Lempo laittoi sarjakärki Iskun todella ahtaalle, Isku voitti 3-2

5.12.2021

NAISTEN 1-SARJAA LEMPO-VOLLEY - RANTAPERKIÖN ISKU 2-3 (25-18, 26-28, 25-18, 22-25, 13-15)

5.12. Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Neea-Maria Joki, Veera Hussa, Sofia Ikonen, Venla Raittinen, Milana Hutko ja libero Viivi Huurne

Isku: Carina Lehto, Camilla Lehto, Enni Saari, Karoliina Viitaniemi, Tiia Virta, Jenna Vihervaara ja libero Emilia Sipilä

Tulospalvelu⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Hakkarissa nähtiin selvästi kauden paras 1-sarjapeli kokonaisuudessaan, kun Lempo-Volley haastoi itsenäisyyspäivän aattona sarjakärki Rantaperkiön Iskun. Lempo nappasi yhden sarjapisteen monien yllätykseksi, Isku vei voiton ja kaksi pinnaa erin 3-2 (18-25, 28-26, 18-25, 25-22, 15-13).

- Hemmetin hieno peli laadullisesti tähän sarjaan, täytyy sanoa. Sarjakärki joutui tekemään tosissaan töitä, Lempo-valmentaja Jani Huurne tiivisti mietteet tuoreeltaan.

Vaikka Lempo koki niukan tappion ja enemmänkin pisteitä olisi ollut Huurneen mukaan tarjolla, iso kuva oli tyytyväisyys ja iloisuus sarjakärjeltä otettuun pisteeseen ja omaan esitykseen.

- Näitä pinnoja ei moni tässä sarjassa ota, tärkeä pinna sarjataulukossa, Huurne totesi. Pistemenetys oli Iskun kauden toinen.

Lempon päävalmentaja totesi ennen ottelua, että Iskun kovaan laitapeliin ase on oma vahva syöttö ja siihen Lempo oli keskittynyt kuluneen viikon treenikentällä. Harjoitukset olivat selvästi onnistuneet, sillä Lempon pelistä kaksi erityisesti esille noussutta osa-aluetta olivat paha syöttö ja loistava torjuntapeli.

Isku oli ajoittain isoissa vaikeuksissa Lempon pahan leijasyötön kanssa. Sen myötä myös torjuntapeli oli kauden parasta, keskitorjujakaksikko Milana Hutko ja Veera Hussa ottivat useita koppeja ja vaimennuksia yhdessä laitatorjujien kanssa.

Kun siihen lisäsi Lempon vahvan lyöntipelin ja libero Viivi Huurneen ajoittain liigatason puolustukset, Lempo oli etenkin kahdessa avauserässä niskan päällä selvää sarjakärkeä vastaan. Tasonnosto alkukauden kohtaamiseen oli melkoinen kotijoukkueella!

Lempolta puuttui pistepörssin kakkonen, yleispelaaja Annika Saari, mutta mukana olivat LP Kangasalan kehityspelaajat Neea-Maria Joki ja Venla Raittinen, jotka muodostivat Lempon yleispelaajaparin. He ja hakkuri Sofia Ikonen paukuttivat palloa varsin tehokkaasti etenkin Isku-torjunnan käsistä pisteiksi.

Kangasala-kaksikon tulo näytti sekoittavan Lempo-valmentaja Jani Huurnettakin hieman, kun avauskokoonpanoon oli merkattu Raittisen paikalle Veera Vuorentausta. Niinpä pelin avausvaihto nähtiin jo ennen avauspallon pelaamista.

Lempon 2-0-eräjohto oli todella lähellä, mutta Isku-passari Carina Lehto oli päättänyt ottaa toisen erän Iskulle, kun Lempo oli vienyt avauserän selvästi 25-18. Lehto teki kakkoserän lopulla hienoja peippejä, toi syöttövuorollaan Iskun vielä mukaan erään ja jakoi viisaita passeja. Iskun kahden ja Lempon yhden eräpallon jälkeen Isku vei kakkoserän 28-26. Etenkin avauserässä Iskun hyvän alun jälkeen Lempon tehokas syöttö teki todella tuhojaan ja Iskun pelätty laitapeli vaimeni selvästi.

