Juju piti Lempon ilman erävoittoja, vaikka Lempolla oli omat vahvat hetkensä

29.1.2023

N1 RUNKOSARJA: JUJU – LEMPO-VOLLEY 3–0 (25–18, 25–18, 25–18)

29.1.2023 Joensuun Urheilutalo

Lempo-Volley teki pitkän vierasreissun Joensuuhun sarjakärki Jujun vieraaksi tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Lempon bussi starttasi matkaan jo lauantaina ja joukkue yöpyi Savonlinnassa, jossa veti myös lauantai-iltana harjoitukset. Sunnuntaina aamutreenit sujuivat Tanhuvaarassa, josta Lempo jatkoi lounaan jälkeen Joensuun Urheilutalolle.

Ottelussa kotijoukkue Juju oli parempi ja ansaitsi voiton, vaikka Lempolla oli omat loistohetkensä ja hallintansa. Juju summasi identtiset eräpisteet ja voitti 3–0 (25–18, 25–18, 25–18). Joensuulaisryhmä otti yhdeksännen voiton putkeen, ainoa tappio tuli alkukaudesta Lempolle Hakkarissa. Lempolle tappio oli nyt kolmas putkeen ja sijoitus tiiviissä keskiskastissa kuudes.

Lempon päävalmentaja Jani Huurne oli tyytyväinen reissuun kokonaisuudessaan, vaikka peliesityksestä jäi loppusilaisus puuttumaan.

– Ei osattu voittaa tänään. Olisi ollut ihan hyvätkin saumat. Juju on kokenut ja tasaisen varma ryhmä, mutta saimme mielestäni avaimet heidän vahvuuksiensa poisottamiseen. Ei vain kantti kestänyt, Huurne kertoi, kun joukkue nousi Varkaudesta ruokailun jälkeen bussiin kohti Lempäälää.

– Kaikkiaan hyvä reissu, tämä auttoi kyllä pelilliseen esitykseen, että pilkottiin matkaa yöpymisellä. Tällä kaudella kun ei ole pidempiä yöreissuja, niin tuli myös yhdessäoloa joukkueelle, mikä auttaa varmasti kohti kevään ratkaisupelejä. Jos vertaa eilisiä iltatreenejä ja päivän peliä, niin selvästi eri tasoista. Luulen, että ei oltaisi päästy samalle tasolle, jos oltaisiin aamulla lähdetty ja istuttu viisi tuntia putkeen bussissa.

Tulostaulu kuitenkin kertoi selvää tarinaa, kumpi Joensuun parketilla oli parempi, vaikka Lempon esitys oli rohkaiseva. Ensimmäisessä ja toisessa erässä Lempo oli useamman hetken johtoasemassa, mutta erien loput olivat täysin kotijoukkueen heiniä. Vaikka Lempo oli erissä mukana, pistesaldo jäi kolmesti 18:aan.

–  Tehtiin kaverille tulospalvelun mukaan 28 pistettä omilla virheillä, mikä on liikaa ja etenkin kolmeen erään. Sillä ei pärjää tiukoissa peleissä. Meillä virheet painottuivat juuri erien loppuihin, kun Jujun omat virheet tulivat alkuerissä, Huurne taustoitti loppuerien Jujun ylivoimaa.

Lempon yleispelaaja Adelia Launonen joutui jättämään pelin väliin selkävaivojen vuoksi ja Anna Kaisa Kerminen puuttui matkasta. Lempon ykkösnimiksi nousivat parhaana palkittu passari Riikka Vuorentausta ja sisko, yleispelaaja Veera Vuorentausta. Veera Vuorentausta ja Päykkönen summasivat Lempon parhaat yhdeksän pistettä.

Vierasjoukkue esitti parastaan avauserän puolivälin paikkeilla, kun Lempo kiri Jujun alun johdon kiinni ja johti avauserää parhaillaan 16–13. 

– Sitten loppuerä annettiin kaverille omilla virheillä. Koko ilta oltiin hankaluuksissa Jujun lyhyen syötön kanssa, Huurne kertoi.

Lempo sai toiseen erään vahvan alun ja otti siinä tahtipuikon käsiinsä. Juju kuitenkin kokeneena ryhmänä piti hommansa paketissa ja nousi rinnalle ja ohi. Paras pistenainen oli 15 pinnaa tehnyt hakkuri Ella Vasarainen. Yleispelaaja Nea Hämäläinen tuki yhdeksällä täpällä.

– Onnistuttiin siinä ajatuksessa, että saatin heidän laiturinsa melko pienille tehoille, toki miinus Vasarainen. Hänkin kyllä kokosi ison osan pisteistään ässillä ja torjunnoilla. Meiltä esitys oli kuitenkin vuoristoratamainen ja hassattiin paljon ratkaisupalloja. Välillä oli tosi hyvää, välillä taas heikkoa, Huurne mietti.

Myös kolmoserässä Lempo ajoi Jujun ahtaalle, vaikka kotijoukkue erää johtikin alusta asti. Lempo nousi vielä 14–16-tilanteeseen, mutta taas erän loppu oli tuttua kotijoukkueen hallintaa aiemmista eristä.

– Mielestäni peli tänään osoitti, että meillä on kyllä mahdollisuudet tässä sarjassa vaikka mihin, kun saamme kaiken tekemisen osumaan, Huurne loi uskoa.

Juju tekee kotisalissaan hurjaa jälkeä: edelliset viisi peliä ovat tuoneet 15 pistettä eräsuhteella 15–0. 

Lempo jatkaa pelejään ensi sunnuntaina Kuortaneella, jolloin on jaossa todella tärkeät sarjapisteet runkosarjasijoituksia ajatellen. 

Palkinnot:

Lempon paras pelaaja: Riikka Vuorentausta
Jujun paras pelaaja: Ella Vasarainen
Lempon Pelin päällikkö: Veera Vuorentausta

Pisteet

Lempo: Veera Vuorentausta 9, Roosa Päykkönen 9, Pauliina Kovanen 4

Juju: Ella Vasarainen 15, Nea Hämäläinen 9, Ella Kuosmanen 7, Sini Kesänen 7

Yleisö: 155

Seuraava peli:

Lempo kohtaa 5.2. Kuortaneen vieraskentällä, Juju kohtaa 5.2. LP Vampula Akatemian vieraskentällä.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Veera Vuorentausta, Saaraj Rajala, Pauliina Kovanen, Roosa Päykkönen, Linnea Malinen ja libero Senni Virtanen

Juju: Nea Hämäläinen, Jonna Kaverinen, Noora Taskinen, Sini Kesänen, Ella Vasarainen, Ella Kuosmanen

Pääkuva: Lempon joukkue Tanhuvaaran urheiluopistolla aamuharjoituksissa sunnuntaina.