Ennakko: Salossa luvassa paljon mahdollisuuksia oman pelin kehittämiseen

7.9.2023

MITÄ: OP Lounaismaa -turnaus Salossa

MISSÄ: Salohalli

MILLOIN: Su 10.9.

LIVE: Ei vielä tietoa. Mahdollisesti Lempon Youtube-kanavalla

LEMPON OTTELUT:

Klo 11.15 Lempo–PuMa-Volley
Klo 13.15 Lempo–RaisU
Klo 14.15 Lempo–LP Viesti Akatemia
Lisäksi sijoituspeli

Ennakkohaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohdat

Lempo lähtee harjoituskauden päätapahtumaansa OP Lounaismaa -turnaukseen Saloon alla yksi harjoituspeli. Elokuun lopulla kohdattiin kova liigajoukkue LP Kangasala kotikentällä. LPK oli parempi 5–0 ja peli antoi Lempolle paljon kovuutta ja oivan tilaisuuden mitata omaa tasoa Suomen kärkeen.

Lempo ei pelaa muita yksittäisiä treenipelejä ennen sarjakauden alkua. 1-sarjan avauspeli on 23. syyskuuta Turun Urheiluliiton vieraana, joten isoin osa treenipeleistä tulee Salossa.

Sunnuntaina 10.9. pelattavassa turnauksessa on mukana kahdeksan joukkuetta, joista seitsemän pelaa 1-sarjaa: toisessa lohkossa Lempo, PuMa-Volley, LP Viesti Akatemia ja Raision Urheilijat, toisessa lohkossa LP-Vampula Akatemia, Tapanilan Erä, Turun Urheiluliitto ja 2-sarjaa pelaava Salon Viesti.

Lempo saa siis oivan testitilaisuuden mitata omaa pelaamista ja nähdä muita tulevia 1-sarjavastustajia. 12 joukkueen sarjasta mukana on yli puolet.

Alkulohkossa Lempo pelaa kolme ottelua ja päivä päättyy sijoituspeliin alkulohkon menestyksen perusteella. Alkulohkopeleissä pelataan kaksi erää, sijoituspeleissä mahdollinen kolmas erä 15 pisteeseen.

Lempo on mukana OP Lounaismaa -turnauksessa nyt kolmatta kertaa. Viime vuonna Lempo oli seitsemäs.

Turnaukseen Lempo pääsee koko 13 pelaajan kokoonpanollaan. Tiiviissä pelitahdissa tullaan varmasti näkemään kierrätystä ja mahdollisuuksia kaikille.

– Eteenpäin ollaan menty koko ajan harjoituskaudella. Huomaa, että junnut ovat menneet eteenpäin kesän aikana. Odotan että saadaan tasainen turnaus Salossa. Paljon on omasta tekemisestä kiinni. Vastustajista ei ole juurikaan tietoa, siellä sitten nähdään millaisia ryhmiä tulee vastaan, Lempo-Volleyn libero Anna Kaisa Kerminen kertoo ajatuksistaan.

Lempon yksi kauden jokerikortti ja läpimurtooaan kärkkyvä on joukkueen nuorin pelaaja Niina Mattila. Yleispelaaja on tyytyväinen siihen, mitä harjoituksissa on nähty.

– On ollut hyvää tekemistä treenikentällä. Taso on aika kova jos vertaa vaikka viime kauteen junnuissa ja 2-sarjassa, Mattila sanoo ennakkohaastattelussa.

Vastustajat

Lempo kohtaa turnauksen avauspelissä kello 11.15 helsinkiläisen PuMa-Volleyn. PuMa oli viime kaudella runkosarjan kakkonen ja eteni välieriin asti, missä tuli tappio RaisUlle. Viime kaudella joukkueessa pelasi pitkään passarina Sofia Lehto, joka siirtyi kesken kauden Hämeenlinnan liigaryhmään, johdatti sen SM-hopealle ja kruunasi upean kautensa nousuun naisten maajoukkueeseen ja pelaamalla EM-kisoissa Tallinnassa. Nyt Lehto pelaa Kuusamossa, mutta kehityskulku kertoo, että PuMassa otetaan isoja kehitysaskelia. PuMa lähtee uuteen kauteen nuorella ryhmällä ja Suomen suurimpiin junioriseuroihin kuuluvalla PuMalla onkin useita omia kasvatteja ryhmässä. Uusi päävalmentaja on Seppo Siika-aho, joka ottaa Dejan Suboticin paikan.

Lempon toinen vastus on Raision Urheilijat, joka oli viime kaudella runkosarjan neljäs, voitti välierissä PuMan oli lopulta hopealla häviten finaalit Jujulle. Viime kausi oli siis raisiolaisille upea. Valmentajana jatkaa viime kaudella loistotyötä tehnyt konkari Ruslan Zhbankov, jonka poika Aleksei Zhbankov muuten esiintyi mahtavasti miesten EM-kisoissa Suomen paidassa Bulgariassa. RaiSUssa on paljon tuttuja laatupelaajia ja jonkin verran uusia nimiä, kuten Lemposta tutut Annika Saari ja Emilia Kangassalo (A-tytöt) ja LP Viestin organisaatiosta tullut Anna Johtela. 

Alkulohkon kolmas vastus on LP Viesti Akatemia, joka on yksi iso palanen laadukasta salolaista pelaajapolkua. Yhteistyö on tiivistä liigajoukkueen kanssa ja lisäksi Salossa on oma N2-joukkue, joten pelipaikkoja riittää aikuisten tasolla alueen lahjakkuuksille. LP Viesti Akatemia oli viime kaudella runkosarjan viides ja putosi puolivälierissä niukasti RaisUlle 1–2. Viime kauden pelaajista osa on siirtynyt Viestin liigaryhmään ja uusia lupauksia kasvaa taas tällä kaudella isossa vastuussa kohti suurempia areenoita. Akatemian uusi päävalmentaja on Teemu Mäkikyrö, viime kaudet ryhmää veti päävastuussa Janne Harju.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Annastiina Tarkkanen/Riikka Vuorentausta. Lempon passarikaksikko on tasainen ja molemmilla on luvassa vastuuta pitkässä turnauksessa. Molemmat ovat monipuolisia passareita ja loistavat myös muilla osa-alueilla.

PuMa-Volley: Celine Wenger. Joukkueen uusi sveitsiläinen hakkuri on 20-vuotias ja 173-senttinen. Erittäin mielenkiintoinen nimi PuMan ryhmässä, joka oli viime kaudella hienosti runkosarjan kakkonen.

Raision Urheilijat: Annika Saari. Viime kaudet Lempossa pelannut Saari siirtyi Raision Urheilijoiden paitaan ja pääsee heti kohtaamaan tutut pelikaverit alkulohkopelissä. Annika on kovakätinen ja teknisesti taitava pelaaja, joka syöttää kovaa hypäriä.

LP Viesti Akatemia: Emmi Mäki-Kojola. Viestin nuori keskitorjuja on tulevaisuuden lupauksia, joka on päässyt jo tekemään liigadebyyttinsä.

Kuvat: Enna Huurne