Ennakko: Uusi kausi vihdoin toden teolla käyntiin – Lempo matkaa Turkuun

20.9.2023

MITÄ: Sarjakauden avaus Turun Urheiluliitto – Lempo-Volley

MISSÄ: Wäinö Aaltosen koulu, Turku

MILLOIN: La 23.9. klo 17

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohdat

Uusi kausi lähtee vihdoin käyntiin! Viimeksi Lempo pelasi panoksellisia pelejä maaliskuussa eli noin puolisen vuotta sitten. Kausi käynnistyy viikon varaslähdöllä Turussa Urheiluliittoa vastaan lauantaina, kun muut joukkueet aloittavat kautensa viikon päästä.

Lempo-Volley pelasi harjoituskaudella LP Kangasalaa vastaan sekä treeniturnauksen Salossa, josta tuli kolmossija eikä yhtään suoraa tappiota.

– Peli pysyi aika hyvin kasassa koko päivän. Tästä on hyvä jatkaa ekaan viralliseen peliin, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi turnauksen jälkeen.

Myös Tuulettaret-nimellä kulkeva turkulaisryhmä oli mukana samassa turnauksessa, mutta ei kohdannut Lempoa. Tuulettaret oli turnauksen viides. Turkulaiset näyttivät viimeistelypelissään LP Viesti Akatemiaa vastaan voitolla, että ryhmä taistelee tällä kaudella sarjan kärkisijoista. 

– Tuulettaret on aika sitkeää lentopalloa pelaava joukkue, varmasti jokaisen pisteen eteen joudutaan taistelemaan ja tiukka, tasainen ottelu on tulossa, Lempon passari Riikka Vuorentausta ennakoi.

Tuulettarilla alkaa toinen kausi 1-sarjassa, Lempolla kolmas. Viime kauden molemmat keskinäiset kohtaamiset päätyivät turkulaisten voittoon 3–2. Runkosarjassa Lempo oli kahdeksas ja Tuulettaret seitsemäs.

Ottelu on Lempon uudistuneen valmennustrion Tuomas Alatalo–Maria Laine–Viivi Huurne ensimmäinen kilpailullinen ottelu.

– On ollut yritteliästä ja hyvähenkistä tekemistä treenikentällä. Halutaan selvästi mennä eteenpän ja kehittyä. Fiilis on kesän ja treenien suhteen odottava. Uskon, että joukkue odottaa kovasti että saa avata kauden. Varmasti mukava kihelmöivä jännitys on päällä, Lempon valmennuksen Maria Laine kertoo ennakkohaastattelussa.

Kokoonpanot

Lempo-Volleylla on jälleen koossa viime kauden tapaan hyvin tasainen kokoonpano. Valmennusryhmä pääsee kauden avaukseen hyvästä tilanteesta, kun loukkaantumisia ei ole.

Uusia pelaajia viime kauteen ovat hakkuri Karoliina Viitaniemi, passari Annastiina Tarkkanen ja yleispelaaja Niina Mattila. Niinpä Lempon ryhmä on pysynyt hyvin koossa ja pelaajat tuntevat toisensa jo melko hyvin.

Hakkuriosasto on Lempolla hyvin mielenkiintoinen: kaksinkertainen 1-sarjan pistepörssin voittaja Viitaniemi pelasi viime kauden 2-sarjaa ja nyt palasi 1-sarjatasolle. Lempon toissa kauden toiseksi paras pistetykki Sofia Ikonen palaa tällä kaudella täyteen pelikuntoon ja tuo kovaa kilpailua hakkurin paikalle. Sofialla meni viime kausi ohi polven eturistisiteen kuntoutuksessa.

Sofia haastattelun Lempäälän-Vesilahden Sanomista voi lukea täältä

Lempon valmennuksella on aseena laaja ja laadukas vaihtopenkki ja Lempo saakin pelin aikana penkiltä tarvittaessa voimaa kääntää pelien suuntaa. 

Tuulettaret on varsin kokenut joukkue, joka on pysynyt viime kauteen melko hyvin koossa. Anniina Aaltola, Pilvi Kettunen, Olivia ja Elina Mäkelä takaavat laadukkaan pistetehtailun.

Viime kaudella varsinkin Aaltola oli hakkurina Lempolla vaikea pala purtavaksi ja hän nousikin ratkaisurooleihin molemmissa otteluissa.

Mielenkiintoista on nähdä, kuinka tiukkojen erien lopuissa peli kääntyy tällä kaudella. Viime kaudella joukkueiden keskinäisissä peleissä huomasi turkulaisten kokemuksen tuoman arvon, kun viiden erän pelit kääntyivät mustapaidoille. Sama asetelma jatkuu, sillä kokemusetu on selvästi Tuulettarilla tälläkin kaudella.

Lisäksi kauden avauspeli on aina tärkeä kauden alun kannalta, joten varmasti voitto kiinnostaa molempia normaaliakin enemmän.

Seuraa heitä

Lempo: Tiia Tapio. ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Keskitorjujalla on terävä syöttö ja hyökkäyspelin toimii tempojen osuessa kohdilleen.

Tuulettaret: Pilvi Kettunen. Kokenut liigapelaaja siirtyi turkulaisiin ja pelaa hakkurin roolissa joukkueen some-sivujen mukaan. Todella kovatasoinen pelaaja 1-sarjaan.

Kuvat: Taisto Niukkanen, Enna Huurne