Lempo lähtee sarjakärkenä joulutauolle – Jymystä voitto 3–1

17.12.2023

N1 RUNKOSARJA LEMPO-VOLLEY – JYMY VOLLEY AKATEMIA 3–1 (25–17, 24–26, 25–17, 25–18)

17.12.2023 Hakkarin liikuntahalli

Lempo-Volley päätti naisten 1-sarjan syyskauden hienolla voitolla ja täydellä kuuden pisteen viikonlopulla. Sunnuntaina Hakkarissa Lempo voitti Jymy Akatemian 3–1 (25–17, 24–26, 25–17, 25–18). Kun lauantaina tuli voitto samaisesta vastustajasta 3–0, Lempo otti täydet pisteet. Voitto oli Lempolle nyt kolmas putkeen.

Joulutauolle Lempo lähtee pistetilanteessa sarjakärjessä: 13 peliin 27 pistettä ja yhdeksän voittoa. Suomen cupin jatkopaikan saa 1-sarjan sarjakärki pistekeskiarvon mukaan syyskauden päätteeksi. Siihen Lempolla ei aivan riittänyt, vaan cupin paikan nappasi LP Viesti Akatemia pistekeskiarvolla 2,27. Lempon pistekeskiarvo 2,08 on syyskauden neljänneksi paras, edellä vielä RaisU 2,2 ja Erä 2,09.

Lempo sai mukaan kokoonpanoon lauantaina liigakentillä olleet Tessa Francken ja Adelia Launosen sekä Annastiina Tarkkasen. Päävalmentajana jatkanut Maria Laine muokkasi hieman avauskokoonpanoaan, kun Tiia Tapio ja hienosti Jymy-vieraspelin lopun pelannut Niina Mattila olivat avauksessa. Jymy sai mukaansa muutamia farmipelaajia liigaryhmästään.

Lempo avasi pelin todella vahvasti ja oma peli kulki Jymyn vielä käynnistellessä koneitaan. Lempo otti avauserään nopeasti 10–2-johdon ja ratkaisi erän jo alussa. Kun oma peli pysyi tasaisena ja varsinkin syöttöpeli rullasi kotikentällä, tuli avauserä selvästi kotijoukkueelle.

Jymy sai pelinsä toimimaan kakkoserässä ja ottikin heti alussa selvähkön johdon. Nyt oli vierasjoukkueen vuoro juhlia syöttöruudussa ja nurmolaiset pääsi kuuden pisteen karkumatkalle. Lempo sai sen ajettua kiinni, mutta Jymy sai heti uuden eron. Senkin Lempo kuroi kiinni ja sai vahvalla vaiheella hyväntuntuisen 23–20-johdonkin. Jymy kuitenkin sitkeästi nousi vielä mukaan peliinja vei erän jatkopalloilla.

Tärkeä kolmas erä kääntyi Lempolle haastavan alkuerän jälkeen. Lempo vaihtoi pitkällä tauolal yleispelaajapariksi Tessa Francken ja Roosa Päykkösen. Kun Lempo sai ajettua Jymyn pienen edun kiinni, painoi kotijoukkue kaasua. Hyökkäyspeli toimi, varsinkin hakkuri Karoliina Viitaniemi hakkasi pisteitä komeasti. Loppuerä meni selvästi Lempolle ja peli toimi varsin mallikkaasti.

Neljäs erä oli mukavasti Lempon hanskassa alusta loppuun. Kolmoserän loppupuolen vahva tekeminen jatkui ja Lempo repi erän kuluessa selvän eron. Puolustuspeli toimi todella hyvin ja Lempo sai useita jatkopallopisteitä. Viitaniemi sai paljon passia ja kiitti vastuusta tehden 23 pistettä neljään erään. Lempo pääsi juhlimaan lopulta toista voittoa Jymystä kahteen päivään.

Viitaniemen takana Saara Tyrkkö teki yhdeksän ja Roosa Päykkönen kahdeksan pistettä. Senni Virtanen jatkoi vahvoja otteitaan liberona. Jymy Akatemian Aino Kantokoski 21, Sofia Päykkönen 16 olivat tehopelaajia, parhaana palkittiin libero Marleene Mäkinen.

– Tänään oli hyvin samanlainen peli oli pelillisesti kuin lauantaina Jymyä vastaan. Mutta vielä paremmin pysyi hyvä henki ja fiilis kentällä koko ajan, Lempon Karoliina Viitaniemi kertoi.

– Oli kiva viikonloppu ja olen ylpeä koko joukkueesta. Oltiin yhtenäinen Lempo-kimpale kentällä koko ajan, Maria Laine kehui ryhmää.

Viikonloppu oli kaikkiaan pelillisesti todella onnistunut ja Lempo saa hyvät saumat jatkaa runkosarjaa tammikuussa. Nyt joukkue siirtyy joululoman viettoon.

– Toivottavasti joulun aikana kaikki pääsevät hieman irti lentopallokuplasta, voi hyvin vähän ulkoilla ja tehdä fysiikkaa kevättä ajatellen, Laine kertoi ajatuksistaan.

– Haluaisin hirveästi hiihtämään, toivottavasti kaikki lumet eivät sula. Sitten syön suklaata ja vietän aikaa perheen kanssa, Viitaniemi avasi suunnitelmiaan.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.