Lempo ja Juju väänsivät taas viisi erää - Juju juhli toistamiseen voittoa

25.11.2023

N1 RUNKOSARJA JOEN JUJU - LEMPO-VOLLEY 3-2 (25-21, 19-25, 25-27, 25-19, 15-12)

25.11.2023 Joensuun urheilutalo

Lempo-Volley pääsi hakemaan naisten 1-sarjassa Itä-Suomen kiertueensa avauspäivänä nopeaa revanssia joensuulaisesta Jujusta vieraskentällä, mutta tulos oli identtinen viime lauantain ottelun kanssa. Lempo ja Juju väänsivät taas viisi erää ja toistamiseen Juju oli parempi 3-2 (25-21, 19-25, 25-27, 25-19, 15-12) ja vei kaksi pistettä. Viime viikon lauantaina lopputulos Lempäälässä oli tismalleen sama.

Lempo sai kuitenkin arvokkaan vieraspisteen aina haastavasta Joensuun urheilutalosta. Pitkällä vieraskiertueella jokainen voitettu piste on todella kova suoritus. Lempo jatkaakin sarjan kärkipaikalla, Juju nousi voitollaan kuudenneksi.

Lempo matkasi pelin jälkeen yöksi Kuopioon ja pelaa sunnuntaina Puijo Wolleyn vieraana.

Aivan kuten Lempäälässä, kahden joukkueen välissä ei suuren suurta eroa nähty. Sen kertovat jo eräpisteet. Johtoasema vaihteli ja yksittäisillä syöttövuoroilla saatiin käännettyä erien suuntaa.

Peli alkoi Juju-merkkisesti, mutta Lempo nousi kamppailemaan avauserän voitosta. Loppuerässä Lempon virheet kuitenkin maksoivat erävoiton.

Kakkoserään Lempo tuli uudella ilmeellä ja siirtyi nopeasti 7-2-johtoon. Juju kuitenkin siirtyi melko pian johtoon, kuten pelille oli tyypillistä. Tällä kertaa oli Lempon vuoro olla tarkempi erän loppuhetkillä ja kakkoserä kääntyi lopulta melko selvästi vierasjoukkueelle.

Kolmas erä jatkoi samaa kaavaa: johtoasema vaihteli ja vaihteli. Pisteitä tehtiin parin pisteen putkissa puolin ja toisin. Lempo hallitsi erän loppua ja kolmas eräpallo toi tärkeän 2-1-johdon Lempolle Karoliina Viitaniemen hyökkäyksellä.

Neljännen erän alku sujui Lempolta hienosti, mutta 10-6-johdossa vierasjoukkueelle osui pelin vaikein hetki. Syöttöpaikalla ollut Jujun Tara Loijas syötti peräti kymmenen pisteen syöttövuoron ja ratkaisi erän Jujulle. Muutama ässä ja kauttaaltaan vaikeat syötöt olivat Lempolla liian haastavia. Niinpä peli venyi taas viiteen erään.

Lempo otti vielä viidennen erän alkuun pienen johdon, mutta kun Juju pääsi 6-5-johtoasemaan, ei se siitä enää luopunut. Juju onnistui hallitsemaan pelin loppua vahvalla laitapelillään.

Juju sai peliinsä takaisin viime peleistä poissa olleen ykköstähtensä Nea Hämäläisen. Hämäläinen oli tutun tehokas ja pokkasi kotijoukkueen parhaan pelaajan palkinnon 16 pisteellään. Hämäläinen ja hakkuri Ella Vasarainen olivat jo viime kaudella mestarijoukkueen tukipilarit ja he loistivat myös nyt. Vasarainen tehtaili 20 pistettä.

Jujun vahvuus oli edellispelin tapaan pistetehtailun laajuus: viisi pelaajaa teki vähintään yhdeksän pistettä.

Lempo pelasi koko viisi erää samalla avauskokoonpanolla käyttäen erien aikana vaihtoja. Karoliina Viitaniemi oli tänään joukkueen tehopelaaja 16 pisteellään. Lempo ei aivan yltänyt Jujun laajuuteen, mutta Viitaniemikin sai hyvin tulitukea. Yleispelaajat Veera Vuorentausta (12) ja Roosa Päykkönen (10) onnistuivat mukavasti kaikilla osa-alueilla. Lempon parhaana palkittiin passari Annastiina Tarkkanen, joka esitti usean makean toisen kosketuksen jujun.

- Pelattiin tänään yhtenäisesti joukkueena. Vaikka oli vaikeita hetkiä, niin tsempattiin koko ajan kaveria ja oli kiva fiilis pelata. Se oli mun mielestä pelissä positiivisinta, Tarkkanen kertoi pelin jälkeen.

Tuomas Alatalo palasi Lempon penkin päähän.

- Yhdessä tekeminen vaikeilla hetkillä oli askel oikeaan suuntaan. Syöttö-vastaanotto toimi suurimman osaa pelistä aika mukavasti. Kun sitä jatketaan Kuopiossa, päästään jo pitkälle, Alatalo arvioi.

Lempolla oli kokoonpanossa ensimmäistä kertaa 1-sarjassa keskitorjuja Heidi Lintunen. Lempon 2-sarjajoukkueessa pelaava LeKin ja Lempon kasvatti ei vielä saanut 1-sarjadebyyttiään kentän puolella.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.