossijaan vaaditaan. Lauantaina varmistui, että RaisU ei voi nousta Lempon ohi Juju-tappionsa myötä. PuMa on varmistanut jo runkosarjan voittonsa.

Lempo voi saada puolivälierissä vastaansa Puijon, Kuortaneen tai LP Viesti Akatemian.

Kiisto puolestaan on varmasti jo runkosarjan viimeinen ja jatkaa pelejään karsinnoissa.

– Kevät rupeaa kutkuttelemaan mielessä, kun tosipelit ovat alkamassa ja aurinko paistaa, kun tulee treeneihin. Odotan, että Vaasassa pelataan hyvällä energialla ja tehdään hienoja suorituksia ja tuuletuksia, Lempon kapteeniston Tiia Tapio tuumii.

Sarjataulukko ennen päätösviikonloppua:

Kokoonpanot

Lempolla on alla hieno 3–0-kotivoitto Puijo Wolleysta viime viikonloppuna. Se antaakin hyvän tilanteen päätöspeliin, kun Lempo nousi samalla Erän ohi sarjataulukossa.

Puijoa vastaan Karoliina Viitaniemi loisti tuttuun tapaansa. Veera Vuorentausta ja Saara Tyrkkö toivat kehiin nuorta energiaa ja Riikka Vuorentausta passasi hienosti. 

Kauden aiempi Kiisto-kohtaaminen päättyi Lempolle 3–0-voittoon Hakkarin liikuntahallissa. Karoliina Viitaniemi ja Roosa Päykkönen olivat silloin Lempon tehopelaajia.

Vaasan Variska on Lempolle vielä valloittamaton paikka. Kahdella kaudella kaksi vierailua ovat tuoneet tappiot eräsuhteella 0–6. Nyt olisi oiva paikka laittaa tämä tilasto historiaan.

Viime kauden runkosarjan kolmoselle ja toissa kauden hopeajoukkueelle Kiistolle kausi on ollut vaikea ja joukkue on varmasti runkosarjan viimeinen. Vaasalaiset pelaavat sarjapaikastaan karsinnoissa.

Joukkue vaihtoi kesken kauden valmentajaa, kun Tia Ala-Kauhaluoma tuli Alex Wisénin paikalle. Kiistolla on alla tuplaviikonloppu vieraissa, jossa tuli 2–3-tappio Erälle ja 0–3-tappio PuMalle.

Kiistolla on potentiaalinen joukkue, josta kertoo kotivoitot Erästä ja RaisUsta. Kiisto onkin selvästi parempi kotijoukkue: kauden 15 pisteestä 11 on tullut kotikentällä.

Noora Rasinperä on vaasalaisten selvä ykköspyssy 234 pisteellään, hän kiusasi koviten myös lempolaisia kauden avauskohtaamisessa. Kiistolla on vahvat keskipelaajat, ja Venla Kujala ja Sabina Nylund ovatkin joukkueen pistetilastossa toisena ja neljäntenä.

Joukkue hakee varmasti hyvää kenraalia karsintoja varten ja kotikentällään pystyy haastamaan kaikki sarjan joukkueet. Lempo saa siis varmasti tehdä täyden päivätyön kakkospaikkansa varmistamiseksi.

Seuraa heitä

Lempo: Riikka Vuorentausta. Passari pelasi hienon Puijo-pelin. Loistava syöttäjä ja napsii myös mukavasti torjuntoja.

Kiisto: Venla Kujala. Keskipelaaja hyökkää terävästi ja liikkuu verkolla hienosti, voi nousta ratkaisurooliin.

Pääkuva: Taisto Niukkanen