Ennakko: Tuplaviikonloppuna jaossa tärkeitä pisteitä

19.1.2024

MITÄ: Tuplaviikonloppu Kuortane - Lempo ja Lempo - LP-Vampula Akatemia

MISSÄ: Kuortaneen urheiluopisto ja Hakkarin liikuntahalli

MILLOIN: Kuortaneella pelataan la 20.1. klo 14 ja Hakkarissa su 21.1. klo 15

LIPUT KOTIPELIIN: 10/7€, alle 16v ilmaiseksi

Lähtökohta

Lempo-Volley lähtee hakemaan vuoden 2024 avausvoittoaan naisten 1-sarjassa, kun edessä on tuplaviikonloppu. Lauantaina 20.1. matkataan Kuortaneen vieraaksi, sunnuntaina 21.1. pelataan kotikentällä Hakkarissa LP-Vampulan akatemiajoukkuetta vastaan.

Lauantaina peli alkaa kello 14 ja sunnuntaina 25 tuntia myöhemmin kello 15.

Lempo lähtee viikonloppuun sarjakolmosena. Alla on viime viikonlopulta 1–3-kotitappio todella tiukassa ottelussa PuMalle.

Kuortane lähtee lauantain otteluun sijalta seitsemän, yhdeksän pistettä Lempon takana. Joukkue urakoi hurjasti kolme ottelua putkeen. Nuorten maajoukkueryhmä aloitti perjantaina kotipelillä LP Viesti Akatemiaa vastaan. Pelistä napsahti komea 3–0-voitto, jota voi pitää jonkinlaisena yllätyksenä. Kuortane todisti, että Lempolla on vastassa todella kova ryhmä lauantaina. Lauantaisen Lempo-pelin jälkeen hurjan viikonvaihteen täydentää kotipeli Turun Urheiluliittoa vastaan. Mainitaan, että myös Viesti Akatemia ahkeroi kolme peliä kolmeen päivään tänä viikonloppuna.

LP-Vampula onkin kolmikosta ainoa, joka pelaa vain yhden pelin tällä viikolla. Joukkue lähtee viikonloppuun toiseksi viimeiseltä sijalta 11. Matkaa pudotuspeliviivaan on kuusi pistettä.

Lempo on kohdannut molemmat joukkueet kertaalleen syyskaudella. Lokakuussa pelatuista peleistä tuli 3–0-vierasvoitto Vampulasta ja 3–2-kotivoitto Kuortaneesta.

–Varmasti todella tiukka peli tulossa Kuortaneella. Saatin ennen viimeistelytreenin alkua tietoon tulos Salosta ja ottivat sieltä hienon voiton. Sehän tarkoittaa sitä, että täysillä joutuu pelaamaan, jos voiton Kuortaneelta haluaa, Lempo-libero Anna Kaisa Kerminen ennakoi viikonlopun avauspeliä.

– Viimeksi Vampulaa vastaan meni hyvin ja oma peli toimi. Mutta siitä ei ole enää apua, kun toista kertaa kohdataan. Ehdottomasti pitää pelata kovaa ja kun lauantaina pelataan, niin se tuo oman haasteensa. Pitää jaksaa vielä sunnuntainakin, Lempon keskipelaaja Tiia Tapio tuumii sunnuntaista.

Kokoonpanot

Lempon yleispelaaja Tessa Francke on ollut viime ajat Kangasalan liigajoukkueen mukana. Passari Riikka Vuorentausta on puolestaan ollu taas 1-sarjajoukkueen matkassa, kun Kangasalan passarivahvuus palautui normaaliksi.

Yleispelaaja Adelia Launonen on ollut treenikentällä oivassa vireessä ja ennakkovidella Tiia Tapio latasi kovat odotukset Launosen harteille viikonlopusta.

– Adeliaa kannattaa ehdottomasti seurata. Hän on ollut kovassa iskussa.

Tuplaviikonloppu on taas oiva mahdollisuus antaa laadukkaalle ringille peliaikaa. Lempo on alkukaudesta osoittanut, että se pystyy napsimaan voittoja hyvin erilaisille seitsikoilla, mikä on joukkueen iso vahvuus.

Aiemmassa Kuortane-pelissä Lempon ykkösnimi oli hakkuri Sofia Ikonen ja Vampulaa vastaan yleispelaaja Niina Mattila.

Kuortaneen joukkue on täynnä tulevaisuudenlupauksia ja joukkue on näyttänyt jo alkukauden mitassa, että kehitysaskeleet ovat nopeita ja suuria, kuten Viesti-voitto kertoo. Kokemusetu 1-sarjapeleistä on kuitenkin Lempolla, mikä voi auttaa tiukoissa tilanteissa.

Kuortaneella pelaa keskipelaaja Venla Rajala, joka tunnetaan Lempossa hyvin ja Venla edustaa Lempoa B-tytöissä. Myös Noora Päykköseltä löytyy sisarus Lempon ryhmästä, kun isosisko Roosa on verkon toisella puolella. Aiemmassa kohtaamisessa joukkueen tehopelaaja oli taitava yleispelaaja Vilma Isometsä.

Vaikka Vampula on sarjataulukon häntäpäässä, on se osoittanut kauden aikana olevansa valmis voittamaan kenet tahansa 1-sarjassa. Joukkue on Lempon tavoin nuori ja voi saada liigavahvistuksia Mestaruusliigan joukkueestaan, kun liigaryhmä ei pelaa sunnuntaina. Hakkuri Mariliis Lipand on otettava tarkasti kiinni. Hän heikkuu koko sarjan pistepörssin kärkisijoilla.

Seuraa heitä

Lempo: Adelia Launonen. Laitapelaajalla on kova ponnistus ja letkeä lyöntikäsi.

Kuortane: Noora Päykkönen. Päykkösten sisarusten yksi lupauksista, mielenkiintoinen tulevaisuuden nimi.

Vampula: Mariliis Lipand. Vampulan tehopelaaja on tärkeä palanen joukkueen peliä.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

korjattu 20.1. Kuortane pelasi perjantaina kotipelin, ei vieraspeliä.