Lempo avasi voittosaldonsa komeasti - Viesti Akatemia nurin kotikentällä

9.10.2022

N1 RUNKOSARJA: LEMPO-VOLLEY – LP VIESTI AKATEMIA 3–1 (29–27, 25–23, 22–25, 23–25)

9.10.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley avasi pistetilinsä naisten 1-sarjassa upeasti päästyään kotiyleisön eteen kauden kolmannessa sarjapelissä. Lempo piti kaikki pisteet Lempäälässä 3–1 (29–27, 25–23, 22–25, 25–23) -voitolla salolaisesta LP Viesti Akatemiasta.

Tuplaviikonloppuna tyypillisesti Lempo kierrätti rosteriaan ja usea Turussa pelin lopettanut pelaaja oli vaihdossa ja avaukseen nousi tuoreita kasvoja. Anna Kaisa Kerminen palasi rosteriin ja keskitorjuja Linnea Malinen debytoi Lempossa ja heti avauksessa.

Ottelu oli alkukauden Lempon pelien tapaan tasainen, mutta tällä kertaa oli Lempon vuoro olla voitokas erien lopussa ja nauttia pisteistä.

– Tuplaviikonlopusta neljä pistettä, pitää olla tyytyväinen. Me oltiin se sitkeä tilliliha tänään, jos se oli eilen toisessa puolella kenttää. Jaksettiin tehdä omaa duunia, Lempon päävalmentaja Jani Huurne iloitsi.

Lempo-Volley esitti kahdessa avauserässä lähes identtiset nousut erävoittoihin. Ensimmäistä erää LP Viesti johti 20–13 ja toista 20–17. Avauserässä Roosa Päykkösen upea syöttövuoro toi Lempon pisteen päähän. Kiri huipentui jatkopalloilla, kun Lempo selvitti kolme Viestin eräpalloa. Jani Huurne teki hienon taktisen oivalluksen ratkaisevassa eräpallossa, kun hän otti keskitorjuja Tiia Tapion laitatorjujaksi torjuntavaihtoon. Tapio löi jatkopallon ennakkoluulottomasti pisteeksi ja erävoitoksi nelospaikalta.

Toinen erä oli tasaisempi ja Lempokin johti alussa, mutta Viesti kuitenkin käänsi hallinnan itselleen. Kotiyleisö ja äänekäs vaihtonurkkaus nosti Lempon vahvaan menoon taas erän lopussa ja erä kääntyi Pauliina Kovasen syöttövuorolla tappiotilanteesta Lempon johdoksi. Kovanen sai myös kunnian päättää erän hienolla hyökkäyspisteellä ja varmisti Lempolle ensimmäisen sarjapisteen.

– Kaverilla oli pari kovaa syöttäjää, avauserän alkuun koettiin kylmä suihku Viestin syötöillä. Uskottiin omaan tekemiseen ja hinattiin itsemme takaa ohi. Oltiin joukkue isolla jiillä, Huurne kertoi.

– Vaihtopenkillä yritettiin luoda kannustuksella hyvää fiilistä kentälle. Vaihdossa jännittää enemmän kuin kentällä, koitettiin tuoda fiilistä, jos jotain olisi vaikka kentällä jännittänyt, Lempon Tiia Tapio taustoitti. Hän tuli komeasti avauserässä ratkomaan tilannetta yhden pallon ajaksi - enempää ei tarvittu.

Kolmanteen erään Lempo jatkoi kakkoserän lopun vahvalla menolla ja ottikin selvähkön johdon heti alussa. Viesti kuitenkin sai Lempon vastaanoton erän aikana pahasti sekaisin ja pääsi puolestaan tulittamaan laidasta paljon pisteitä Lempon toimitteluiden jälkeen. Myös puolustuspelin taktinen temppu toimi eikä Lempon pitkät peipit enää toimineet alkupelin tapaan.

