Ennätysyleisö näki Lempon hienon Kuortane-voiton Hakkarissa

6.11.2022

N1 RUNKOSARJA: LEMPO-VOLLEY – KUORTANE 3-1 (25-18, 27-25, 23-25, 25-15)

6.11.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley haki neljännen voittonsa putkeen naisten 1-sarjassa sunnuntaina ja nousi sarjan kärkipaikalle. Kotikentällään Lempo voitti Kuortaneen nuorten maajoukkueen 3–1 (25–18, 27–25, 23–25, 25–15).

– Peli oli tänään pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta sitä, mitä odotettiinkin. Kuortane oli taisteleva ja puolustava joukkue, jota vastaan piti olla nöyrä ja pelata maltilla. Siinä oltiin tänään hyviä, Lempon päävalmentaja Jani Huurne arvioi pelin isoa kuvaa.

Lempon ykköshahmoiksi nousivat 23 pistettä tehnyt hakkuri Pauliina Kovanen ja passari Riikka Vuorentausta. Kuortane ei saanut Kovasen hyökkäyksiin otetta iltapäivän aikana. Vuorentaustan nopea tempopassi löysi hyvin osoitteensa ja tehokas Kovanen sai paljon passeja ja kiitti ennätyspisteillään.

– Tappoasenteellä lähdettiin tänään peliin. Riikka pelasi äärimmäisen hyvän passipelin, kelpaa sellaisista passeista kyllä ladella. Oli hyvä fiilis päällä, joten mikäs siinä, antaa mennä vaan, Lempon Kovanen suitsutti passariaan.

– Riikka pelasi tänään huikean passipelin, kiitteli myös Huurne.

Lempolta puuttuivat Linnea Malinen ja Iina Andrikopoulou, mutta se ei menoa haitannut. Veera Vuorentausta sai kauden ensimmäisen avauspaikkansa ja käytti sen hienosti.

Ottelu alkoi todella tasaisena. Kuortane tuli pitkältä sarjapelitauoltaan energisenä ja sai tuulettamisellaan ja vaihtonurkan kannustuksella selvästi paljon energiaa pelin alussa. Lempo hieman seurasi tilannetta ja alkoi kiristämään ruuviaan erän kuluessa.

Veera Vuorentausta vastaanotti paljon ja esitti hyökkäyspelissä rohkeita suorituksia, joilla Lempo sai usean tärkeän pisteen. Riikka Vuorentaustan ja Kovasen yhteistyö kulki hienosti alusta asti ja Kovanen pääsi monesti nopeasta kakkoslaidan temmosta nakuttamaan pisteitä.

Erä ratkesi lopullisesti Lempon Tiia Tapion hienoon syöttövuoroon. Keskitorjuja teki syöttövuorossaan muutaman upean puolustuksenkin, jotka auttoivat putken pidentämistä.

Toinen erä jatkui vahvalla Lempo-hallinnalla avauserän lopun tavoin. Kotijoukkueen peli soljui harmonisesti ja nuori Kuortaneen joukkue sortui hyökkäysvirheisiin. Lempon 2-sarjaa pelaava B-ikäinen Niina Mattila pääsi tekemään 1-sarjadebyyttinsä syöttövaihdossa toisessa erässä.

Vierasjoukkue kuitenkin kampesi itsensä vielä peliin mukaan. Yleispelaajat Vilma Isometsä ja Nella Haatainen toivat Kuortaneen tasoihin ja loistava syöttövaihto toimi, kun Veera Saloranta syötti Kuortaneen 23–24-tappiosta 25–24-johtoon. Lempo sai pallon kuitenkin syöttövirheellä pois ja lopussa toistui viime peleistä tuttu kaava: ensin kehiin tullut Roosa Päykkönen syötti ässän ja eräpallon torjui Riika Vuorentausta. Lempolle siis tärkeä toinen erä myös kotiin ja sarjapiste plakkariin.

