Lempo-Volley nousi sarjakärkeen vierasvoitolla Tapanilan Erästä

23.10.2022

N1 RUNKOSARJA: TAPANILAN ERÄ – LEMPO-VOLLEY 1–3 (21–25, 22–25, 25–18, 25–27)

23.10.2022 Lehto-areena, Helsinki

Lempo-Volley jatkoi vahvaa tekemistään naisten 1-sarjassa sunnuntaina. Vierasreissu Helsinkiin oli onnistunut: Lempo haki Tapanilan Erää vastaan kaikki sarjapisteet 3–1 (25–21, 25–22, 18–25, 27–25) -voitolla, otti toisen voittonsa putkeen ja nousi ainakin muutamaksi tunniksi sarjan kärkipaikalle.

Kärkipaikka on monin tavoin historiallinen: ensi kerran Lempo pitää sitä naisten 1-sarjassa ja samaan aikaan Lempo johtaa miesten 1-sarjaa ja naisten 2-sarjan omaa lohkoaan. Toki tässä kohtaa kautta pelejä on pelattu niin eri määrä, ettei hirveän suuria johtopäätöksiä ei kannata vetää.

– Hyvältähän se kärkipaikka tuntuu, kun sarja on lähtenyt näin käyntiin. Pistekeskiarvoa verratessa ei olla kuitenkaan kärkijoukkue. Tämä tilanne luo kuitenkin luottamusta. Viisi seuraavaa peliä ovat kotona, varmasti koitetaan korjata pistekeskiarvoa niissä, Lempon päävalmentaja Jani Huurne kommentoi sarjatilannetta.

Ottelu oli Huurneen mukaan hyvin odotetun tyylinen. 

– Peli oli odotetun tiukka ja haasteellinen. 

Lempossa debytoi hakkuri Iina Andrikopoulou. Pistetili ei vielä auennut. Pelikunto ei vielä mahdollista koko pelin pelaamista.

– Iina teki pari tuplavaihtoa. Ajatus oli, että pääsee taas pitkästä aikaa haistelemassa, miltä pelihommat tuntuvat. Ei ollut tarkoituskaan peluutta enempää. Hän on meille hyvä johtajava pelaaja, antaa varmasti joukkueelle jatkossa paljon myös lämppänurkkauksessa, Huurne kertoi.

Andrikopouloun lisäksi Lempon matkassa oli LP Kangasalan farmipelaaja Neea-Maria Joki. Ottelussa oli hauska yksityiskohta, kun Joki ja Erässä pelannut Venla Raittinen edustivat molemmat viime kaudella Kangasalaa ja auttoivat useasti myös Lempoa. Kaksikko keräsi tänäänkin kentän isoimmat pisteet, Joki 20 ja Raittinen 16.

Lempo aloitti Helsingissä oivasti ja vei kaksi avauserää nimiinsä. Niinpä avauspiste varmistettiin jo pitkälle tauolle mentäessä. Avauserä meni koko ajan Lempon hienoisessa hallinnassa, toisessa erässä johto vaihteli useammin. 20 pisteen päällä Lempo oli kuitenkin rautaa.

– Kaksi ekaa erää pelattiin siihen malliin kuin puhuttiin ennen peliä. Omalla syötöllä saatiin kaverin vastaanottoa rikki. Meillä oli selkeä taktiikka pelata pääasiassa Raittisen Venlaa vastaan ja onnistuttiin siinä hyvin, Huurne perkasi kahta avauserää.

Pitkä tauko muutti jälleen pelin luonnetta. Lempo jäi lähtötelineisiin tauolta tullessa ja Erä otti pelin hallinnan melko lailla täysin. Kolmas erä meni selvästi kotijoukkueelle.

– Pitkä erätauko ja kävi klassisesti. Jäätiin odottelemaan, että tämä olisi ollut tässä. Erällä on kokenut sakki, rupesivat puolustamaan ja meillä oma tekeminen vähän puuroutui, Huurne analysoi.

Neljäs erä alkoi edelliserän tavoin ja ottelu oli jo lipumassa viiden erän mittaiseksi. Erällä Raittisen lisäksi parhaana palkittu kokenut keskitorjuja Annika Kivioja aiheutti harmia Lempolle pisteillään. Lempo teki onnistuneen vaihdon oikeaan hetkeen, kun yleispelaaja Roosa Päykkönen tuli kentälle 6–13-tappiotilanteessa. Päykkösen mukaantulo sai Lempon pelin takaisin raiteilleen.

– Roosa puolusti pari palloa ja hyökkäsi viisaasti, päästiin takaisin peliin ja oma tekeminen ja fiilis palasi, Huurne kiitteli Lempon Pelin päälliköksi valitun Päykkösen tuomaa energiaa. Lempon parhaana palkittiin libero Senni Virtanen, joka keräsi myös Huurneen kehut.

Neljännen erän lopussa Lempon tuplavaihto Lahtinen–Andrikopoulou onnistui ja kun Joki taiteli viimeiset pisteet Lempolle, vierasjoukkue pääsi juhlimaan kolmannesta ottelupallosta. Joki teki neljä Lempon viidestä viimeisestä pisteestä.

– Oltiin taas kerran ratkaisupalloissa hyviä ja kovia, pidettiin kantti loppuun asti, Huurne iloitsi.

– Neea teki lopussa tärkeät pisteet. Hänen kohdallaan ajatus oli hakea pelituntumaa ensi viikon Nevza-turnaukseen.

Pelin ratkaisuksi Huurne näki Lempon hyökkäyspelin.

– Oltiin vahvempi hyökkäysjoukkue ja syötöllä tehtiin paljon pahaa. Aina kun kun maltettiin hyökkäyspelissä oltiin hyviä. Ja vastaanotto toimi läpi pelin.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Annika Saari, Linnea Malinen, Pauliina Kovanen, Neea-Maria Joki, Saara Rajala ja libero Senni Virtanen

Erä: Annika Kivioja, Anna-Sofia Heimonen, Venla Raittinen, Heidi Tarvaala-Tanttu, Vilma Ruuska, Anni Jyrkinen

Palkinnot:

Lempon paras pelaaja: Senni Virtanen
Erän paras pelaaja: Annika Kivioja
Lempon Pelin päällikkö: Roosa Päykkönen

Pisteet

Lempo: Neea-Maria Joki 20, Pauliina Kovanen 10, Annika Saari 10, Linnea Malinen 10

Erä: Venla Raittinen 16, Annika Kivioja 14, Anni Jyrkinen 8

Yleisö: 58

Seuraava peli:

Lempo-Volley aloittaa viiden kotipelin putken 30.10. Hakkarissa Joen Jujua vastaan.

Kuvat: Enna Huurne