Lempo avasi historiallisen 1-sarjakautensa - Suosikki-Isku otti 3-0-voiton

19.9.2021

NAISTEN 1-SARJAA RANTAPERKIÖN ISKU - LEMPO-VOLLEY 3-0 (25-20, 25-14, 25-12)

19.9. Kaukajärven vapaa-aikatalo

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Sofia Ikonen, Milana Hutko, Tessa Francke, Annika Saari, Milja Lindell, libero Viivi Huurne

Isku: Carina Lehto, Veera Hietala, Jenna Vihervaara, Karoliina Viitaniemi, Tiia Virta, Enni Saari ja liberot Camilla Lehto ja Senni Virtanen

Tulospalvelu

Lempo-Volley avasi historiallisen 1-sarjataipaleensa kovaa vastustajaa vastaan. Kaukajärvellä jo kello 12 pelattu peli osoitti, että Lempo pystyy haastamaan sarjan kärkipään joukkueita, mutta että työtä on vielä tehtävänä. Kokemus jylläsi ja Isku otti selvän 3-0-voiton.

- Jännitti kyllä. Oon ylpeä tytöistä, meni jopa paremmin kuin ajateltiin. Etenkin eka erä, osoitettiin että pystytään haastamaan, Lempon parhaana palkittu Sofia Ikonen tuumi.

- Lempo tuli avauserään hyvällä höökillä. Saatiin sitten paremmin omaa peliä kasaan. Ihan hyvä esitys meiltä, Iskun parhaana palkittu Carina Lehto kertoi, joka on LeKi-kasvatti.

Lempon päävalmentaja Jani Huurneen mukaan peli oli kaksijakoinen.

- Osoitettiin, että kun jaksetaan tehdä meidän omaa hommaa ja ollaan kärsivällisiä, pystytään haastaamn kärkiporukoita.

Lempo aloitti pelin hienosti - alkujännityksestä ei ollut tietoakaan. Avauserä eteni pinna pinnalta kymmenen pisteen korville, kunnes Isku sai neljän pisteen edun. 

Lempo puolusti hyvin ja pelisysteemi oli kunnossa: joukkue tiesi, kuinka pelata vaikeatkin pallot ja pisteitä tuli etenkin Iskun torjunnan käsien kautta ja muutamalla hienolla keskihyökkäyksellä.

Lempon avauserän erikoisuus oli ikään kuin kolmen yleispelaajan taktiikka, jossa Tessa Francke ja Annika Saari olivat välillä hakkurin rooleissa.

Vaikka Lempo ahdisti avauserässä sarjan suursuosikkia ahtaalle, Iskun rutiini riittii viiden pisteen erävoittoon. Isku teki tuhojaan etenkin torjuntapelillä ja napsi pelissä useita hienoja torjuntoja.

Passari Carina Lehto piti hyvää laitatempoa päällä ja joukkue pelasi myös harvemmin naisten 1-sarjassa nähtyjä satasia.

Toisen erän alku oli Lempolta vaikea, Isku repäisi nopeasti 8-2-johdon ja kotijoukkueen syötöt runtelivat Lempon vastaanottoa. Isku johti jo 14-3 erää. Lempo teki vaihtoja, kun Jani Huurne otti kentälle passariksi Liisa Lahtisen ja hakkuriksi Pinja Siekkelin.

Iskun kokemus tuli esille torjunnan lisäksi syöttöpaikalla ja virheiden määrässä. Avauserän jälkeen Isku sai omat virheet alas, Lempolla ne puolestaan lisääntyivät hurjasti.

Lempo sai toiseen erään ihan kohtuullisen lopun ja onnistumisten kautta kavennettua pahinta eroa. Se ei kuitenkaan johtanut enää kolmoserän alkuun.

Kolmas erä alkoi samalla radalla, Isku karkasi 11-2-johtoon. Lempo toi kehiin kolmoserään Iida Ylimäen, Rita Jokisen, Saara Rajalan ja Pinja Siekkelin. Kun Isku sai syötöillään Lempon nostoa irti, pääsi Lehto pyörittämään Iskun hyökkäyspeliä komeasti ja Karoliina Viitaniemi ja Tiia Virta etupäässä löivät palloja armotta rataan.

Niinpä Isku avasi kauden täydellä pistepotilla.

- Kahdessa viimeisessä erässä Isku tuli tosi hyvällä syötöllä ja meidän nosto ei toiminut. Lisäksi virheitä tuli. Saatiin vaihdoilla kyllä piristystä, Ikonen arvioi.

Avauserä näytti, että nuori Lempo pystyy haastamaan sarjan kärkijoukkuetta, mutta kaksi viimeistä erää toivat tasoeron näkyviin, kun Lempo ei saanut omaa peliään uomiinsa.

- Sanoin pelaajille matsin jälkeen, että avauserässä kaikki pelasi varmaan elämänsä parasta lentopalloa. Mutta sitten kun sekään ei riittänyt, niin työnteko ja usko loppui omaan tekemiseen.

- Ensi sunnuntaina lähdetään Raisioon, silloinkin vastassa on omasta näkökulmastani top-3 joukkue eli RaisU, Huurne kertoi.

PISTEET

Lempo: Ikonen 6, Saari ja Francke 5
Isku: Virta 11, Viitaniemi 10, Saari 8

PALKINNOT

Lempon paras: Sofia Ikonen
Iskun paras:  Carina Lehto

SEURAAVA PELI

Lempo jatkaa vieraspelejään, ensi sunnuntaina 26.8. Raision Urheilijoiden vieraana. Isku pelaa 2.10. JymyAkatemian kanssa.

YLEISÖ: 68

Lempäälän-Vesilahden Sanomien raportti

Iskun raportti

HAASTATTELUSSA SOFIA IKONEN, CARINA LEHTO JA JANI HUURNE

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

PELIKUVIA / RAMI MYLLYMAA