Ennakko: Paluu kotisaliin, vastassa kärkipään kamppailussa Juju

29.10.2022

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

MITÄ: naisten 1-sarjaa Lempo-Volley – Juju Joensuu

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: Su 30.10. klo 15

LIPUT: 8/5€

LIVE: Solidsport

Lempo-Volleyn naisten 1-sarjajoukkueella on edessä sunnuntaina kauden viides sarjaottelu. Helsingissä pelatun vieraspelin jälkeen lempolaiset pelaavat taas kotikentällä Hakkarissa. 

Lempäälään saapuu joensuulaisvieras Juju ja Hakkarissa aloitetaan kello 15.

Lähtökohta

Lempo-Volley pääsi uuteen peliviikkoon historiallisesta tilanteesta: sarjakärjestä. Erä-voitto nosti Lempon sarjan piikkipaikalle seitsemällä pisteellä. Toki tässä kohtaa kautta joukkueet ovat pelanneet hyvin eri määrän pelejä ja pistekeskiarvossa Lempo ei ollut ykkönen ennen viikonlopun pelejä.

Sijoitus kuitenkin tarkoittaa, että kausi on lempolaisten näkökulmasta lähtenyt käyntiin varsin mukavasti.

Juju puolestaan on sijalla neljä. Tosin lauantaina pelataan kaksi muuta ottelua, jotka vaikuttavat taulukkoon vielä ennen Lempon ja Jujun ottelun alkua.

Lempo on alkukaudesta voittanut kahdesti ja jäänyt vain kerran pisteittä. Kaksi edellispeliä ovat tuoneet voitot LP Viesti Akatemiasta ja Erästä.

– Hyvillä fiiliksillä päästään peliin. Meillä on kaksi kovaa voittoa alla ja hyvä meininki joukkueessa, Lempon valmennuksen Jyri Niemi kertoo lähtökohdista.

Kapteeni Liisa Lahtinen on tyytyväinen alkukauteen.

– Tekeminen tasoittuu ja paranee koko ajan. Näen, että voidaan odottaa oikein hyvää kautta. Kotipeliputkessa on kiva asia, että ei tarvitse joka viikonloppu matkustaa. Toivottavasti yleisö lisääntyy koko ajan pelien myötä.

Juju on aloittanut vielä Lempoakin paremmin. Vasta kaksi peliä pelannut ryhmä on koonnut kaksi voittoa ja viisi pistettä. Kahdessa kotipelissä Juju voitti RaisU:n 3–1 ja Turun Urheiluliiton 3–2. Nyt edessä on kauden ensimmäinen vieraspelireissu.

– Jujulla on kova porukka tänäkin vuonna. Siellä on etenkin laadukkaat laitapelaajat vastassa. Kovaa saadaan pelata, jos aiotaan voittaa, Lempon Niemi tuumii.

– Hyvällä yhteyspelillä ja taistelutahdolla uskon, että peli kääntyy meille, Lahtinen kertoo.

Kokoonpanot

Lempo-Volleylle merkittävä uutinen edellisessä ottelussa oli hakkuri Iina Andrikopouloun debytointi. Viime kaudella Mestaruusliigan pistepörssin voittanut Andrikopouloun kävi pelissä muutamassa tuplavaihdossa kentällä. Kotiyleisö varmasti odottaa kovasti hänen debyyttiään Hakkarissa.

Lempon laajasta rosterista kaikki eivät viimeksi mahtuneet kokoonpanoon eli päävalmentaja Jani Huurneella on mistä valita. Passari Riikka Vuorentausta pelasi kauden avauspelinsä avauskokoonpanossa. Positiivista oli Lempon laaja ja tasainen hyökkäyskalusto, kun farmipelaaja Neea-Maria Joki teki 20 ja hänen lisäkseen kolme pelaajaa kymmenen pistettä.

Keskitorjuja Linnea Malinen on alkukaudesta ollut LP Kangasalan liigajoukkueen mukana ja pääsi torstaisessa paikallispelissä käymänä myös kentällä OrPoa vastaan.

Lempon alkukauden paras pisteiden tekijä on ollut yleispelaaja Roosa Päykkönen, joka tuli Erää vastaan hienosti vaihdosta kentälle. Lempolta löytyykin vaihtopenkiltä laajuutta muuttaa pelin suuntaa tarvittaessa alkukauden perusteella.

Joensuussa vaihtui tälle kaudelle vetovastuu, kun Thomas Heiskasen paikalle päävalmentajaksi tuli Janne Korkalainen. Jujussa on paljon viime kaudelta tuttuja nimiä. Nea Hämäläinen palasi joukkueen vahvuuteen pelattuaan viime kauden liigakentillä.

Hämäläinen ja Ella Vasarainen ovat olleet alkukaudesta joensuulaisten parhaimmat pistetykit. Jujulla on laajan tasainen joukkue, josta ratkaisuvoimaa löytyy paljon ja monipuolisesti.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Iina Andrikopoulou. Mikä on Iinan rooli toisessa Lempo-pelissään? Helsingissä kävi jo kentällä, pääseekö kotiyleisö ihastelemaan taitoja nyt kuinka paljon?

Juju: Ella Vasarainen. 19-vuotias Vasarainen palasi pelikentille täksi kaudeksi Juju-paidassa ja tehnyt alkukaudesta heti kovaa jälkeä.