Lempon avauspiste oli lähellä, Kiisto korjasi koko potin

3.10.2021

NAISTEN 1-SARJAA LEMPO-VOLLEY - VAASAN KIISTO 1-3 (22-25,2-25, 25-20, 28-30)

3.10. Kaukajärven vapaa-aikatalo

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Veera Vuorentausta, Milana Hutko, Tessa Francke, Annika Saari, Veera Hussa, libero Viivi Huurne

Kiisto: Julia Junnila,  Alisa Mansikka-aho, Sabina Nylund, Meri Törmä, Sandra Hautala, Michaela Bajnokova

Tulospalvelu

Lempon historiallinen avauspiste naisten 1-sarjassa oli sunnuntaina todella lähellä, mutta ei kuitenkaan käynyt toteen. Naisten 1-sarja palasi 25 vuoden tauon jälkeen Lempäälään, kun Lempo-Volley kohtasi kauden kolmannessa pelissään Vaasan Kiiston kotisalissaan Hakkarin liikuntahallissa sunnuntaina. Vaasan Kiisto haki haikki kolme pistettä erin 3-1 (25-22, 25-22, 20-25, 30-28).

Yleisöä oli saapunut mukavasti paikalle, yleisömääräksi merkittiin 100. Paikalla oli myös Kiisto-faneja, joten tunnelma oli loistava.

- Vähän kotiyleisöjännitystä oli. Oli kyllä hieno tunnelma, kun molempien syöttövuoroilla oli mekkalaa, Lempon päävalmentaja Jani Huurne kertoi.

Niin, kuinka lähellä avauspistettä oltiin? Lempolla oli 1-2-tappiotilanteessa johto 24-22 neljännessä erässä ja sauma viedä peli viidenteen. Kiisto tuli tasoihin 24-24, minkä jälkeen Lempo sai vielä kaksi eräpalloa lisää.

Kuitenkaan vielä ei ollut aika kypsä nuorelle joukkueelle ottaa voittoja isoissa palloissa. Selvästi kokeneempi Kiisto kesti ja kesti, ja lopulta juhli täysiä pisteitä neljännen erän päätyttyä 30-28.

- Olihan se lähellä, ei käy kieltäminen. Vähän jopa tarjottiin.

Huurne tunnusti, että Kiisto oli pelissä pääasiassa Lempo edellä. Pitkän tauon jälkeen Lempo tuli uudella ilmeellä ja voitti kolmannen erän hyvän alkuerän turvin.

- Kyllä me aika lailla koko peli kolmoserää lukuun ottamatta juostiin vähän Kiiston perässä.

Lempon alkukausi on ollut vastustajat ajatellen raju: sarjan kärkipäähän ennakoidut Isku ja RaisU sekä nyt viime kauden välieräjoukkue Kiisto.

- Uskon, että Kiisto taistelee kotietupaikoista tällä kaudella. Joukkueen passari oli todella hyvä, heitti heinoja passeja etenkin sataseen ja isoa kakkospaikalle. Jouduttiin paljon torjumaan yksi vastaan yksi -tilanteissa.

Lempo on pystynyt kolmessa sarjapelissään kehittämään peliään jatkuvasti. Jälleen sunnuntain esitys oli askel eteenpäin. Kun Raisiossa tuli avauserävoitto, nyt tarjottiin jo avauspistettä. Huurne sanoo, että kehityskäyrä on ollut ylöspäin.

Kuitenkin vastapainoksi nuori joukkue on ratkaisuhetkillä vielä maksanut oppirahoja, kuten sunnuntain neloserässä.

Kiistoa vastaan Lempolla oli hieman kokoonpanovajausta pienten vaivojen vuoksi. B-ikäinen Veera Vuorentausta pelasi kauden avauspelinsä ja heti isossa roolissa. Hän teki yleispelaajan ja hakkurin paikoilla hienot 14 pistettä.

Lempon pisteykkönen oli jälleen Annika Saari (19 pistettä), joka palkittiin myös joukkueen parhaana.

Kiistolta puuttui kauden avauspelissä kovaa jälkeä takonut Noora Rasinperä, mutta korvaajia löytyi. Eniten esiin astui kapteeni Alisa Mansikka-aho, joka teki 14 pinnaa ja palkittiin parhaana.

PALKINNOT:

Lempon paras pelaaja: Annika Saari
Kiiston paras pelaaja: Alisa Mansikka-aho

YLEISÖ: 100

SEURAAVA PELI: 

Lempolla on edessä tuplaviikonloppu: la 9.10. Joensuussa Jujun vieraana ja su 10.10. Jyväskylässä Liikunnna Riemun vieraana. Kiisto pelaa seuraavaksi 9.10. LP Viesti Akatemian vieraana.

Kiiston raportti täällä

Pelitallenne

Lempäälän-Vesilahden Sanomien raportti

Pääkuva: Rami Myllymaa, kuva Isku-pelistä.
Pelikuvat: Taisto Niukkanen