Lempo nousi kotiavauksessa hienoon voittoon: "Lopetettiin puristamasta mailaa"

1.10.2023

N1 RUNKOSARJA LEMPO-VOLLEY - KUORTANE 3–2 (22–25, 24–26, 25–17, 25–17, 15–12)

1.10.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley jatkoi naisten 1-sarjakauttaan lokakuun alun kunniaksi sunnuntaina kauden ensimmäisellä kotipelillä. Hakkariin saapui vieraaksi kauden avauspeliään pelannut Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue.

Lempo esitti hienon nousun ja käänsi 0–2-tappiotilanteen lopulta 3–2-voitoksi (22–25, 24–26, 25–17, 25–17, 15–12). Lempolla on koossa kahdesta pelistä kaksi voittoa ja viisi pistettä. Myös Kuortane sai heti pistetilinsä auki sarja-avauksessa.

Lempo vaihtoi edellispeliin verraten neljä pelaajaa avauskokoonpanosta, kun kuusikkoon marssivat Riikka Vuorentausta, Sofia Ikonen, Roosa Päykkönen ja Tessa Francke.

Illan ykkösnimeksi nousi Lempo-hakkuri Ikonen, joka oli kentän tehokkain 16 pisteellään ja hän pokkasi Lempon parhaan pelaajan palkinnon. Ikonen palasi kesken viime kauden 1-sarjakentille rauhakseen, sillä takana oli noin vuoden mittainen polven eturistisiteen kuntoutus. Viime kaudella rooli oli vielä pieni ja pelikunto rajallinen. Nyt Ikonen on saanut alle laadukkaan kesäjakson ja pääsi pelaamaan täyden 1-sarjapelin ensi kertaa sitten kauden 2021–22.

Jälki oli myös sen mukaista ja hakkuri hehkui peli-intoa läpi illan, vaikka joukkueella oli vaikeatkin hetkensä.

– Oli kyllä niin hienoa ja kivaa pelata. Omaan peliin olen tyytyväinen: positiivinen yllätys, kun ei tiennyt mitä odottaa, Ikonen mietti pelin jälkeen.

–Joukkueena saatiin kahden erän jälkeen huippuparannus ja lopetettiin puristamasta mailaa. Saatiin iloa kentälle ja lähti rullaamaan.

Kaksi avauserää olivat tosiaan vierasjoukkueen hallintaa. Viime kaudesta jonkin verran uudistunut Kuortane oli kysymysmerkki lempolaisille ja nopeasti pystyi toteamaan, että Kuortane oli pikemminkin huutomerkki ja isoilla kirjaimilla. Kuortane pelasi ottelun alun rohkeasti ja vähemmillä virheillä kuin Lempo. Kun vielä syöttöpeli toimi ja taitava passari Sanni Siika-aho pelasi loistavasti, pääsi Kuortane hyödyntämään ulottuvuusylivoimaansa ja hoiteli kaksi avauserää itselleen.

Ensimmäisessä erässä Lempo sortui virheilyyn, eikä oma peli tahtonut käynnistyä. Loppuerän kirivaihdekin jäi torsoksi omien virheiden katkaistua mahdolliset pisteputket. Toiseen erään Lempo sai pelistä paremmin kiinni ja varsinkin oma syöttöpeli parani, kunnes loppuerästä tuli taas virhesuma. Lempo sai jo pienen johdon, mutta Kuortane tuli takaa ohi ja käytti hyödykseen toisen eräpallonsa 2–0-johtoon. Vierasjoukkue käytti paikkansa loistavasti.

Pitkän tauon jälkeen Lempo toi yleispelaajien paikalle Veera Vuorentaustan ja Adelia Launosen. Kuten usein pitkän tauon jälkeen käy, peli voi kääntyä täysin päälaelleen. Lempo paransi tekemistään joka osa-alueella ja repäisi kolmoserään 14–5-johdon Riikka Vuorentaustan syöttövuorolla. Vaikka Kuortane vielä kiri, Lempon johto riitti erävoittoon.

– Pari yleispelaajavaihtoa tehtiin pitkällä tauolla. Meillä on niin tasainen yp-osasto, niin sitä on valmentajan helppo pyörittä, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi kokoonpanovaihdoksesta tauon jälkeen.

Neljäs erä lähti Kuortaneen hallinnassa, mutta kun Lempo sai avauserän takamatkan kurottua, passari Vuorentaustan syöttövuorolla Lempo repäisi taas erän itselleen. Niinpä lähdettiin viidenteen erään.

Siinä johto vaihteli useasti, mutta Lempo sai kymmenen pisteen jälkeen tarvittavat isot onnistumiset Ikosen ja Launosen pisteillä ja käänsi toisen sarjapisteen itselleen.

– Pitkällä tauolla puhuttiin syöttöpelistä ja millainen kontrolli siinä pitäisi olla. Joukkue vastasi tosi hienosti huutoon. Myös puolustuspeli parani, aloimme kaivamaan sekä peippejä että kovia lyöntejä paremmin, Alatalo kertoi pelin kehittymisestä.

Lempon peli oli kaksijakoinen ja oman tason löytäminen kesti hetken. Kuortane pelasi viisaasti ja melko vähillä virheillä varsinkin pelin alun. Lempon ryhtiliike käänsi pelin kuitenkin kotijoukkueelle. Kotijoukkueelta Ikosen lisäksi muun muassa passari Vuorentausta, muutaman upean puolustuksen tehnyt Anna Kaisa Kerminen sekä syöttöpaikalla loistanut Saara Rajala pelasiva komean ottelun.

Kuortaneella jo mainittu passari Siika-ahon lisäksi löytyi useita loistopelin pelanneita nuoria, kuten yleispelaajat Vilma Isometsä ja Terja Sandberg sekä libero Elsi Karjanlahti. Lemposta Kuortaneelle siirtynyt Venla Rajalakin teki 1-sarjadebyyttinsä ottelussa.

Palkinnot

Lempon Dammenberg-pelaaja: Sofia Ikonen

Kuortaneen Dammenberg-pelaaja: Terja Sandberg

Yleisö: 124

Pisteet

Lempo: Sofia Ikonen 16, Adelia Launonen 11, Tessa Francke 9

Kuortane: Vilma Isometsä 12, Noora Päykkönen 11, Terja Sandberg 10 

Seuraava peli:

Lempon pelaa sunnuntaina 8.10. PuMaa vastaan Helsingissä kello 13. Kuortane kohtaa 8.10. RaisU:n kotikentällään.

Avauskokoonpanot

Lempo: Riikka Vuorentausta, Roosa Päykkönen, Saara Rajala, Sofia Ikonen, Tessa Francke, Tiia Tapio ja libero Anna Kaisa Kerminen

Kuortane: Vilma Isometsä, Sanni Siika-aho, Ella Rajaniemi, Noora Päykkönen, Nella Haatainen, Veera Saloranta ja libero Eli Karjanlahti

Pelihaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Enna Huurne