Kolmannessa erässä Lempo lähti alussa karkuteille. Lempon vahva tekeminen lähti syöttöruudusta, jossa moni pelaaja onnistui. Etenkin Veera Hussan leijasyöttö aiheutti paljon päänvaivaa Kuortaneelle. Kuortane kiri etumatkaa välillä muutamaan pisteeseen ja nousi tasoihin 19:ssä pisteessä.

Loppuerä meni edellisen tavoin jännäriksi. Nyt oli Kuortaneen vuoro tehdä syötöllä kovaa jälkeä: Lempon vastaanotto hieman rakoili ja 20 pisteen päälle vierasjoukkue syötti kolme ässää ja vei erän 25–23, päättäen sen ässällä.

Neloserään Annika Saari tuli Lempon avaukseen Adelia Launosen tilalle. Lempo ei antanut kolmoserän menetyksen haitata, vaan otti johdon kolmannen erän alun tavoin. Loistipelin pelannut hakkuri Kovanen oli Lempon hyökkäyspelin isoin ase ja häntä myös ruokittiin paljon passeilla – hienolla tuloksella: 23 pistettä ja parhaan pelaajan palkinto.

Kuortane oli Lempon tavoin todella vahva syöttöjoukkue ja sai aina erissä käynnistettyä kiriään painavilla syöttövuoroillaan. Myös neloserässä loistokiri oli lähellä käynnistyä, mutta nyt Lempo oli viime eriä hieman terävämpi saaden alustavat putket ajoissa poikki. Annika Saaren hyppysyötöt reepivät eron lopulta riittävän isoksi, eikä Kuortane noussut enää ahdistamaan Lempon kolmen pisteen voittoa.

– Yksi hyvä syöttövuoro oikeaan paikkaan käänsi tappioerän vastustajalle, mutta muuten vastaanotto pysyi meillä hyvin kasassa. Tappioerän jälkeen löydettiin taas vahva syöttö neljänteen erään. Kolmoserässä hävittiin pitkiä puolustuspalloja, vaikka pelattiin hyvin. Nelosessa puolestaan käännettiin ne itselle ja saattiin heti alussa Riikan syöttövuorolla tärkeä hyvä alku erään, Huurne mietti pelin kääntymistä Lempolle.

Kuortane pelasi ajoittain todella hienoa peliä ja puolusti upeasti. Myös Lempon puolustuspeli oli libero Senni Virtasen johtamana todella laadukasta. Kokemusero oli tällä kertaa melko selvästi Lempon eduksi, ja se näkyi kotijoukkueen pienempänä suorien virheiden määränä. Kuortane varmasti kiusaa kaudella sarjan kärkijoukkueita.

– Sanoin pelipalaverissa, että vastassa on nuori joukkue, joka tulee kehittymään kauden aikana paljon. Mutta ovat jo syksyn aikana hypänneet tosi paljon eteenpäin, Huurne kehui vastustajaa.

Ottelussa oli Lempon naisten seurahistorian suurin yleisömäärä, 155 katsojaa. Kotiyleisö eli hienosti joukkueen mukana ja pelaajat kiittelivät upeaa tunnelmaa Hakkarin hallissa.

– Onhan se siistiä, kun päästän pelaamaan noin hienolle yleisölle. Meillä on joka pelissä paljon kannattajia kotona ja se tuo ihan omanlaistaan fiilistä, kun yleisö kannustaa, Kovanen jakoi kiitoksen Lempo-yleisölle.

Lempoa pääsee näkemään seuraavan kerran Hakkarissa parin viikon päästä 20. marraskuuta, kun vastassa on Raision Urheilijat.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka  Vuorentausta, Veera Vuorentausta, Veera Hussa, Pauliina Kovanen, Adelia Launonen, Tiia Tapio ja libero Senni Virtanen

Kuortane: Liina Räty, Vilma Isometsä, Hanna Kastarinen, Sofia Päykkönen, Nella Haatainen, Nelly Kinnunen ja libero Netta Tolvanen

Seuraava peli:

Lempolla on edessä vapaa viikonloppu ja sarjapelit jatkuvat 20.11. kotipelillä Raision Urheilijoita vastaan. Kuortane pelaa 12.11. Jujua ja 13.11. PuMaa vastaan kotipelit.