Erä jätti Lempon ilman pisteitä Hakkarissa

22.1.2023

N1 RUNKOSARJA: LEMPO-VOLLEY – TAPANILAN ERÄ 0–3 (23–25, 12–25, 19–25)

22.1.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley ei saanut itsestään parasta irti sunnuntaisessa 1-sarjakamppailussa Tapanilan Erää vastaan. Hakkarissa pelattua kamppailua seurasi Lempon ennätysyleisö 173 katsojaa, mutta valitettavasti Lempo ei pystynyt parhaaseensa. Erä voitti 3–0 (25–23, 25–12, 25–19) ja tasasi kauden voitot keskinäisissä 1–1:een.

Ottelun avauserä oli tasainen, mutta vierasjoukkueen hallintaa. Kahdessa muussa erässä Lempolla ei ollut juurikaan sanansijaa, kumpi peliä vei. Erä oli askeleen kaksi edellä koko iltapäivän.

– Alku lähti heti vähän heikosti. Saatiin ekassa erässä vielä taistelua. Sen jälkeen ei lähtenyt missään kohtaa peli käyntiin ja Erä oli kyllä parempi, Lempon parhaana palkittu libero Senni Virtanen jakoi tunnustusta vierailijalle.

– Harmi, kun saatiin mökki täyteen porukkaa, ja meidän peliesitys oli tämä. Mutta joskus näin, Lempon päävalmentaja Jani Huuren harmitteli.

Lempolla oli kokoonpanossa ensi kertaa tällä kaudella hakkuri Sofia Ikonen, joka palasi noin vuoden tauon ja jalkaoperaation jälkeen 1-sarjakentille. Sofia oli hakenut tuntumaa parista 2-sarjatapelistä ja oli upeaa nähdä hänet taas Hakkarin parketilla. Sofia pääsi pari kertaa vaihdosta kentälle. Myös LP Kangasalan farmiapua Mirjam Jauhiainen vahvisti Lempoa.

Iso ero tuli virheissä ja vastaanotossa. Lempo teki peliin reilut 30 omaa virhettä ja kahteen avauserään epävirallisen tilaston mukaan peräti 25 omaa virhettä. Syöttöpelissä Erä oli edellä, eikä Lempon vastaanottoryhmitys saanut missään kohtaa vastaanottopeliä aivan kuosiinsa.

– Yleispelaajaosastolla ei tänään ihan onnistuttu. Vastaanotto ei toiminut ja hyökkääminen oli vähän pehmeää. Tuollaisella määrällä omia virheitä ei voi voittaa peliä, Huurne tunnusti.

Avauserä lähti heti Erän komennossa ja taululla oli nopeasti 5–0. Lempo kiri eron pari kertaa pisteeseen, mutta sitten omat virheet toivat Erälle helpottavat lisäpisteet ja syöttövirhe toi vierailijalle avauserän arvokkaan voiton 25–23.

Toisessa erässä Lempo oli vielä tilanteessa 7–8, mutta sen jälkeen Erä nakutti kahdeksan pistettä putkeen ja voitti loppuerän 17–5.

Myös kolmas erä oli selvästi vierasjoukkueen. Lempon loppuerän muutama hyvä syöttöputki hieman sievistelivät lukemia, mutta todellista kilpaa erävoitosta Lempo ei saanut aikaan avauserän jälkeen.

Erällä oli laitavoimaa riittävästi eikä Lempon torjunta ollut parhaimmillaan. Viime kaudella Lemposta ja LP Kangasalasta tuttu Venla Raittinen tehoili komeat 16 pistettä ja toinen yleispelaaja Laura Malmivuori 12. Parhaana palkittu passari Anna-Sofia Heimonen jakoi passeja viisaasti.

Lempon selvä ykköspelaaja oli libero Virtanen, joka esitti ison tukun puolustuksia. Pauliina Kovanen ja Linnea Malinen kokosivat parhaina yhdeksän pistettä ja keräsivät päävalmentajan kehut.

– Senni oli selkeästi meidän ykkönen tänään. Pauliina pelasi hyvän pelin hakkiurina ja Linnea keskelle.

– Vastustajalla oli onneksi tuttuja pelaajia, joten osasin lukea hieman heidän tekemistään. Oli myös hyvä fiilis pelata, Virtanen mietti omaa vahvaa tekemistään.

Erän alkukausi ei ole ollut joukkueelta kaikkein parasta, mutta joukkue osoitti Lempäälässä laatunsa. Erä voikin nousta vielä roimasti loppurunkosarjan aikana, nyt joukkue on kahdeksas.

Ottelu oli Lempon koululaispeli ja mukana olikin hienosti nuoria katsomassa ottelua. Pelin jälkeen Lempo-pelaajat pääsivät kirjoittamaan jopa muutamat nimmarit! Yleisömäärä 173 on Lempon naisten ennätys.

Lempo jatkaa ensi sunnuntaina Joensuussa, jolloin vastassa on kärkikaksikossa keikkuva Juju.

– Luulen, että tullaan paljon kovempaa kuin tänään. Kun tuli takkiin näin kovasti, niin ei haluta kokea tätä uudestaan, Virtanen lupaa.

– Vähän poikkeuksellinen viikko tiedossa ja pitkä vierasreissu edessä. Päästään hyvin treenaamaan. Pitää mietiskellä, miten saadaan fiilis ja hurmos takaisin, mikä oli esimerkiksi viikko sitten Helsingissä, Huurne katsoi tulevaan.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot:

Lempon paras pelaaja: Senni Virtanen
Erän paras pelaaja: Anna-Sofia Heimonen
Lempon Pelin päällikkö: Tessa Francke

Pisteet

Lempo: Pauliina Kovanen 9, Linnea Malinen 9, Roosa Päykkönen 5, Annika Saari 5, Miriam Jauhiainen 5

Erä: Venla Raittinen 16, Laura Malmivuori 12, Vilma Ruuska 6

Yleisö: 173

Seuraava peli:

Lempo kohtaa sunnuntaina 29.1. vieraskentällä Joensuussa Jujun, Erä pelaa lauantaina 28.1. kotipelin Kiistoa vastaan.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Roosa Päykkönen, Mirjam Jauhiainen, Pauliina Kovanen, Annika Saari, Linnea Malinen ja libero Senni Virtanen

Erä: Anna-Sofia Heimonen, Venla Raittinen, Heidi Tarvaala-Tanttu, Vilma Ruuska, Laura Malmivuori, Ida-Maria Mämmi ja libero Hanna Hämäläinen

Kuvat: Taisto Niukkanen