Lempo esitti kauden komeimman nousun Oulussa, mutta makein kirsikka jäi puuttumaan kakusta

15.1.2022

NAISTEN 1-SARJAA ETTA - LEMPO-VOLLEY  3-2  (25-18, 25-19, 24-26, 18-25, 15-11)

15.1. Ouluhalli, Oulu

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Annika Saari, Veera Hussa, Sofia Ikonen, Veera Vuorentausta, Milana Hutko ja libero Viivi Huurne

Etta: Taija Kaukoranta, Oona Pennanen, Ella Aalto, Roosa Rajala, Veera Hämäläinen ja Tiia Tapio

Tulospalvelu

Lempo-Volley esitti kauden komeimman nousun Oulun lauantai-illassa, kun naisten 1-sarjassa taisteltiin sarjapisteistä kotijoukkue Ettan ja Lempon välillä. Etta johti peliä jo 2-0, mutta Lempo nousi 2-2-tasoihin ja venytti pelin viiteen erään. Upea taistelu toi kuitenkin vain yhden sarjapisteen, kun etta vei viidennen erän ja voitti 3-2 (25-18, 25-19, 24-26, 18-25, 15-11).

Lempo-Volleyn päävalmentaja Jani Huurne oli kuitenkin tyytyväinen kokonaisuuteen hyvin vaikeisiin lähtökohtiin nähden, kun hän kertoi pelistä oululaisessa hotellissa.

- Aamulla hypättiin kello 8.30 bussiin ja peli oli vasta kello 18 eli kauan saatiin matkustaa. Oli kyllä haastavat lähtökohdat, mutta lähestyminen peliin onnistui mielestäni.

- Iso positiivinen merkki jäi tänään tekemisestä. Kun ottaa huomioon matkan ja kahdessa avauserässä tuli lunta tupaan, niin siitä käännettiin todella mallikkaasti peli, Huurne kertoi.

Mitä sitten tapahtui itse pelissä? Annetaan Janin kertoa pelin kulku erä erältä.

Peli pelattiin upouudessa ja komeassa Ouluhallissa, jossa pelataan myös Mestaruusliigaa. Lempolla kesti hetki päästä sinuiksi hulppean peliareenan kanssa.

- Avauserän alku oli tasainen. Meidän syöttömme ei ollut kovin vahvaa . Ei päästyä komeassa hallissa ihan peliin kiinni. Kun ei saanut olla yleisöä, niin isossa hallissa on vaikea saada fiilistä.

Toisessa erässä nähtiin Lempon uuden pelaajan Pauliina Kovasen ensimmäiset pisteet Lempossa! Pauliina pääsi erän lopussa kehiin ja teki heti kaksi pistettä. Kakkoserässä Tessa Francke tuli yleispelaajaksi Annika Saaren paikalle, Annika palasi peliin myöhemmin.

- Saatiin tosi hyvä alku kakkoserään, johdettiin 7-1 ja 8-2. Sitten tuntui, että jäätiin ehkä vähän odottelemaan kaveria, ikään kuin erä olisi jo hoidettu. Etta on kokenut joukkue, usealla pelaajalla liigakokemusta ja he nousivat takaa ohi.

Klassisesti: kolmas erä kaiken muuttaa voi, niin tälläkin kertaa.

- Kolmas erä oli hyvä. Käännettin se jatkopalloilla Veera Vuorentaustan ja Annika Saaren pinnoilla 24-24-tilanteesta. Koko pelin ajan meillä toimi vastaanotto ja puolustettiin paljon.

Neljännessä erässä nähtiin lopussa todellinen Riikka Vuorentausta -show. Lempo johti 19-18 ja sen jälkeen Riikka syötti kuuteen Lempon voittopalloon peräti viisi ässää ja Riikka raahasi Lempon viidenteen erään.

- Neljänteen erään saatiin torjuntoja ja syöttö kulki. Riikalta oli kyllä komeat suoritukset. Koko peliin aika mahtavat 11 pistettä ja yhdeksän ässää passarille.

Viides erä oli tasaista vääntöä, kuten odottaa sopi.

- Noustiin vielä 8-11-tilanteesta 10-11, mutta sitten osui hieman vaikea rotaatio, jota ei päästy purkamaan, Huurne purki pelin erä erältä.

Lempolta esitys oli kuitenkin hieno, sillä Etta on koko kauden ollut sarjan kärkipäässä, tällä hetkellä sijalla viisi.

- Antaa taas uskoa ja varmasti on tärkeä sarjapiste, Huurne sanoi.

Lempon parhaana palkittiin yleispelaaja Veera Vuorentausta, joka teki koko pelin parhaat Lempo-pisteet, 14.

- Etta pommitti Veeraa syötössä, peräti 45 heidän 90 syötöstään meni Veeralle. Hän nosti hyvin ja hyökkäsi myös hyvillä tehoilla, junnulle (05-ikäluokkaa) todella, todella kova suoritus.

Ettalta 21 pisteen hakkuri Roosa Rajala oli Lempolla liian kova pala.

- Rajala oli vahva. Tiedettiin, että hän on kova, mutta ei kyllä saatu otetta tänään, Huurne tunnusti.

Lempo yöpyy Oulussa ja pelaa jo sunnuntaina kello 14 WoVo Akamiaa vastaan Rovaniemellä. Myös WoVolla on alla viiden erän tappio, kun LP Viesti Akatemia oli parempi 3-2 lauantaina Rovaniemellä. Lempo ja WoVo ovat sijoilla 9 ja 10 kahden pisteen erolla.

- Hyvä hotelliyö ja aamupala ja kohti Rovaniemeä. Mielenkiintoista nähdä, mikä on heidän kokoonpanonsa huomenna, tuleeko kuinka liigapelaajia, Huurne pohti.

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Veera Vuorentausta

Ettan paras pelaaja: Tiia Tapio

Lempon Pelin päällikkö: Veera Hussa

PISTEET

Lempo: Veera Vuorentausta 14/+5, Sofia Ikonen 13/+1, Riikka Vuorentausta 11/+6, Veera Hussa 10/04

Etta: Roosa Rajala 21/+12, Veera Hämäläinen 11/+5, Taija Kaukoranta 8/+1, Oona Pennanen 8/-6

TILASTOT

Vastaanotto: Lempo 44% - Etta 41%
Hyökkäysprosentti: Lempo 30% - Etta 35%
Torjunnat: Lempo 10 - Etta 9
Ässät: Lempo 12 - Etta 6
Vastustajalle tehdyt virheet: Lempo 46 - Etta 31

YLEISÖ: 0

SEURAAVA PELI

Lempo jatkaa pelejään heti sunnuntaina 16.1. WoVo Akatemian vieraana Rovaniemellä kello 14. Etta pelaa myös sunnuntaina, kun Ouluun saapuu LP Viesti Akatemia.

ETTAN RAPORTTI

Artikkelin pääkuva: Taisto Niukkanen, arkistokuva