Lempo teki viime erien tapaan vielä nousun tasoihin 19–19, mutta Iina-Reeta Kaikkosen syöttövuoro jatkoi ottelua vielä kolmen erän jälkeen ja Viesti sai erävoittotilinsä auki.

– Viesti piti muutamalla syöttäjällä meidät tiukilla, kolmas erä ratkesi Kaikkosen järkyttävän hienoon syöttöputkeen, Huurne totesi.

Neljäs erä oli mitäs muutakaan kuin tasainen ja pelin kuvaan sopien Viestin hienoista hallintaa. Pitkään näyttikin, että salolaisvieras saa vietyä pelin viidenteen erään. Lempon sitkeys tuotti taas tuloksen: pikku hiljaa rinnalle ja pelin kolme viimeistä pinnaa kotiin. Roosa Päykkönen päätti pelin aikalisän jälkeisellä ässällä.

Lempo ei pystynyt vastaamaan Viestille hyökkäyskovuudessa, mutta monella muulla osa-alueella oli edellä. Kummankin syöttö oli pahaa, mutta Lempolla parhaat syöttöhetket osuivat erien loppuihin. Etenkin Roosa Päykkönen ja Saara Rajala loistivat syöttöpaikalla. Lempolaiset tekivät useita ovelia pisteitä: ei niin kovaa, mutta käsien ja peippien kautta moni piste kääntyi kotijoukkueelle. 

– Oli tosi hyvä peli, koko joukkue antoi paljon pelille ja jokainen onnistui, Lempon parhaana palkittu Saara Rajala tuumi. Hän kokosi seitsemän pistettä.

16 pistettä tehnyt Päykkönen taituroi usean hienon pisteen Viestin torjunnan käsien kautta. Passivastuun jakaneet Liisa Lahtinen ja Riikka Vuorentausta onnistuivat hienosti, samoin hakkuri Kovanen.

Viestillä on jälleen kasvamassa loistava uusi pelaajaryhmä kohti liigakenttiä. Sunnuntain ryhmästä neljä pelaajaa kävi liigapelissä kentällä lauantaina. Etenkin yleispelaaja Iina-Reeta Kaikkonen esiintyi hienosti ja löi palloa omista korkeuksistaan. Myös hybridisyöttö teki tuhojaan. Vahva laitapelaajatrio Kaikkonen, Anna Johtela ja Kiira Tuominen vastasi isosta osasta pisteistä, mutta myös suoria virheitä tuli jonkin verran.

– Salolla on nuoria rohkeita pelaajia, tulevia liigatähtiä. Ehkä me tänään oltiin se vähän kokeneempi joukkue ja maltettiin ratkaisupalloissa, Huurne pohti.

Lempolla on edessä vapaa viikonloppu, mutta usea pelaaja avaa kautensa A-tyttöjen kotiturnauskesa 15. lokakuuta Sääksjärvellä.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Liisa Lahtinen, Annika Saari, Saara Rajala, Pauliina Kovanen, Roosa Päykkönen, Linnea Malinen ja libero Anna Kaisa Kerminen

LP Viesti Akatemia: Iida Mikkonen, Iina-Reeta Kaikkonen, Kiira Tuominen, Anna Johtela, Hilma Nikkanen, Emmi Mäki-Kojola ja libero Venla Pirinen

Palkinnot:

Lempon paras pelaaja: Saara Rajala
LP Viesti Akatemian paras pelaaja: Iida Mikkonen
Lempon Pelin päällikkö: 

Pisteet

Lempo: Roosa Päykkönen 16, Annika Saari 12, Pauliina Kovanen 11
LP Viesti Akatemia: Iina-Reeta Kaikkonen 19, Kiira Tuominen 17, Anna Johtela 14

Yleisö: 120

Seuraava peli:

Lempo kohtaa Tapanilan Erän vieraissa 23.10. ja LP Viesti Akatemia kohtaa 23.10. Kiiston kotonaan.

Pelihaastattelu

Haastattelussa Saara Rajala, Tiia Tapio ja Jani Huurne

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Antti Raunio