Lempolle harvinaista herkkua: 3–0-kotivoitto Kiistosta

2.12.2023

N1 RUNKOSARJA LEMPO-VOLLEY – VAASAN KIISTO 3-0 (26-24, 25-23, 25-21)

2.12.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley palasi naisten 1-sarjassa voittokantaan kolmen tappion jälkeen hienolla esityksellä. Lempo voitti kotikentällään Vaasan Kiiston suoraan 3–0 (26–24, 25–23, 25–21) tiukkojen erien jälkeen.

Lempon tavaramerkki kotikentällä on ollut alkukauden tiukat viiden erän väännöt. Niinpä voitto suoraan kolmessa erässä oli harvinaista herkkuua. Lempo nousi voitolla sarjakärkeen ainakin lauantai-illan ajaksi.

– 3–0 tuntuu aina hyvältä, se on meidän alkukauden tuloksiin mukavaa vaihtelua. Pysyttiin kärsivällisinä tänään. Vaikka vastustaja pelasi hyvin, ei lähdetty räiskimään, Lempon parhaana palkittu Anna Kaisa Kerminen kertoi.

Kaksi avauserää menivät Lempolle marginaalisen pienellä erolla. Lempo olikin kotikentällään henkisesti kovempi tärkeissä ratkaisupalloissa.

– Saatiin tatsia vastustajan pelityyliin erien lopuissa. Alussa oltiin vähän hädässä. Saatiin myös omalla syötöllä huomattavasti rikki kaverin vastaanottoa, se helpottaa huomattavasti omaa peliä, Lempon Siiri Vehmanen perusteli, miksi Lempo oli erien lopussa vahvempi.

Vierasjoukkue avasi pelin hyvällä teholla ja hallitsi avauserää pitkään. Lempo käynnisteli konettaan hieman hitaasti kylmähkössä Hakkarin hallissa, mutta saatuaan pelin kulkemaan Lempo nousi tasoihin ja otti pienen johtoaseman. Tiukka erä venyi jatkopalloille, kun Kiisto selvitti ensimmäisen eräpallon. Toisessa eräpallossa Roosa Päykkösen päättäväinen hyökkäys toi erävoiton Lempolle.

Toinen erä oli hyvin pitkälti avauserän toisinto, tosin johtoasema vaihteli avauserää useammin. Kiisto onnistui hyökkäämään Lempon torjunnan käsistä paljon pisteitä. Lempon passari Annastiina Tarkkanen kuormitti hakkuri Karoliina Viitaniemeä paljon ja kovassa vireessä oleva Viitaniemi kiitti luottamuksesta: kahteen erään hienot 11 pistettä.

Lempo vaihtoi erän edetessä Veera Vuorentaustan Adelia Launosen paikalle. Loppuerästä Lempo oli jo repäisemässä kunnon eroa, mutta Kiisto löysi lopussa vielä hyvän vaihteen ja nousi tasoihin 23–23. Viitaniemi kuitenkin ratkaisi erän Lempolle jälleen kahden pisteen marginaalisessa erolla.

Helpolla ei tullut kolmas eräkään. 17–11-johto näytti jo hyvältä, kun kotijoukkueen peli kulki mallikkaasti. Pari omaa virhettä ja Kiiston hienoja onnistumisia siihen perään ja vierailija oli taas nopeasti aivan iholla.

Lempo sai kuitenkin pienen vaikea vaiheen jälkeen kiinni omasta pelistään Roosa Päykkösen onnistumisilla ja karkasi myös kolmannen erän voittoon.

Ottelussa nähtiin todella laadukasta liberotyöskentelyä sekä puolustus- ja varmistuspelaamista. Kumpikin puolusti todella vaikeita palloja peliin eikä helpot lyönnit todellakaan jääneet, vaan lattiaa putsattiin urakalla.

Lempolta Adelia Launonen palasi kokoonpanoon pienien vaivojen jälkeen, se oli Lempolle hieno uutinen. Tessa Francke oli tänään LP Kangasalan mukana farmipelaaja ja pääsi debytoimaan Mestaruusliigassa!

Hyökkäyspäässä urakoinut Viitaniemi oli Lempon tehokkain 17 pisteellään. Päykkönen tuki hyvin 11 pisteellään. Keskipelaajat Vehmanen ja Tiia Tapio pelasivat oivat ottelut. Libero Kerminen loisti takakentän eksperttinä puolustuksissa.

Kiiston tehopelaaja oli keskipelaaja Venla Kujala 12 pisteellään. Libero Janika Kaski palkittiin aniosta vierasjoukkueen parhaana.

– 3–0 ei ole meille kovin yleistä herkkua, se on hieno homma että siihen pystyttiin. Olen tyytyväinen etenkin tiukkojen erien kääntämiseen. Kentällä oli uskoa siihen, että pystytään ne pisteen tekemään. Alkuun oltiin vastaanotossa vähän lirissä, kaveri syötti tosi hyvin ja puolustivat läpi pelin todella hyvin. Me parannettiin koko ajan ja ansaittiin voitto, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo paketoi pelin.

Lempolla on edessä vapaa viikonloppu ja syyskausi päättyy 16.-17. joulukuuta kahteen otteluun Jymy Akatemiaa vastaan.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.