Lempo jatkoi hienoja otteitaan, viiden erän vääntö toi kotivoiton Jujusta

30.10.2022

N1 RUNKOSARJA: LEMPO-VOLLEY – JUJU JOENSUU 3–2 (25–16, 25–14, 22–25, 21–25, 15–12)

30.10.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley ja joensuulainen Juju rakensivat sunnuntai-iltapäivään todellisen lentopallonäytöksen, josta ei puuttunut käänteitä ja jännitystä.

Viiden erän kamppailu kääntyi lopulta Lempo-Volleyn riemuun, kun Riikka Vuorentaustan torjunta päätti ottelun toisesta ottelupallosta Lempolle erin 3–2 (25–16, 25–14, 22–25, 21–25, 15–12)

– Saatiin ehkä pikkuisen helpolla kaksi avauserää. Toki pelattiin äärimmäisen hyvää lentopalloa. Sitten ehkä jäätiin vähän odotteleen pitkän tauon jälkeen ja lopussa löydettiin taas energia, Lempon päävalmentaja Jani Huurne summasi ottelun.

Lempon hakkuri Iina Andrikopouloun kotidebyytti oli kerännyt paikalle hienosti yleisöä, 135 katsojaa. Lempo tarjoilin viihdettä koko rahalla. Andrikopoulou oli Lempon avauksessa, pelasi lähes kaksi erää ja teki kuusi pistettä. Loppupelin hakkurin paikalla pelasivat Pauliina Kovanen ja Tessa Francke. Andrikopoulou ei ole vielä koko pelin pelikunnossa, joten peluutusta jaettiin tietoisesti.

– Iina toi muutamia tärkeitä pisteitä, mutta ennen kaikkea hän on meidän nuorisokaartille erittäin tärkeä johtaja muutaman treenin ja pelin pohjalta jo. Hän on ikään kuin valmennuksen jatke, antaa joukkueeseen tosi paljon energiaa. Huomaa, että on ammattilaisesta kysymys: vaikka oma rooli on vielä ollut pienehkö, niin on joukkueen jäsen isolla j:llä. Äärimmäisen iso hyöty niin yksittäiselle pelaajalle kuin koko joukkueelle, Huurne kertoi.

Lempo oli lähellä peräti täyttä kolmen pisteen pottia. Kaksi avauserää menivät selvästi kotijoukkueelle ja kolmannessa erässä Lempolla oli johto vielä 16–12 ja 20–17. Juju kuitenkin punnersi sitkeästi ohi ja venytti pelin aina viidenteen erään.

Kahden vaikeamman erän jälkeen viidenteen Lempo löysi taas alkupelin taistelusykkeensä ja usea pitkä ja haastava pallo kääntyi lopulta Lempolla. Viidennessä erässä nähtiin myös yksi punainen kortti, kun Jujun päävalmentaja Janne Korkalainen sai protestoinnista ensin keltaisen ja sitten perään punaisen. Lempo siirtyi sen myötä 6–5-johtoon.

Juju nousi päätöserässä vielä kerran ohi, mutta Roosa Päykkösen syötöt toivat  edun taas Lempolle, jota kotijoukkue ei enää hassanuut. Päykkönen on tällä kaudella erikoistunut tiukkojen tilanteiden syöttäjänä ja taas teki ratkaisevat pisteet Lempolle.

– Saatin viidennessä erässä fiilis takaisin päälle. Mun mielestä se on hienoa, kun otetaan kortteja, se on oikeaa lentopalloa tunteen puolesta. Siitähän se sitten lähti, Lempon Pelin päällikkönä palkittu Anna Kaisa Kerminen kommentoi.

– Löydettiin taisteluhenkeä Anskun tekemisestä ja taistelusta. Hän toi voimaa meihin muihin, Adelia Launonen kiitteli liberon panosta pelin lopussa.

Lempon illan ykköshahmot olivat yleispelaaja  Adelia Launonen ja libero Anna Kaisa Kerminen. Launonen sai paikan avaskokoonpanossa ja käytti sen upeasti: 21 pistettä, parhaan pelaajan palkinto ja kauden paras kokonaisesitys tälle kaudella Lempoon siirtyneeltä laiturilta.

