Lempo otti Kiistosta tuplarevanssin ja makean voiton: "Kauden paras peli"

12.2.2023

N1 RUNKOSARJA: LEMPO-VOLLEY – VAASAN KIISTO 3–0 (25–19, 25–23, 25–14)

12.2.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley laittoi näytöstyyliin romukoppaan neljän ottelun tappioputkensa naisten 1-sarjassa sunnuntaina. Lempo palasi kotikentälleen Hakkariin tyylillä ja voitti sarjakolmosen Vaasan Kiiston 3–0 (25–19, 25–23, 25–14). Voitto oli Lempolle kauden ensimmäinen suoraan kolmessa erässä.

Voitto ja todella vahva peliesitys maistui niin pelaajille, valmennuksella kuin kotiyleisölle. 

– Tämä oli meiltä kauden paras peli, Lempon valmentaja Jani Huurne ja yleispelaaja Adelia Launonen totesivat pelihaastattelussa.

– Eikä jää muuten tähän, Launonen lisäsi.

Lempo ja Kiisto ottivat kahteen päivään ikään kuin pienen ottelusarjan. Lauantaina joukkueet kohtasivat osittain samoilla pelaajilla A-tyttöjen SM-sarjan A-poolissa Lempäälässä Sääksjärvellä. Sunnuntaina siirryttiin aikuisten peleihin 1-sarjan pariin ja pelipaikkana Lempäälän Hakkarin hieman isompi areena.

Lauantaina Kiisto oli parempi 2–0 ja otti myös poolivoiton ennen kakkoseksi tullutta Lempoa. Kun sunnuntaina marssittiin kentälle, Lempo toi avauskokoonpanoon hieman lisää kokemusta. Avausseitsikkoon tuli lauantaihin verrattuna kuusi uutta pelaajaa ja Veera Hussa jatkoi A-tyttöpeleistä tutusta ryhmästä. Myös Kiistolla oli mukana muutama uusi ei enää junnuikäinen pelaaja.

Lempo sai samalla tuplarevanssin: kauden avauspelin vierastappiosta ja lauantain junnupelistä. 

Lempo pelasi koko sunnuntai-iltapäivän todella vahvalla syötöllä. Siihen Kiisto ei pystynyt vastaamaan tarvittavalla tavalla ja vaasalaisten parhaat pistenikkarit jäivätkin vain neljään tehtyyn pisteeseen. Tilannetta kuvasi hyvin avauserän lopun tilanne, jossa Lempon parhaana palkittu Roosa Päykkönen tehtaili kolme ässäsyöttöä putkeen ja Lempo repi riittävän 21–15-johdon.

– Sanoin pelipalaverissa, että tarvitaan tänään pikkuisen ekstrariskiä syöttöpeliin, koska vastassa oli todella vahva joukkue, ja onnistuttiin siinä loistavasti, Lempon päävalmentaja Huurne totesi.

Lempon vastaanottopeli oli läpi pelin todella vahvaa. Siitä passari Riikka Vuorentausta pystyi jakamaan palloa laadukkaasti ja monipuolisesti hyökkääjille. Etenkin keskipeli ja satasen hyökkäykset Linnea Malisen kanssa olivat kauden parhaalla tasolla.

Pelin Lempo-tahdit lyötiin jo heti avauserässä, kun vahvasti syöttänyt kotijoukkue repi eroa. Kiisto pyöritti koko pelin seitsikkoaan eikä oikein löytänyt pelaajavaihdoillakaan suunnanmuutosta. Toki heillä oli takanaan raskas A-tyttöturnaus ja matkustaminen Lempäälään, kun Lempo sai pelata kaksi kotitapahtumaa.

Toinen erä oli pelin iso käännekohta. Kiisto vaihtoi erän alussa passariksi lopulta joukkueen parhaana palkitun Iiris Leppäsen. Kiisto oli erässä johdossa, mutta vahvalla pelipäällä ollut Lempo ei antanut oman vahvan tekemisensä lopahtaa. Kakkoserässä etenkin Malisen vahva keskipeli oli isossa roolissa Lempon noustessa erävoittoon.

Kolmas erä oli pitkän tauon jälkeen Lempon näytöstä. Usein kahden erän jälkeen peli voi kääntyä aivan päälaelleen, mutta tällä kertaa ei. Kakkoserän voitto toi Lempolle vielä lisää itseluottamusta ja peli kulki todella raikkaasti ja joukkue pelasi rohkeasti. Kiisto sai vain 14 pistettä.

– Meillä oli tosi hauskaa kentällä, nautittiin pelaamisesta paljon enemmän kuin viime peleissä ja se näkyi tulostaululla, Lempon parhaana palkittu 12 pisteen Roosa Päykkönen kertoi.

– Yhteispeli teki meistä tänään niin hyviä. Pystyttiin pitämään hyvä meiniki koko ajan. Ollaan parannettu tuulettamisessa, se auttaa tosi paljon, kun fiilis pysyy kentällä korkealla, Launonen totesi.

Päävalmentaja Huurneella oli selvä näkemys, mihin Lempon vahvuus perustui. 

– Vahvan syöttöpelin lisäksi oma side out -pelaaminen oli rautaista. Vastaanottoprosentit olivat kovissa lukemissa. Riikka kiitti hyvästä vastaanotosta levittämällä peliä ja pelasi varsinkin keskareiden kanssa huikean pelin.

Lempolle voitto teki pudotuspelipaikkaa ajatellen todella hyvää. Keskikasti on edelleen tasainen, sillä Lempo on nyt kuudes ja kolmantena oleva Kiisto vain kolmen pisteen päässä, joten jopa kotietu on vielä mahdollinen.

– Tämä oli se esitys, mikä on ollut tuloillaan. Samalla oli myös näyte, mihin tästä joukkueesta on. Sanoin pelaajille ja valmentaja Jyrille, että toivottavasti tämä oli se kuuluisa ketsuppipullon avautuminen tähän kevääseen. Joensuun-reissulla pidettiin palaveria ja puhuttiin jo siitä, että jos vaan saadaan kaikki napsumaan, tällä porukalla on mahdollisuus ihan mihin vaan. Tänään se toimi, Huurne arvioi.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Roosa Päykkönen
Kiiston paras pelaaja: Iiris Leppänen
Lempon Pelin päällikkö: Adelia Launonen

Pisteet

Lempo: Roosa Päykkönen 12, Adelia Launonen 10, Linnea Malinen 8

Kiisto: Silja Arohonka 4, Michaela Bajnaková 4, Ilona Raitis 4

Yleisö: 98

Seuraava peli:

Lempo kohtaa runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa Raision Urheilijat vieraissa sunnuntaina 19.2. Kiisto kohtaa 19.2. Kuortaneen kotikentällään.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Adelia Launonen, Veera Hussa, Pauliina Kovanen, Roosa Päykkönen, Linnea Malinen ja libero Anna Kaisa Kerminen

Kiisto: Tiia Heikkinen, Ilona Raitis, Sabina Nylund, Silja Arohonka, Meri Törmä, Michaela Bajnaková ja libero Janika Kaski

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Taisto Niukkanen