Ennakko: Viimeistä kertaa Hakkarissa - Lempo hyvästelee legendaarisen areenan

3.2.2024

MITÄ: Lempo-Volley – Turun Urheiluliitto

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: Su 4.2. klo 15

LIPUT: 10/7€, alle 16v ilmaiseksi

Lähtökohta

Lempo-Volley esiintyy sunnuntaina ainakin toistaiseksi viimeistä kertaa Hakkarin liikuntahallissa naisten 1-sarjassa. Edessä on muutto uudelle Lempäälä-areenalle, jossa Lempo pelaa ensi kertaa 18. helmikuuta.

Hakkarin jäähyväisissä vastassa on Turun Urheiluliitto, joka valittiin Urheilugaalassa vuoden 2023 urheiluseuraksi Suomessa. Ottelu alkaa sunnuntaina 4. helmikuuta kello 15.

Hakkari on ollut Lempon koti koko 1-sarja-ajan ja lempääläisen lentopallon ykköspaikka aina rakentamisestaan 1980-luvulta lähtien. Voidaankin sanoa, että muutos tulee olemaan suuri, kun Lempo muuttaa suuriin ja uusiin Lempäälä-areenan tiloihin.

Nyt kannattaakin saapua Hakkarin tunnelmaan vielä viimeisen kerran!

Lempo lähtee Tuulettaret-lempinimellä tunnettavaa turkulaisryhmää vastaan sarjakolmosina. Alla on niukka 2–3-vierastappio RaisU:lle. Tammikuun neljä peliä toivat kaksi voittoa.

Tuulettaret on sarjassa yhdeksäntenä. Viime viikonloppu oli joukkueella vapaa sarjapeleistä, edellinen peli oli 21.1. Kuortaneen vieraana, josta tuli 1–3-tappio.

Joukkueet kohtasivat reilut neljä kuukautta sitten kauden avauspelissä syyskuussa. Silloin Lempo haki 3–1-vierasvoiton.

Kokoonpanot

Lempo-Volleyn yleispelaaja Tessa Francke on loppukauden LP Kangasalan liigajoukkueen mukana, eikä enää pelaa Lempon paidassa tällä kaudella 1-sarjaa. Upeaa, että

– Kun pelaajalla on mahdollisuus ponnahtaa urallaan Lemposta ylöspäin, niin totta kai suhtaudumme siihen myötämielisesti ja olemme ylpeitä. Lisäksi tämäkin on osoitus hyvästä yhteistyöstä Kangasalan kanssa, joka on jatkunut jo useampana kautena. Paljon onnea Tessalle ja Kangasalalle loppukauteen liigassa, Lempo-Volleyn päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoo ja toivottaa.

Yleispelaaja Adelia Launonen on ollut viime pelit huippuvedossa. Launonen tehtaili tammikuussa peräti 58 pistettä, palkittiin kolmesti Lempon parhaana ja pelasi yhden liigapelinkin avauskokoonpanossa LP Kangasalan riveissä farmipelaajana.

Hakkuri Karoliina Viitaniemi jatkaa myös tehokkaana, hän teki Launosen tavoin 58 pistettä tammikuussa ja on koko sarjan pistepörssissä toisena (228 pistettä).

Lempon vahvuus tulee monipuolisessa kokoonpanossa. Passarin paikalla Riikka Vuorentausta ja Annastiina Tarkkanen ovat jakaneet vastuun, samoin liberoina Senni Virtanen ja Anna Kaisa Kerminen. Keskiosastolla Siiri Vehmanen nähtiin pienen tauon jälkeen kehissä Raisiossa. Yleispelaajapuolella leveyttö riittää, vaikka Francke siirtyi sarjaporrasta korkeammalle.

Urheiluliitolla on melko kokenut joukkue. Joukkueen pisteykköseksi on noussut hakkuri Suvi Syrjälä, jolla pinnoja on koossa 108. 

Turkulaisten tehopelaajat ovat hyvin tasaisia. Vaikka yhtä hurjaa pistenikkaria ei ole, joukkue pystyy tehoilemaan tasaisesti. Myös Veera Hämäläinen ja Elina Mäkelä ovat rikkoneet 100 pisteen rajan. Lempolla 100 pinnaa ovat rikkoneet Viitaniemi ja Launonen. Urheiluliiton peliä pyörittää taitava passari Tiia Heikkinen.

Alkukauden ykköspelaaja Pilvi Kettunen ei ole pelannut alkukauden jälkeen.

Seuraa heitä

Lempo: Annastiina Tarkkanen/Riikka Vuorentausta. Lempon passarit - kumpi pelaakaan ovat hyvin monipuolisia ja molemmilta löytyy sarjan parhaisiin kuuluva syöttö. Myös torjuntapeli kuuluu vahvuuksiin.

Tuulettaret: Tiia Heikkinen. Passari on edustanut viime kaudet turkulaisseuraa. Avainpelaajia.

Pääkuva: Juuso Koro