– Tosi hyvä treeniviikko takana ja ollut treeneissä kovaa taistelua. Se oli varmaan se avain päivän esitykseen, Launonen kertoi.

Kahdessa avauserässä Andrikopouloun läsnäolo kentällä auttoi Lempoa pitämään pakan tiiviinä. Riikka Vuorentausta ruokki hakkuriaan jonkin verran, mutta pisteitäkin isompi merkitys oli Andrikopouloun ohjeistuksella ja läsnäololla. Kahdessa avauerässä Lempon syöttö toimi hienosti ja se vaikeutti isosti Jujun hyökkäyspeliä. Hakkuri Ella Vasarainen pelasi kaksi avauserää ilman pisteitä.

Pitkä tauko oli taas muutoksen saranakohta. Juju paransi selvästi ja yleispelaajaksi tullut Essi Hartikainen toi ryhtiä nostopeliin. Samalla alkoi Nea Hämäläinen -show. Jujun kapteeni ja yleispelaaja kokosi 22 pistettä, joista suurin osa kolmeen viimeiseen erään. Lempon torjunta ei saanut häneen millään otetta. Neloserään Hämäläinen kokosi yhdeksän pistettä, otti joukkueensa reppuselkään ja pelasti yhden sarjapisteen joensuulaisille.

– Kahden erän jälkeen puhuttiin, että maltetaan odottaa hyökkäyspelissä, mutta vähän kiirehdittiin. Tuli hyökkäysvirheitä ja päästettiin sillä kaveri mukaan peliin. Hämäläisen Nea meinas meinas meidät yksin kaataa, Huurne mietti. 

– Olin aika purjeessa Hämäläisen Nean kanssa. Sain kuitenkin tuotua fiilistä kentälle semmoisen aggresiivisuuden kautta, libero Kerminen analysoi.

Hämäläisen huippuillasta huolimatta Lempo pystyi kampeamaan kotiin yhden lisäpisteen viidennestä erästä. Henkisesti vitoserän voitto oli iso asia: nuori joukkue on viime peleissä esittänyt sitkeyttä vaikeilla hetkillä ja hyvä trendi jatkui. Joukkueesta löytyi paljon onnistujia ja moni osa-alue toimi myös hienosti vastaanotosta alkaen.

– Kai tässä joutuu jo laskemaan, että nämä ovat kärkiotteluita, missä me tällä kaudella pelataan, Huurne totesi.

Voitolla Lempo on sarjassa toisena, tasapistein kärki Puman kanssa. Lempolla tosin sarjassa eniten pelattuja pelejä, viisi, Tapanilan Erän kanssa. Juju on viidentenä.

Lempon kotipeliputki jatkuu ensi sunnuntaina 6.11. kello 15 Hakkarissa. Silloin vastaan astelee Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Adelia Launonen, Linnea Malinen, Iina Andrikopoulou, Roosa Päykkönen, Veera Hussa ja libero Anna Kaisa Kerminen

Juju: Nea Hämäläinen, Jonna Kaverinen, Noora Taskinen, Sini Kesänen, Ella Vasarainen, Ella Kuosmanen

Palkinnot:

Lempon paras pelaaja: Adelia Launonen
Jujun paras pelaaja: Nea Hämäläinen
Lempon Pelin päällikkö: Anna Kaisa Kerminen

Pisteet

Lempo: Adelia Launonen 21, Roosa Päykkönen 16, Linnea Malinen 9

Juju: Nea Hämäläinen 22, Noora Taskinen 10,  Essi Hartikainen 9

Yleisö: 135

Seuraava peli:

Lempo jatkaa kotipeliputkeaan ensi sunnuntaina 6.11. Kuortanetta vastaan Hakkarissa. Juju pelaa 6.11. kotipelin LP Vampulaa vastaan.

Pelihaastattelu

Haastattelussa Adelia Launonen, Anna Kaisa Kerminen ja Jani Huurne.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Taisto Niukkanen