Ennakko: Vuoden avauspeli edessä

10.1.2024

MITÄ: Lempo-Volley – PuMa-Volley

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: Su 14.1. klo 15

LIPUT: 10/7€, alle 16v ilmaiseksi.

Ennakkohaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohta

Lempo-Volley palaa noin kuukauden tauolta 1-sarjakentille, kun vuoden 2024 ensimmäisessä sarjapelissä vastaan astelee helsinkiläinen PuMa-Volley sunnuntaina 14. tammikuuta.

Lempo haki pelituntumaa tällä viikolla treenipelissä 2-sarjan Supia vastaan. Nyt on kuitenkin tosi kyseessä, kun pelataan sarjapisteistä.

Hakkarin liikuntahallissa nähdään kärkipeli, kun Lempo lähtee peliin sijalta kaksi ja PuMa sijalta kolme. Pisteet ovat isot, kun kärkipaikkoja jaellaan ajatellen runkosarjan loppuhuipennusta.

Alkukauden kohtaaminen päättyi PuMan 3–1-kotivoittoon. Ottelu pelattiin jo lokakuussa, sen jälkeen Kuokkalankoskessa on virrannut paljon vettä.

Lempon edelliset sarjapelit ovat joulukuulta, kun Jymy Akatemia kaatui kahdesti. PuMa avasi vuoden 2024 jo voitolla LP-Vampulasta 3–1.

– Ollaan treeneissä saatu hyvää tatsia, mutta tietty peleistä on jo vähän aikaa. Mutta eiköhän me olla valmiita. PuMa on hieman mysteeri, kun ei aivan tiedä keitä tulee vastaan, kun osa pelaajista ollut Hämeenlinnan mukana liigassa. Täytyy siis keskittyä vain siihen omaan tekemiseen, sillä tulee paras tulos, Lempo-libero Senni Virtanen kertoo.

Kokoonpanot

Lempo-Volley on saanut hyvin ladattua akkuja pelitauon aikana ja pääsee kevätkauteen täydellä rosterilla.

Yhteistyö liigajoukkue LP Kangasalan kanssa on ollut tiivistä ja viime aikoina Tessa Francke ja Riikka Vuorentausta ovat olleet useasti liigajoukkueen matkassa.

Lempo pyöritti syyskaudella laajaa rosteria ja tasaisesta kokoonpanosta löytyi usein uusia ratkaisijoita vaihtopenkiltä. 

Syyskauden ykkösnimi pistepörssissä oli hakkuri Karoliina Viitaniemi, joka on sarjan pörssissä viidentenä.

PuMa tekee tiivistä yhteistyötä Mestaruusliigaa pelaavan Hämeenlinnan Lentopallokerhon kanssa. Niinpä moni PuMassa tällä kaudella pelannut peluri on saanut vastuuta liigakentillä HLPK:n loukkaantumisvaikeuksien keskellä. Passari Sanni Suomela, yleispelaajat Kerttu Kilpinen, Eevi Lehmus ja Sara Aito sekä keskipelaaja Lotta Alatalo ovat viime peleissä olleet liigajoukkueen matkassa.

Suomela, Aito ja Lehmus pelasivat PuMan paidassa myös edellisessä Vampula-pelissä. Hämeenlinnalla ei ole liigapeliä sunnuntaina, joten PuMa saanee liigakokemusta riveihinsä.

Liigassa pelanneet pelurit muodostavat myös PuMan pelin sydämen. Laituripari Lehmus–Aito on 1-sarjan parhaita, Suomela on näyttänyt tasonsa liigakentillä. Lehmus on koko 1-sarjan pistepörssin kärjessä ja ainoana rikkonut 200 pistettä (204).

PuMalla on Lempon tavoin nuori joukkue, jolla on kuitenkin jo hyvin kokemusta 1-sarjasta.

Seuraa heitä

Lempo: Tessa Francke. Nuori yleispelaaja saanut maistaa liigatasoa LP Kangasalan paidassa ja onnistunut hienosti.

PuMa: Eevi Lehmus. Yleispelaaja on pistepörssin kärki, päässyt maistamaan myös liigavauhtia.