Ennakko: Runkosarjan viimeinen kotipeli – haussa hyvät lähtökohdat pudotuspeleihin

2.3.2024

MITÄ: Lempo-Volley – Puijo Wolley

MISSÄ: Lempäälä-areena

MILLOIN: Su 3.3. klo 15

LIPUT: 10/7€, alle 16v ilmaiseksi

HUOM: Koululaisottelu, lue täältä lisää

Pelihaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohtä

Lempo-Volley kohtaa sunnuntaina 3. maaliskuuta koululaisottelussa Puijo Wolleyn Kuopiosta. Lempäälä-areenassa pelattava ottelu on runkosarjan viimeinen kotipeli ja toiseksi viimeinen ottelu ennen puolivälieriä.

Lempo on jo varmistanut kotietunsa eli paikkansa neljän parhaan joukossa. Paljon on silti vielä auki, sillä Lempo voi olla runkosarjassa sijoille 1-4.

Kärkipaikkaan on tosin matkaa viisi pistettä ja PuMalla on vahva ote runkosarjan voittoon. Sijat 2-4 ovat kuitenkin täysin auki. Kakkonen Erä on tasapisteissä kolmosen Lempon kanssa 41 pisteessä. Neljäs RaisU on kaksi pistettä takana 39 pisteessä ja yhden pelin vähemmän pelanneena.

Runkosarjan lopusta tuleekin todella tiukka ja mielenkiintoinen. Jokainen piste on Lempolle arvokas, kun vastassa ovat vielä Puijo Wolley ja runkosarjan päätöspelissä 10.3. Vaasan Kiisto vieraskentällä.

– Pyritään ennen kaikkea pelaamaan hyviä pelejä runkosarjan loppuun asti. Katsotaan sen jälkeen, miltä tulokset ja sijoitukset näyttävät. Mutta tietenkin toivotaan voittoja, niin se auttaisi, Lempon libero Senni Virtanen miettii.

Hiihtolomaviikko ei ole haitannut Lempon treenaamista.

– Ei hiihtolomaviikko ole tuonut mitään erikoista tai haasteita. Ollaan kyllä hyvin treenattu ja valmiita peliin.

PuMa kohtaa vielä Kiiston. Erä kohtaa Kiiston ja Viesti Akatemian. RaisU pelaa vielä Tuulettaria, Jujua ja Puijoa vastaan.

Sarjanousija Puijo on myös varmistanut paikkansa pudotuspeleissä, sillä kuopiolaiset tulee olemaan runkosarjan seitsemäs tai kahdeksas.

Viimeisestä pudotuspelipaikasta käydään myös upea kisa, kun sijat 8-11 ovat kahden pisteen sisällä.

Lempo ja Puijo ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella. Marraskuussa Kuopiossa pelattu peli päättyi Puijon 3–1-voittoon, joten Lempo varmasti hamuaa voittojen tasoitusta.

SARJATAULUKKO ENNEN VIIKONLOPPUA:

Kokoonpanot

Lempolla on alla vapaa viikonloppu, joten runkosarjan päätökseen on päästy valmistautumaan huolella. Loukkaantumisia eikä sairasteluja ei ole, joten Lempo pääsee oivalla kokoonpanolla valmistautumaan kauden huipennukseen.

Lempon nuori keskipelaaja Saara Tyrkkö on tehnyt hienon läpimurron tällä kaudella 1-sarjan tähtikaartiin. Tyrkkö valittiin myös alle 20-vuotiaiden maajoukkueen isoon pelaajaryhmään valmistautumaan EM-jatkokarsintoihin. Hänen kanssaan oivan ja tasaisen keskipelaajaosaston muodostavat Saara Rajala ja Tiia Tapio.

Lempolla on leveyttä joka osastolla. Passariosasto on hyvin mielenkiintoinen, sillä Annastiina Tarkkanen ja Riikka Vuorentausta ovat pelanneet kauden lähes tasan puoliksi. Lempo pystyykin muuttamaan pelin suuntaan passarivaihdolla, kun rivistä löytyy kaksi laadukasta ja hieman erityylistä pallonviskaajaa.

Puijolla on todella iskuvalmis ryhmä, josta löytyy tasaisuutta ja huippulaatua. Se nähtiin joukkueiden kohtaamisessa Kuopiossa, kun Puijon Sinitta Mennala ja Katariina Korhonen hakkasivat palloa laaidasta tehokkaasti ja kellistivät Lempon.

Peli tuleekin olemaan kahden kovan hakkurin, Lempon pistepörssin kakkosen Karoliina Viitaniemen ja kolmosen Puijon Mennalan kova kamppailu.

Joukkueen peliä johtaa kokenut passari Linda Salo.

Seuraa heitä

Lempo: Karoliina Viitaniemi. 278 pistettä - Viitaniemi on iso pala Lempon hyökkäyspeliä. Tehoja tarvitaan, kun kevät etenee.

Puijo: Sinitta Mennala. Edelliskohtaamisessa Mennala oli liian kova pala Lempon torjunnalle. Saadaanko 259 pistettä moukaroinut hakkuri nyt kuriin?