Jymy haki voiton Hakkarista kotituplan avauksessa

5.3.2022

NAISTEN 1-SARJAA LEMPO-VOLLEY – NURMON JYMY AKATEMIA 1-3 (25-22, 21-25, 18-25, 21-25)

5.3.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Tessa Francke, Saara Rajala, Pauliina Kovanen, Annika Saari, Pinja Siekkeli ja libero Viivi Huurne

Jymy Akatemia: Rosamaria Salo, Silja Arohonka, Sofia Norrbacka, Veera Heinimäki, Ellanoora Lehtonen, Neea Silla

Tulospalvelu⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Lempo-Volleyn kotitupla Hakkarin liikuntahallissa alkoi haastavista lähtökohdista lauantaina 5. maaliskuuta. Lempo kohtasi Nurmon Jymy Akatemian, joka haki Lempäälästä täyden pistepotin erin 3–1 (22–25, 25–21, 25–18, 25–21). 

Nurmo ansaitsi pisteensä parantamalla peliään koko ajan. Nurmo haki Lemposta runkosarjassa täydet sarjapisteet kahdesta pelistä. Lempon kausi jatkuu varmuudella runkosarjan jälkeen putoamiskarsinnoissa ja voi olla hyvin mahdollista, että vastaan tulee juuri Jymy.

– Täytyy todeta, että oli vaikea valmistautuminen peliin. Viikolla vedettiin kolmet treenit ja joka kerta pohdittiin, millainen kuusikko saadaan lauantaina kasaan ja aina se muuttui, Lempon päävalmentaja Jani Huurne totesi.

Lempolla piti olla vapaa viikonloppu, mutta tilalle tuli kaksi siirtopeliä, joita ei alkuvuodesta päästy pelaamaan. Harmillisesti Lempolla on hieman kokoonpanovaikeuksia nyt pelien aikaan. Toki reservistä löytyy laajuutta, lauantaina nopealla hälytyksellä peliin tullut B-tyttöjen Reeta Jokinen pelasi upeasti ja oli Lempon toiseksi paras pistenainen.

– Toivotaan, että huomenna eli sunnuntaina saadaan porukka kasaan. Laskin, että kauden ensimmäiseen Jymy-peliin puuttui neljä silloin avauksessa ollutta pelaajaa, Huurne heitti.

Vaikka Lempon lähtökohta ei ollut paras mahdollinen, kotijoukkue sai matsiin vahvan alun ja voitti tasaisesti kulkeneen avauserän. Loppuerän vahvat syöttövuorot toivat niukan erävoiton.

Jymylläkin on haastava viikko, mutta hieman eri tapaa. Joukkue urakoi peräti kolme peliä. Keskiviikkona tuli 0–3-tappio Vaasan Kiistoa vastaan ja sunnuntaina matka jatkuu Saloon LP Viesti Akatemian vieraaksi. Ehkä avauserässä vierasjoukkueella oli vielä käynnistymisvaukeuksia, sillä tekeminen otti isoja kehitysaskelia pelin aikana. Ottelu alkoi poikkeuksellisesti jo kello 12.

Vierasvoitto oli nuoren Jymy-ryhmän kauden ensimmäinen ja se sai päävalmentaja Aapo Rantasen syystäkin iloiseksi.

– Vierasvoittoja ei olla otettu, kiva kun oma peli on alkanut kulkemaan, niin saatiin sekin napattua. Voittamisen kokemukset ovat arvokkaita nuorille naisille tässä kohtaa kehitystä, Rantanen kertoi.

Jos Jymyn pelin suunta oli nousujohteisesti ylöspäin koko pelin ajan, Lempolla se heitteli. Välillä kotijoukkue otti useamman pisteen takaa-ajoasemia kiinni, mutta antoi sen jälkeen heti johtoaseman takaisin.

Kakkoserä oli avauserän tavoin tasapistein menoa, mutta tällä kertaa Jymy otti lopussa erävoiton. Kolmas erä lähti heti alussa vierasjoukkueen vahvassa hallinnassa. Neljännessä Lempo esitti pitkää kiriä ja nousi johtoonkin 15–14, mutta Jymy sai raavittua johtoaseman heti takaisin.

– Kokoonpanon vajuus näkyi tänään siinä, ettei päästy torjunta-puolustuspelissä voittamiseen vaaditulle tasolle. Kaveri oli kyllä räväkällä puolustuspäällä tänään ja syötti rohkeasti, Huurne kehui vierasjoukkueen tekemistä.

– Saatiin parannettua meidän peliä avauserän jälkeen joka osa-alueella: saatiin ekaa kosketusta paremmaksi, samoin syöttöä ja puolustamista. Siitä se mielestäni kääntyi, Rantanen heitti oman arvionsa.

Jani Huurne pyöritti vaihtoja pelin aikana ja kaikki pelaajat pääsivät kehiin. Hakkurin paikalle tullut Reeta Jokinen hyökkäsi ennakkoluulottomasti yhdeksän pistettä ja Tessa Francke loisti syöttöpelissä ja teki kaikkian 12 pistettä. Libero Viivi Huurne palasi pienen vaivan jälkeen kokoonpanoon liberon tontille ja palkittiin heti kotijoukkueen parhaana.

Jymyllä myös liberopeli oli loistavaa, Nitta Korhonen oli elementissään pallosateessa ja palkittiin ansaitusti parhaana. Yleispelaaja Ellanoora Lehtonen syötti vahvaa hyppysyöttöä ja tehoili laidasta kymmenen pistettä. Jymy onnistui pisterintamalla tasaisesti joka puolen kenttää.

– Meillä nousi koko pelin ihan ok, mutta sitten kun pelattiin isoa passia, ei ihan riittänyt maltti hyökkäyspelissä, Huurne tuumi.

Lempo on nyt sijalla 11, WoVo nousi ohi saatuaan kolme pistettä Kuortaneen luovutusvoitolla. Samoin PuMa sai kolme pinnaa Kuortaneen luovutusvoitolla, sillä Kuortane ei enää ehdi pelata kaikkia rästipelejään ennen runkosarjan ensi viikonlopun päätöstä. Niinpä Lempon sauma sijasta yhdeksän karkasi jo ennen Jymy-peliä.

Lempolla on runkosarjaa jäljellä kaksi peliä, seuraava heti sunnuntaina Kuortanetta vastaan kotisalissa kello 18.

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Viivi Huurne

Jymy Akatemian paras pelaaja: Nitta Korhonen

Lempon Pelin päällikkö: Annika Saari

PISTEET

Lempo: Tessa Francke 12, Reeta Jokinen 9, Annika Saari 8

Jymy Akatemia: Ellanoora Lehtonen 10, Silja Arohonka 9, Kerttu Kannala 7

YLEISÖ: 40

SEURAAVA PELI

Lempo pelaa 6.3. Kuortanetta vastaan kotisalissa ja vielä runkosarjan päätöksessä 12.3. kotisalissa PuMaa vastaan. Jymy pelaa 6.3. LP Viesti Akatemiaa vastaan vieraskentällä.

Kuva: Taisto Niukkanen