Lempo pelasi nousujohteisesti ja voitti Erän Helsingissä

12.11.2023

N1 RUNKOSARJA TAPANILAN ERÄ – LEMPO-VOLLEY 1–3 (25–14, 23–25, 21–25, 19–25)

12.11.2023 Lehto-areena, Helsinki

Lempo matkasi toista kertaa tällä kaudella naisten 1-sarjassa Helsinkiin ja Lehto-areenaan, nyt vastustajana oli Tapanilan Erä.

Edellisen Helsingin-vierailun tappio oli muisto vain, kun Lempo haki Erästä hienon vierasvoiton erin 3–1 (14–25, 25–23, 25–21, 25–19). Samalla Lempo nousi 16 pisteeseen ja tasoihin sarjakärki LP Viesti Akatemian kanssa.

Lempon ilta oli todellakin nousujohteinen. Avauserän selvän tappion jälkeen erien voittosuhde kasvoi Lempon eduksi joka erässä.

– Ajattelin ekan erän jälkee, että 0–3 ja kotiin. Sen jälkeen onneksi kääntyi ja saatiin fiilistä tekemiseen, Lempon parhaana palkittu libero Anna Kaisa Kerminen iloitsi. Avauserässä Lempo sai vain 14 pistettä.

Lempolla kävi kaikkiaan 11 pelaajaa kentällä 13:sta. Vaihdosta löytyi käänteentekeviä pelaajia moneen rooliin.

– Meillä vaihdosta tulleet pelaajat toivat kaikki oman lisänsä kentälle. Kokoonpanon laajuus oli taas meidän vahvuutemme, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo arvioi.

Pelillisesti Lempo oli parhaimmillaan erien lopuissa. Usein Erä hallitsi alussa, mutta vierasjoukkue teki useita vahvoja nousuja.

– Meidän torjunta-puolustus ja hyökkäyspelin rohkeus paranivat koko ajan pelin aikana, Alatalo myönsi.

Avauserä käynnistyi tasaisesti, mutta erän kuluessa kotijoukkue lähti omille teilleen. Varsinkin kotijoukkueen vahva syöttöpeli hajotti Lempon vastaanottoa ja se vaikeutti kaikkea muuta pelaamista. Kun hyökkäyspaikat olivat vaikeita, Erä sai ison tukun puolustuksia ja jatkopallopisteitä.

Erän tähtipelaaja Annika Kiviojan syöttöputki toi Erälle tärkeän kaulan.10–10-tasatilanteen jälkeen Erä voitti loppuerän 15–4 ja syötti ison tukun ässiä.

Lempo paransi peliään selvästi toiseen erään. Lempo hyökkäsi viisaammin ja teki useampia pisteitä sijoittelemalla. Erän lopulla Lempo otti kehiin Riikka ja Veera Vuorentaustan. Lempo nousi hienosti erävoittoon 21–23-tappiotilanteesta. Karoliina Viitaniemen syöttövuoro oli ratkaiseva, Viitaniemi syötti aikalisän jälkeen ässän ja eräpalloksi 24–23. Lopulta Lempo sai erän katki seuraavasta pallosta.

Lempo jatkoi kolmoserää samalla kokoonpanolla, jolla lopetti kakkoserän. Erä otti alkuvaiheessa etumatkaa ja Lempo jatkoi kierrätystään. Sofia Ikonen ja Niina Mattila tulivat kehiin ja toivat Lempon takaisin mukaan kilpaan. Lempo nousi tasoihin 18–18 ja lopulta eteni selvään erävoittoon todella vahvalla loppuerän esityksellä. B-ikäinen Mattila tuli upeasti sisään hyökäten useamman tärkeän pisteen Lempolle.

Neloserässä Lempo sai hyvän vauhdin päälle kolmoserän jatkoksi. Vierasjoukkueen syöttö toi tulosta ja se helpotti muuta pelaamista. Riikka Vuorentaustan syöttövuoro vei Lempon 16–10-johtoon. Mattila ja Siiri Vehmanen jatkoivat vakuuttavaa hyökkäyspeliään ja Lempo napsi myös muutaman maukkaan torjunnan. Täydet pisteet varmistuivat Veera Vuorentaustan hyökkäyksellä.

Lempolla 1,5 erää pelannut Mattila teki peräti kahdeksan pistettä lyhyessä ajassa. Keskipelaaja Siiri Vehmanen pelasi hienosti ollen Lempon tehopelaaja kymmenellä täpällä. Libero Kerminen palkittiin Lempon parhaana hienon takenttäpelin myötä.

Erä pelasi ajoittain todella hyvin ja puolusti vahvasti, mutta jatkopallopelissä ja pelin edetessä vahvalla syöttöpelillä Lempo sai tukahdutettua kotijoukkueen parhaan terän.

Lempo pelaa seuraavan kerran kotonaan ensi sunnuntaina 19.11. Jujua vastaan. Silloin Lempo kohtaa ensi kertaa viime kaudella lempääläiset puolivälierissä pudottaneen ja mestaruuteen edenneen joensuulaisseuran.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Seuraava peli:

Lempo kohtaa 19.11. kotikentällään Joen Jujun, Erä pelaa seuraavaksi 18.11. Puijoa vastaan kotikentällään.

Avauskokoonpanot

Lempo: Annastiina Tarkkanen, Adelia Launonen, Saara Rajala, Karoliina Viitaniemi, Roosa Päykkönen, Siiri Vehmanen ja libero Anna Kaisa Kerminen

Erä: Anna-Sofia Heimonen, Vilma Ruuska, Annika Kivioja, Mette-Maarit Aro, Ida-Maria Mämmi ja libero Hanna Hämäläinen

Kuvat: Antti Raunio