Lempo-Volley varmisti sarjapaikkansa 1-sarjassa - Kausi päättyi Jymy-voittoon

27.3.2022

NAISTEN 1-SARJAKARSINTAA NURMON JYMY AKATEMIA – LEMPO-VOLLEY  1-3 (21-25, 25-13, 26-28, 21-25)

27.3.2022 Nurmohalli, Seinäjoki

SARJAN TULOS: Lempo voitti 2-0 ja varmisti sarjapaikkansa

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Annika Saari, Veera Hussa, Veera Vuorentausta, Venla Raittinen, Milana Hutko ja libero Inka Sairiala

Jymy Akatemia: Tiia Heikkinen, Silja Arohonka, Sofia Norrbacka, Hetafiia Lähde, Ellanoora Lehtonen, Neea Silla ja libero Nitta Korhonen

Tulospalvelu

Lempo-Volley lähti päättämään 1-sarjakauttaan sunnuntaina 27. maaliskuuta Nurmoon, jossa pelattiin toinen karsintaottelu. Ja kausihan päättyi, kun Lempo voitti Jymy Akatemian 3–1 (25–21, 13–25, 28–26, 25–21). Samalla Lempo voitti karsintasarjan 2–0 ja varmisti sarjapaikkansa 1-sarjaan kaudelle 2022–2023.

– Olihan se vapauttava fiilis, kun voitto tuli. Aika tunnekuohut ehti mennä pelin aikana. Hyvä lopulta näin, Lempon päävalmentaja Jani Huurne iloitsi.

Lempo siis pääsi kauden tavoitteeseensa: nousijajoukkueena sarjapaikan uusiminen.

Nurmossa Lempo joutui edelleen hieman vajaalla rosterilla sairastelujen vuoksi ja osa pelaajista tuli suoraan B-tyttöjen SM-välieristä lauantailta matkaan mukaan. LP Kangasalta oli mukana Venla Raittinen ja Inka Sairiala.

Avauserä oli Lempon heiniä. Peli kulki tasaisesti ilman suuria ongelmia ja tilanne näyttikin todella hyvältä, kun Lempo johti peliä 1–0.

– Peli oli alussa hyvin samanlainen kuin viimeksi Nurmossa. Eka erä oli omaa tasaista tekemistä. Peräti viisi torjuntaa, Huurne kertoi.

Mutta kakkoserässä tapahtui jotain. Tai ei tapahtunut oikeastaan mitään. Jymy oli tyrmäävän hyvä ja jätti Lempolle vain 13 pistettä. Niinpä pelin luonne muuttui täysin ja pitkälle tauolle mentiin tasoissa.

– Ei tehty mitään muutoksia kakkoserään, mutta se lähti alusta asti täysin vihkoon. Erikoista kyllä, vastaaotto oli pelin parasta, mutta tehtiin 11 virhettä.

– Pitkällä tauolla puhuttiin kopissa, että nyt on laitettava kaikki likoon ja pelattava joka pallosta.

Kolmannen erän alku ei tuonut muutosta, vaan Jymy pelasi vahvasti. Niinpä Huurne joutui ottamaan kaksi aikalisää pikatahtia, toisen jo tappiotilanteessa 3–7.

– Itselleni poikkeuksellisesti korotin aikalisällä vähän ääntä. Komensin vaihtopelaajat penkille valmiiksi. Sen aikalisän jälkeen lähti siitä kääntymään.

Jymy johti erää vielä muun muassa 16–10, mutta aikalisä oli tehonnut ja Lempo päässyt peliin mukaan. Hakkuriksi tuli Tessa Francke, joka onnistui upeasti. Lempo nousi tasoihin 21–21 ja pääsi ensimmäisenä eräpalloon. Erä venyi kuitenkin jatkopalloille, jotka Lempo hoiteli kotiin. 

Kolmas erä oli pelin käännekohta, kun Lempon pitkä ja hivuttava kiri riitti ja toi sarjapaikan katolle neloserään.

– Kolmannen erän loppu taas näytti, että tämähän kääntyy, mutta sitten pari virhettä. Lopussa nähtiin todella pitkiä palloralleja, jotka kääntyivät meille, Huurne kertoi.

Neljännessä erässä palattiin avauserän kaavaan, jossa Lempo oli hieman hallitsevampi osapuoli. Lempo sai vastaanottoaan parannettua ja paineet olivat siirtyneet Jymylle.

– Vastustajalla alkoi ehkä hieman puristamien. Kun kolmas erä vietiin, siinä kohtaa uskoin, että hoidetaan tämä. 

Lempon ykkösnimeksi nousi B-ikäinen Tessa Francke, joka oli lauantaina pelannut Lempon B-tytöt SM-finaaleihin. Tessa tehoili 12 pistettä ja sai kunnian päättää ottelupallon hienolla hyökkäyksellään. Sen jälkeen Lempon joukkue ja katsomossa olleet kannustusjoukot riensivät kentälle juhlimaan sarjapaikkaan.

– Tessalle osui pöljä päivä. Hän käänsi onnistumisillaan ja fiiliksellään homman. 11 hyökkäyspistettä 42 prosentin tehoilla on huikea tulos nuorelle juniorille, Huurne iloitsi.

Lempolla oli matkassa oma faniryhmä, joka toi rummuillaan upeaa menoa Nurmohalliin.

– Oli hieno fiilis hallissa ja taidettiin rumpuryhmän myötä saada suuremmt kannustukset pelissä.

Nyt Lempon kausi jatkuu A-tyttöjen SM-sarjan parissa, jossa on välieräturnaus ensi viikonloppuna ja sen jälkeen mahdolliset finaalit. 1-sarjakausi päättyi tähän. Lempon loppusijoitus oli kymmenes, mikä oli nuorelle nousijalle varsin hyvä tulos.

– Kausi oli odotentunlainen. Pienestä kiinni oli lopulta suora sarjapaikkakin, Huurne mietti.

Janin mietteitä tulossa tällä viikolla vielä laajemmin kaudesta ja tulevasta.

Naisten 1-sarjajoukkue haluaa lämpimästi kiittää kaikki tukijoitaan ja kannattajiaan ikimuistoisesta debyyttikaudesta. Kiitos!

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Riikka Vuorentausta

Jymy Akatemian paras pelaaja: Nitta Korhonen

Lempon Pelin päällikkö: Tessa Francke

PISTEET

Lempo: Annika Saari 12, Tessa Francke 10, Milana Hutko 9, 

Jymy Akatemia: Kerttu Kannala 13, Hetafiia Lähde 13, Silja Arohonka 11, Sofia Norrbacka 11

YLEISÖ: 106

Kuva: Taisto Niukkanen