Sarjakakkonen Kiisto jätti Lempon nollille

28.11.2021

NAISTEN 1-SARJAA VAASAN KIISTO - LEMPO-VOLLEY 3-0 (25-20, 25-18, 25-21)

28.11. Variska, Vaasa

Avauskokoonpanot:

Lempo: Liisa Lahtinen, Veera Vuorentausta, Veera Hussa, Sofia Ikonen, Annika Saari, Pinja Siekkeli ja libero Rita Jokinen

Kiisto: Julia Junnila, Alisa Mansikka-Aho, Sabina Nylund, Noora Rasinperä, Sandra Hautala, Michaela Bajnokova

Tulospalvelu⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Lempo-Volley lähti sunnuntaina 28. marraskuuta kovan haasteen perässä Vaasaan. Lauantaina takana oli A-tyttöjen turnaus Alahärmässä ja Lempo jatkoi samalla vauhdilla Pohjanmaalla koko viikonlopun. Sunnuntaina saatiin vielä autolastillinen pelaajia Lempäälästä valmentaja Jyri Niemen kuljettamana, jotka eivät olleet launtaina junnupeleissä.

Sarjakakkonen Kiisto oli sarjasijoituksensa veroinen ja jätti Lempon nollille erin 3-0 (25-20, 25-18, 25-21). Myös kauden avauskohtaaminen päättyi Kiiston voittoon. Samalla meni katki Lempon kahden pelin voittoputki.

Peli oli hyvin samanlainen läpi pelin: Lempo oli erien aluissa hyvin pelissä mukana ja taisteli pitkään Kiiston kannassa. Kuitenkin erien loppujen lähestyessä kokenut Kiisto otti lisää eroa ja napsi tarvittavat erävoitot.

Liekö lauantaina saatu pelituntuma auttanut pelin alussa, mutta Lempo pakotti Kiiston heti pelin alussa aikalisään, kun Lempo otti 6-2-johdon.

Lempon parhaana palkittu libero Rita Jokinen oli tätä mieltä.

- Itsellä hyvään nostopeliin taisi vaikuttaa se, että lauantaina pelasin kolme A-tyttöjen peliä, joissa tuli paljon kosketuksia.

Rita loukkasi pelin lopussa nilkkaansa ja Viivi Huurne pelasi pelin loppuun, mutta vaiva ei ollut kovin paha.

- Tulin vähän liian kovaa varmistamaan, Jokinen kuvaili tilannetta.

Pian Lempon vahvan alun jälkeen Kiiston parhaana palkittu Sandra Hautala nakutti kolme pinnaa putkeen ja Kiisto otti pelissä johdon. Siitä vaasalaiset eivät enää päästäneet irti, Lempo kävi hetkellisesti kolmannessa erässä johdossa, mutta muuten peli meni Kiiston hallitessa.

Kuten ennen peliä tiedettiin, Kiistolla oli todella taitava passari ja tasainen hyökkäyskalusto. Sillä kaavalla kotijoukkue myös kaatoi Lempon: Julia Junila jakoi passia tasaisesti ja neljä pelaajaa kokosi 10-8 pistettä. Pistepörssin joukkueen ykkösnimet Alisa Mansikka-Aho (9 pistettä) ja Noora Rasinperä (10) olivat jälleen mustavihreiden kovimmat pommittajat.

Lempolla hakkuri Sofia Ikonen nousi pisteykköseksi yhdeksällä pisteellä. Hänet palkittiin myös Lempon Pelin päällikkönä. Palkinnon valitsee aina Lempon edellisen pelin päällikkö: tällä kertaa viime pelin palkittu Annika Saari palkitsi Ikosen.

- Kuulemma loin hyvää henkeä ja paukutin muutaman komean pisteen. Ainakin ääni lähti, eli kai sitä tuli tsempattua. Parhaani ainakin yritin, Ikonen kertoi ääni käheänä.

Lempon rosterissa Pinja Siekkeli pelasi koko pelin keskitorjujana oltuaan poissa lauantain A-junnujen turnauksesta. Siekkeli on monipuolinen pelaaja, keskitorjujan lisäksi taipuu myös yleispelaajan tontti. Vaihdosta kehiin tulivat pelin aikana passari Riikka Vuorentausta ja yleispelaaja Tessa Francke, joka palasi 1-sarjassa kentälle alkukauden loukkaantumisen jälkeen upeasti tehden kuusi pistettä.

Lempo oli avauserässä 19-21- ja kolmannessa erässä 16-18-tappiolla ennen Kiiston loppukiriä, toinen erä oli hieman selvemmin kotijoukkueen. Pitkän vierastuplan jälkimmäisessä pelissä kuitenkin sarjakakkosen tiukka haasto lupaa hyvää tulevaan.

Lauantain A-tyttöjen C-poolissa Lempo oli toinen kahdella voitolla ja jatkaa C-poolissa pelejään.

Lempo on nyt sarjassa sijalla kymmenen, pisteen päässä pudotuspeleissä ja kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolella. Sijat 8-13 ovat todella tiukasti viiden pistee sisällä.

Lempo saa tulevana sunnuntaina kokea toisen sarjan kärkiryhmän, kun sarjakärki Isku saapuu Hakkariin 5.12. Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran sarja-avauksessa, joten on todella mielenkiintoista nähdä molempien kehitys. Ottelussa on käytössä yleisöllä koronapassi.

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Rita Jokinen

Kiiston paras pelaaja: Sandra Hautala

Lempon Pelin päällikkö -palkinto: Sofia Ikonen

PISTEET

Lempo: Sofia Ikonen 9, Veera Vuorentausta 7, Tessa Francke 6, Annika Saari 6

Kiisto: Noora Rasinperä 10, Michaela Bajnoková 9, Alisa Mansikka-Aho 9, Sandra Hautala 8

YLEISÖ: 93

SEURAAVA PELI

Lempo pelaa 5.12. Iskua vastaan kotisalissaan. Kiisto pelaa 4.12. Jujun vieraana.

HAASTATTELUSSA RITA JOKINEN JA SOFIA IKONEN, HAASTATTELIJA VEERA HUSSA

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuva: Taisto Niukkanen, kuva joukkueiden kauden avauspelistä Lempäälästä.