Riemu jätti Lempon nollille Hakkarissa

24.1.2022

NAISTEN 1-SARJAA LEMPO-VOLLEY - LIIKUNNAN RIEMU 1-3 (25-22, 18-25, 17-25, 17-25)

23.1.22 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Tessa Francke, Veera Hussa, Sofia Ikonen, Veera Vuorentausta, Milana Hutko

Riemu: Veda Mansikkaviita, Sinitta Mennala, Ella Kotonen, Veera Raveala, Emmi Salo, Iida Poikolainen

Tulospalvelu⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Lempo-Volley palasi sunnuntaina 23. tammikuuta kotisaliinsa Hakkariin yli kuukauden tauon jälkeen. Valiettavasti tosin ilman kotiyleisöä vallitsevien koronarajoituksien vuoksi. Toisen harmillisen faktan löi pöytään numeraalisesti vierasjoukkue Liikunnan Riemu, joka tuli ja ryösti kaikki sarjapisteet mennessään Jyväskylään. Riemu kirjasi pelin itselleen erin 3-1 (22-25, 25-18, 25-17, 25-17) Lempon vahvasta alusta huolimatta.

Kotijoukkue aloitti pelin loistavasti. Yleispelaajakaksikkona oli B-tyttöikäiset 2005-syntyneet lupaukset Veera Vuorentausta ja Tessa Francke. Kotijoukkueen syöttö toimi ja Lempo sai Riemun vastaanoton hajalle, avauserän nostoprosentti oli 17.

Toisen erän alku sujui myös hyvin Lempo-merkkisesti ja kaikki näytti varsin lupaavalta. Lempo paineli 9-5 ja 14-11-johdoissa, mutta sitkeä vierasjoukkue kiri eron väkisin kiinni.

- Saatiin peliin tosi hyvä alku, oli oikein hienoa peliä meiltä. Ja täytyy muistaa, että meidän yleispelaajat olivat B-ikäisiä, Lempon päävalmentaja Jani Huurne kehui pelin aloitusta.

Riemu kaasutti lopulta tasoittavaan erävoittoon, eikä sen jälkeen enää katsonut taakseen.

- Siinä toisessa erässä tuli pelin kulminaatio. Kaverille pari hyvää suoritusta ja meille jokunen oksa. Niitä virheitä sitten jäätiin vähän harmittelemaan liian pitkäksi aikaa eikä saatu enää käännettyä tilannetta ja pelin kulkua.

Lempon käyrä pelissä oli laskusuuntainen, Tuulevi Piesasen valmentamalla Riemulla puolestaan jyrkän noususuuntainen. Sen kertovat myös pisteet.

- Meille meni esimerkiksi pelin aikana vastaanottoprosentti alaspäin, toki kaveri syötti hyvin. He puolestaan paransivat nostoaan selvästi avauserän jälkeen. Ja sama kävi aika lailla hyökkäystehoissa, Huurne analysoi tilastojen pohjalta.

Lempo ei pystynyt samanlaiseen syöttörummutukseen kuin pohjoisen kiertueella, vaikka Riemun koko pelin vastaanottoprosentti jäikin 28 prosenttiin ja Lempolla se oli 33 prosenttia. Riemu tekaisi peräti 14 ässää ja vain kymmenen virhettä, kun Lempo syötti kuusi ässää ja 18 virhettä.

Kolmas erä oli täysin Riemun näytös ja ero oli suurimmillaan 20-8. Lempo pääsi vielä neljännessä erässä hätyyttelemään pelin viemistä viidenteen. Lempo kiri kahden pisteen päähän 15-17, mutta Riemulta löytyi lisävaihde oikeaan aikaan.

- Kokonaisuudessaan aika samanlainen esitys meiltä kuin syksyn Riemu-peli (Riemu voitti 3-0). Ja kaavaltaan samanlainen kuin edellinen WoVo-peli, että saatiin hyvä alku mutta taso ei ihan pysynyt. Muutama hyvä nousu saatiin ja päästiin iholle, mutta tällä kertaa ei saatu käännettyä, Huurne totesi.

Lempolta parhaana palkittiin hakkuri Sofia Ikonen (17/+4), joka teki kentän isoimmat pisteet. Riemun paras oli koko sarjan pistepörssin ykkönen, hakkuri Veera Raveala (16/+4). Lempon pelin päällikkönä palkittiin keskitorjuja Pinja Siekkeli, joka tuli kesken pelin hienosti kentälle. Huurne nosti erikseen esiin vahvasti pelanneet Veera Vuorentaustan.

- Veera se jaksaa yllättää. Pelaa tällä hetkellä tosi kypsää peliä ikäisekseen. Tilastotkin olivat komeat, nosto yli 50 prosenttia tehot 13/+7.

Lempo on sarjassa nyt sijalla kymmenen. Pudotuspelipaikka on viiden pisteen päässä ja karsinnat välttävä yhdeksäs sija pinnan päässä. Lempääläisillä on nyt harvinainen kolmen viikon pelitauko 1-sarjasta, sillä kausi jatkuu vasta 13.2. LP Viesti Akatemiaa vastaan. Sitä ennen on A-tyttöjen SM-sarjaa.

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Sofia Ikonen

Riemun paras pelaaja: Veera Raveala

Lempon Pelin päällikkö: Pinja Siekkeli

PISTEET

Lempo: Sofia Ikonen 17/4, Veera Vuorentausta 13/+7, Veera Hussa 5/+2, Tessa Francke 5/-1

Riemu: Veera Raveala 16/+4, Emmi Salo 13/+10, Ella Kotonen 10/+5, Iida Poikolainen 9/+6

TILASTOT

Vastaanotto: Lempo 33% - Riemu 28%

Ässät: Lempo 6 - Riemu 14

Syöttövirheet: Lempo 18 - Riemu 10

Hyökkäyspisteet/-prosentti: Lempo 37/34% - Riemu 41/37%

Torjunnat: Lempo 4 - Riemu 8

Vastustajalle tehdyt virheet: Lempo 34 - Riemu 30

YLEISÖ: 0

SEURAAVA PELI

Lempolla on peräti kahden viikon tauko ja seuraava 1-sarjapeli 13.12. LP Viesti Akatemian vieraana Salossa. Sitä ennen on A-tyttöjen SM-sarjaa. Riemu pelaa seuraavaksi 30.1. kotipelin Jujua vastaan.

Riemun raporttia

Pääkuva: Taisto Niukkanen