Vaikka Isku toisen erän onnistui kääntämään, jatkoi Lempo vahvaa menoaan kolmannessa. Lempo jätti Iskun täysin aseettomasti ja vierasjoukkue joutui vaihtoruljanssiin. Ajoittain hurmiossa pelannut kotijoukkue johti parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä, Isku kaunisteli eräpallotilanteessa vielä useammalla pinnalla, mutta Venla Raittisen lyönti varmisti Lempolle sarjapisteen.

Isku kokosi rivinsä hyvin neloserään ja palautti pitkälti kakkoserän voittoisan ryhmittymänsä kentälle. Vieras repikin eroa usean pisteen heti alussa, jota Lempo hiljalleen kymmenen pinnan jälkeen alkoi kuroa. Nousu huipentui Sofia Ikosen kahteen peräkkäiseen ässään ja Lempon nousuun 22-20-johtoon. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan Isku teki viisi pinnaa putkeen ja venytti pelin viidenteen erään.

Viidennessä erässä Lempo sai hyvän alun, Isku kiri kiinni ja Lempo nousi vielä 12-10-johtoon Milana Hutkon syötöillä, mutta Iskun kokeneet tähdet hoitelivat lopulta lisäpisteen Tampereelle 3-2-voitolla.

- Meillä toimi puolustus- ja torjuntapeli tänään hienosti. Itsekin onnistuin, mutta etenkin koko joukkue. Ja torjunnassa meidän keskitorjujat olivat tosi hyviä, Lempon parhaana palkittu Viivi Huurne kertoi.

- Oltiin altavastaajia ja saatiin heti hyvä meno päälle. Ja syötöllä saatiin rikottua kaverin peliä aika hyvin, arvioi Lempon vahvan esityksen taustoja Veera Hussa.

Jani Huurne kehui joukkueen esitystä kauttaaltaan.

- Meidän torjuntapuolustuspeli oli selvästi kauden parasta. Maltettiin tehdä oman ruudun hommat eikä ylipelattu. 

Hän kiitteli Kangasalan kaksikon panosta.

- Neea ja Venla eivät ole meidän kanssa treenanneet, mutta yhteispeli mapsu kerrasta. He toivat kommunikaatiota ja läsnäolollaan paransivat muidenkin pelaamista, esimerkiksi auttoivat meidän keskitorjujia, jotka äityivät upeisiin esityksiin. Etenkin Milana pelasi mahtavan pelin. Kangasalan kaksikolle tämä oli juuri sitä mitä yhteistyöllä haetaan, kun he saivat kantaa isoja vastuuta tiukoissa paikoissa.

Huurneen mukaan pelin ratkaisija löytyi Iskun paidasta numero 7. Camilla Lehto palasi tyylillä junnuvuosilta tuttuun saliin.

- Camilla ratkaisi camillamaisilla ratkaisuillaan neljännen ja viidennen erän. Onnistuttiin syötön suuntauksessa, torjunnassa ja puolustamisessa, ja saatiin kakkoserää lukuunottamatta Iskun pelätty hakkuripelin hyvin kiinni. Ja kahdessa tappioerässäkin oli meiltä hienot nousut, se on tärkeä merkki, ettei lopetata tappiotilanteessa.

Joukkue jatkoi pelin jälkeen pikkujouluihin.

- Ehkä sillä oli vähän syytä hyvään pelifiilikseen. Täytyy varmaan vierasreissullakin pitää pikkujoulut, kun silloin näyttää peli kulkevan, Viivi Huurne kertoi.

Yhdellä sarjapisteellä Lempo on sarjassa sijalla kymmenen, pisteitä nyt yhdeksän. Pudotuspelipaikkaan on matkaa kaksi pinnaa.

Pistetilastoa ei ollut käytössä raportin tekohetkellä tulospalvelun ongelman vuoksi.

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Viivi Huurne

Iskun paras pelaaja: Camilla Lehto

Lempon Pelin päällikkö -palkinto: Milana Hutko

YLEISÖ: 95

SEURAAVA PELI

Lempo pelaa vieraissa tuplaviikonlopun 11.-12. joulukuuta, ensin Kuortaneella, sitten Nurmossa. Isku pelaa seuraavaksi 12.12. Kuortanetta vastaan kotisalissa.

PISTEET

Lempo: Venla Raittinen 21, Neea-Maria Joki 21, Sofia Ikonen 18

Isku: Camilla Lehto 16, Karoliina Viitaniemi 11, Tiia Virta 10

ISKUN RAPORTTI

Haastattelussa Viivi Huurne ja Veera Hussa

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Pääkuva: Taisto Niukkanen