Ennakko: Vuosi 2022 pakettiin, Lempo hakee revanssia Vampulasta

9.12.2022

MITÄ: naisten 1-sarjaa LP Vampula Akatemia–Lempo-Volley

MISSÄ: Tahto-areena, Huittinen

MILLOIN: su 11.12. klo 13

Vuoden viimeistä 1-sarjapeliä viedään. Lempo matkaa viiden kotipelin jälkeen pitkästä aikaa vieraspeliin ja matka johtaa sunnuntaina Huittisiin. Vastassa on jo kello 13 alkavassa pelissä LP Vampula Akatemia.

Lähtökohta

Ottelussa on selvä tarinallinen lähtökohta: nopea mahdollisuus revanssiin. Lempo ja LP Vampula kohtasivat viikko sitten lauantaina eli pelien välissä on seitsemän päivää. Hakkarissa Vampula onnistui maukkaassa ryöstössä ja voitti Lempon 3-1.

Lempo varmasti haluaa kääntää tuloksen toisin päin, Vampula haluaa puolestaan jatkaa hyvää virettään ja ottaa kuusi pistettä Lempo-peleistä.

Edellispelin jälkeen molemmat pelasivat myös viime sunnuntaina. Silloin Lempo hävisi sarjakärki PuMalle 1-3 ja Vampula hävisi kotonaan Tapanilan Erälle 1-3. Lempolla on alla kolme tappiota, joten halu kääntää suunta voittoisaksi on suuri.

Lempo on sarjassa yhä sijalla neljä. Keskikasti on todella tasainen, sillä sijalla seitsemän oleva Vampula on vain kaksi pistettä Lempon takana. Peli on siis hyvin merkittävä myös sarjataulukon kannalta.

Ottelu pelataan Lempolle uudella areenalla, kun peli pelataan liigapeleistä tutulla Tahto-areenalla. Viime kauden Lempon Vampula-vieraspeli pelattiin Huittisten ammatti- ja yrittäjäopistolla.

Kokoonpanot

Lempon pelaajia on viime aikoina ollut ahkerasti auttamassa farmijoukkue LP Kangasalaa Mestaruusliigassa. Torstaina Arctic Volleyta vastaan LP:n riveissä oli peräti neljä lempolaista: Linnea Malinen, Riikka Vuorentausta, Tiia Tapio ja Adelia Launonen.

Malinen oli avauskokoonpanossa, kokosi tehot 6/+5 ja valittiin joukkueensa parhaaksi. Kaikki lempolaiset kävivät kentällä ja Launonen ja Tapio tekivät liigadebyyttinsä. Liigavierailu tuo varmasti lisää virtaa 1-sarjapeleihin lempolaisille.

Edellinen Vampula-peli oli Lempolle haastava. Lähes koko rosteri pelasi ja kahden erän jälkeen avauskokoonpanoa ruuvattiin. Lempon paras pistenainen oli 12 pinnan Launonen. Alkukauden tehokkain lempolainen on ollut Roosa Päykkönen 80 pisteellä (pistepörssin sija 9.).

Vampulalla Lempoa kiusasivat etenkin Heini Ahtola ja Sinitta Mennala. Yleispelaajapari oli tehokas ja tasainen ja Vampulan voiton avain. Heidän loistopeliään Vampula tarvitsee myös sunnuntaina. Lisäksi keskitorjuja Triin Innanmaa oli vaarallinen keskihyökkäyksissä.

Vampulan peliä pyöritti Lempoa vastaan Emilia Kangassalo, joka palkittiin joukkueensa parhaana. Kangassalo pelaa A-tytöissä Lempossa, joten hän sai upean onnistumisen toisia joukkuekavereitaan vastaan.

Vampula oli Lempoa edellä puolustuspelissä ja henkisellä valmiuspuolella. Lempo sai selvän parannuksen PuMa-peliin, mistä on hyvä parantaa kohti Vampula-vieraspeliä.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Tiia Tapio. Keskitorjuja teki liigadebyyttinsä viime viikolla. Vahva syöttäjä ja torjuja, joka aina iloisella ilmeellä mukana ja kannustamassa muita.

LP Vampula Akatemia: Heini Ahtola. Vampulan yleispelaaja, joka tuli välillä Lempon torjunnan päältä. Tuleva liigapelaaja, joka tekee läpimurtoa 1-sarjan tähtikaartiin.

Kuvat: Taisto Niukkanen