Ennakko: Tuplapelit Jymyä vastaan ovat vuoden viimeiset

15.12.2023

MITÄ: Lempo-Volley - Nurmon Jymy Akatemia

MISSÄ: Nurmon yläaste ja Hakkarin liikuntahalli

MILLOIN: Nurmossa pelataan la 16.12. klo 13 ja Hakkarissa su 17.12. klo 15

LIPUT KOTIPELIIN: 10/7€, alle 16v ilmaiseksi

Lähtökohta

Lempo-Volley päättää 1-sarjakauden 2023 kahdella ottelulla. Erikoisesti samana viikonloppuna pelataan kahdesti samaa vastustajaa vastaan, kun Lempo ja sarjanousija Nurmon Jymy Akatemia kohtaavat lauantaina Nurmossa ja sunnuntaina Lempäälässä.

Kaikkiaan vuonna 2023 Lempo on pelannut tähän mennessä 21 ottelua 1-sarjaa ja viikonlopun jälkeen pelimäärä on 23. Kun siihen lisätään harjoituspelit ja A-junioripelit, pelimäärä nousee vuoden aikana 54 otteluun N1/A1-joukkueella.

Lauantaina Lempo kohtaa Jymyn harvemmin pelatulla Nurmon yläasteella, kun Jymyn normaali kotikenttä on Nurmohalli. Sunnuntaina Lempo pääse päättämään kauden mukavasti kotikentällä Hakkarin liikuntahallissa.

Lempo pääsee tiukkaan tuplaviikonloppuun allaan vapaa viikonloppu 1-sarjasta. Viime viikonloppuna pelattiin "vain" A-tyttöjen SM-sarjaa, jossa Lempo nousi hienolla turnausvoitolla A-pooliin. Edellisessä 1-sarjapelissä Lempo pelasi toissaviikonloppuna, kun Vaasan Kiisto voitettiin Hakkarissa 3-0.

Lempo lähtee viikonloppuun sijalta kolme, kaksi pistettä sarjakärki PuMan takaa. Lempolla on vielä ohuet teoreettiset saumat jopa Suomen cupin jatkopaikkaan. Cupin puolivälierään pääsee 1-sarjan parhaan pistekeskiarvon joukkue syyskauden päätyttyä.

Nurmo lähtee peliin sijalta yhdeksän, se hävisi viime viikonloppuna PuMalle 0-3 kotikentällään. Alkukauden yhdeksään peliin voittoja on kertynyt neljä.

Lempolla ja Jymyllä on historiaa toissa kauden putoamispeleistä. Silloin Lempon ensimmäisellä 1-sarjakaudella lempääläiset voittivat Jymyn ja säilyttivät sarjapaikkansa. Jymy putosi, pelasi hienon viime kauden 2-sarjassa ja nousi takaisin tälle kaudella 1-sarjaan.

- Puristetaan viimeiset mehut kentälle ja laitetaan syyskausi purkkiin toivottavasti hyvillä esityksillä. Ollaan totuttu vääntämään viisieräisiä otteluita, joten se pärjää, joka jaksaa vääntää. Toivottavasti ei kuitenkaan kymmentä erää tarvitse viikonloppuna pelata, Lempon Sofia Ikonen kertoo.

Mitä toivoisit joulupukilta Lempon joukkueelle?

- Toivoisin joulupukilta hyvää mieltä ja vielä virtaa viimeisiin peleihin tälle vuodelle. Ja tietenkin voittoja.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kokoonpanot

Lempon pelaajia on viime päivinä nähty Mestaruusliigassakin, kun Tessa Francke ja Riikka Vuorentausta ovat olleet auttamassa LP Kangasalan liigajoukkuetta. Francke pääsi pelaamaan Hämeenlinna-voitossa ja avasi pistetilinsä liigakentillä tehden kahdeksan pistettä 3-1-voitossa.

Adelia Launonen palasi Kiisto-pelissä kokoonpanoon parin pelin poissaolon jälkeen, myös Siiri Vehmanen nähtiin taas kentällä. Jymy-peleissä keskipelaaja Saara Tyrkkö palaa 1-sarjakentillä.

Karoliina Viitaniemi oli tutun tehokas vaasalaisia vastaan ja Lempo-hakkuri löytyykin koko sarjan pistepörssistä sijalta kolme 136 pisteellään. Monipuolinen Roosa Päykkönen otti myös isoa roolia tehtailemalla 11 pistettä ja olleen takuuvarma taas jokaisella osa-alueella.

Jymyn liigajoukkue pelaa lauantaina Kangasalla, joten todennäköisesti silloin farmiryhmällä ei ole liiga-apuja. Sunnuntaina liigapeliä ei ole.

Joukkueen alkukauden tehot ovat jakaantuneet hyvin tasaisesti eikä varsinaista ykköstykkiä ole noussut alkukauden perusteella. Tehokkain on ollut 52 pisteen Tilda Tuuri, Emma Kattelus on koonnut 45 pistettä. Edellispelissä farmipelaaja Aino Kantokoski oli tehokas 14 pisteellään. Joukkueen konkari Sandra Hautala on päässyt loukkaantumisen jälkeen pelikuntoa kohti.

Seuraa heitä

Lempo: Saara Rajala. Lempon keskipelaaja on varsinkin tehokas syöttöpaikalla ja oiva torjuja.

Jymy Akatemia: Sandra Hautala. Jymyn kapteeni on tärkeä henkinen palanen, kuntouttanut itsensä taas hienosti kentille.