Lempon kotivoittojen puhdas saldo katkesi, Juju voitti 3-2

19.11.2023

N1 RUNKOSARJA LEMPO-VOLLEY - JOEN JUJU 2–3 (25–14, 23–25, 25–22, 21–25, 8–15)

19.11.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volleyn neljän pelin voittoputki ja kotipelien täydellinen voittoprosentti murtuivat naisten 1-sarjassa sunnuntaina 19. marraskuuta. Lempo kohtasi kotisalissaan Hakkarin liikuntahallissa pitkällä vieraskiertueella olleen joensuulaisen Jujun.

Juju pääsi voittoisilla fiiliksillä kotimatkalle, kun he ottivat kaksi pistettä Lempäälästä 3–2 (14–25, 25–23, 22–25, 25–21, 15–8) -voitolla.

Lempo saldosi pelistä yhden pisteen, joka riitti hienosti nostamaan lempääläiset 1-sarjan kärkipaikalle.

Hakkarissa nähtiin vaihteleva ja ailahteleva ottelu, jossa momentum vaihteli kentän molemmin päädyin.

Lempolla päävalmentajana debytoi Viivi Huurne, kun Tuomas Alatalo oli samoihin aikoihin pelatussa miesten 1-sarjan ottelussa Pyynikillä. Viivin apuri oli tuttuakin tutumpi, kun Lempo sai penkille vahvistuksen Jani Huurneesta.

Viivin päävalmentajadebyytti 1-sarjatasolla toi heti yhden pisteen.

– Tehtiin tänään vähän liikaa virheitä syöttöruudussa ja vastaanottopeli oli hieman epävarmaa. Mutta oli siellä hyviäkin hetkiä. Pystymme kyllä parempaankin, uskon niin, Huurne arvioi Lempon suoritusta.

Huurne marssitti avauskokoonpanoon Riikka Vuorentaustan, Tessa Francken, Saara Tyrkön, Karoliina Viitaniemen, Roosa Päykkösen, Saara Rajalan ja liberoksi Senni Virtasen. Lempon avaus on vaihdellut läpi kauden eikä Juju-peli ollut poikkeus.

Lempo avasi pelin todella vahvasti. Kotiyleisön edessä peli soljui ja hyökkäyspeli toimi. Kun vielä oma syöttö puri, Lempo jätti Jujun avauserässä vain 14:ään pisteeseen.

Avauserän jälkeen pelin juoni kuitenkin muuttui selvästi ja loppupeli oli tasaisempaa. Juju pelasi lauantaina Vampulassa, josta ei tullut pisteitä. Liekö edellispeli vielä alussa painanut jaloissa, mutta toisessa erässä kehiin asteli aivan eritasoinen Juju. Kakkoserä menikin vierasjoukkueelle, joskin todella tiukasti. Pitkälle tauolle mentiin tasoissa, mikä oli aivan eri lähtökohta jatkaa peliä kuin Lempon 2–0-johto.

Juju jatkoi hallintaansa hyvän syöttöpelinsä turvin myös pitkän tauon jälkeen, mutta Lempo käänsi kolmoserän hienolla nousullaan itselleen. Veera Vuorentausta tuli erän lopulla toiseksi yleispelaajaksi ja oli nostamassa Lempoa arvokkaseen erävoittoon ja ensimmäiseen sarjapisteeseen.

Lempo on pelannut tällä kaudella neljä kotipeliä ja Juju-peli oli jo kolmas viisieräinen. Aiempaa kaavaa noudattaen Juju siis vei nimiinsä neloserän ja katsojille annettiin viihdettä koko rahan edestä.

Viidenteen erään Lempo teki useamman muutoksen avauskokoonpanoon. Annastiina Tarkkanen, Tiia Tapio ja Niina Mattila tulivat kuusikkoon, mutta sekään ei muuttanut enää pelin kuvaa. Vahvan menon päälle neloserässä saanut Juju vei viidennen erän selvin numeroin 15–8.

Isossa kuvassa Lempo vei avauserän, mutta muita neljää erää hallitsi enemmän tai vähemmän vierasjoukkue Juju, joka ansaitsi voittonsa Hakkarin iltapäivässä.

Lempolta hakkuri Karoliina Viitaniemi oli pelin tehokkain 21 pisteellään. Keskipelaaja Saara Tyrkkö pelasi upean ottelun. 15 pistettä takonut B-ikäinen tulevaisuudenlupaus palkittiin ansiosta Lempon parhaana. Tyrkkö pokkasi ensi kertaa 1-sarjatasolla parhaan pelaajan palkinnon. 

– Palkinto tuntui hyvältä, en olisi itse uskonut, Tyrkkö kommentoi.

Jujulta löytyi lopulta Lempoa laajemmin hyökkäystehoja, kun neljä pelaajaa puhkoi kymmenen pisteen rajan. Tehokkain oli 17 pisteen hakkuri Ella Vasarainen.

Lempo saa revanssin heti ensi viikolla Itä-Suomen-kiertueella. Lauantaina on vastassa Juju Joensuussa, sunnuntaina kohdataan Puijo Wolley Kuopiossa.

– Syöttö-vastaanottoa pitää parantaa revanssiin, arvioi päävalmentaja Huurne selvintä kehityskohdetta. 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon Dammenberg-pelaaja: Saara Tyrkkö

Jujun Dammenberg-pelaaja: Venla Pirinen

Yleisö:  96

Pisteet

Lempo: Karoliina Viitaniemi 21, Saara Tyrkkö 15, Tessa Francke 9

Juju: Ella Vasarainen 17, Saara Hantula 13, Ella Lehtonen 10, Riina Lukkaroinen 10

Seuraava peli:

Lempo pelaa 25.-26. marraskuuta vieraskiertueen, kun ensi lauantaina vastassa on samainen Juju Joensuussa ja sunnuntaina Puijo Kuopiossa.

Avauskokoonpanot

Lempo: Riikka Vuorentausta, Tessa Francke, Saara Tyrkkö, Karoliina Viitaniemi, Roosa Päykkönen, Saara Rajala ja libero Senni Virtanen

Juju: Laura Anttila, Riina Lukkaroinen, Saana Hantula, Ella Vasarainen, Ella Lehtonen, Sofia Norrbacka ja libero Venla Pirinen