PuMan kantti kesti Lempoa paremmin erien ratkaisupalloissa

14.1.2024

N1 RUNKOSARJA LEMPO-VOLLEY – PUMA-VOLLEY 1–3 (25–27, 24–26, 25–18, 23–25)

14.1.2024 Hakkarin liikuntahalli

Lempo-Volley avasi vuoden 2024 naisten 1-sarjapelit tasaisella väännöllä helsinkiläistä PuMa-Volleyta vastaan kotikentällään. Harvinaista oli, että Lempo voitti pikkupisteet 97–96, mutta jäi ilman yhtään sarjapistettä. PuMaa vastaan loppulukemat olivat samat kuin lokakuussa Helsingissä: PuMa voitti 3–1 (27–25, 26–24, 18–25, 25–23).

Kaikki Lempon tappioerää menivät pienimmällä mahdollisella marginaalille PuMalle, joka nousi Lempon ohi toiseksi sarjataulukossa.

– Lentopallossa pitää pelata pidemmälle kuin 23 pisteeseen, sitä täytyy vielä jumpata, harmitteli Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo niukkoja erätappioita.

Avauserässä Lempo nousi kahden eräpallon ja toisessa yhden eräpallon takaa tilanteisiin 24–24. Avauserässä Lempo sai itsekin yhden eräpallon. PuMan kantti kuitenkin piti mestarillisesti erien ratkaisuhetkillä.

Neloserää Lempo oli puolestaan viemässä jo viidenteen, mutta PuMan loistavat kaksi puolustuspalloa toivat kaksi tärkeää pistettä, ja niillä PuMa nousi 21–23-tilanteesta 25–23-voittoon.

– Oli kokonaisuudessaan ihan hyvä peli ja oli hyviä hetkiä. Mutta sitten oli myös niitä huonoja hetkiä. Oltiin tehty kova työ pisteeseen, mutta sitten virheltiin sellaisilla tilanteissa lopuksi, Lempon parhaana parhaana palkittu Annastiina Tarkkanen kertoi ja viittasi neloserän lopun PuMan huimaan puolustuspelaamiseen.

Molemmilla joukkueilla on ollut pelaajia liigaryhmien mukana. Lempon Tessa Francke oli LP Kangasalan matkassa ja PuMalta puuttuivat alkukauden kohtaamisessa pelanneet Kerttu Kilpinen ja Lotta Alatalo. Trio Sanni Suomela–Eevi Lehmus–Sara Aito olivat matkassa.

Otteluennakossa ei turhaan hehkutettu PuMan yleispelaajaparia Lehmus–Aito jopa 1-sarjan parhaaksi. Pistepörssin kärki Lehmus teki 22 ja Aito 19 pistettä. Tiukan avauserän kolmesta viimeisestä pisteestä Aito teki kaksi, Lehmus yhden. Kolmoserässä PuMan kolme viimeistä pinnaa olivat Lehmuksen käsialaa.

Kolmas erä näytti, millaista peliä Lempo pystyi parhaimmillaan pelaamaan. Alkuerässä otettu johto kesti ja peli oli monipuolista. Aivan koko erää vahva tekeminen ei muissa erissä kestänyt.

Lempolta ei löytynyt PuMan kaltaista huippupistenikkaria, mutta tehoja tuli laajalti. Hakkuri Karoliina Viitaniemi teki 15 ja yleispelaaja Adelia Launonen 13 pistettä. Kesken pelin kehiin tullut keskipelaaja Saara Tyrkkö loisti torjuntapelissä ja merkkautti kymmenen pistettä. Parhaana palkittu passari Tarkkanen tehoili passarille komeat yhdeksän pistettä.

– Tappio tietenkin harmittaa. Pelattiin ajoittain todella hyvää lentopalloa. Sellaiset ongelmatkohdat mitä on ollut esimerkiksi hyökkäyspelin kanssa, niin tänään oli sillä osa-alueella raikkaampaa peliä. Taktisesti saatiin torjuntapuolella jumpattua pelin aikana paremmaksi ja syötettiinkin ihan hyvin, Alatalo arvioi.

Lempo jatkaa tammikuutan tuplaviikonlopulla: lauantaina 20.1. vieraissa Kuortane ja sunnuntaina 21.1. kotona LP-Vampula.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon Dammebgberg-pelaaja: Annastiina Tarkkanen

PuMan Dammenberg-pelaaja: Elisa Muukkonen

Raadissa Lempon varapuheenjohtaja Vesa Peltonen.

Yleisö:  73

Pisteet

Lempo: Karoliina Viitaniemi 15, Adelia Launonen 13, Saara Tyrkkö 10, Annastiina Tarkkanen 9

PuMa: Eevi Lehmus 22, Sara Aito 19, Elisa Muukkonen 14

Seuraava peli:

Lempo kohtaa lauantaina 20. tammikuuta Kuortaneen vieraskentällä ja sunnuntaina 21. tammikuuta LP-Vampulan kotikentällä. PuMa kohtaa 20.1. RaisUn kotikentällään ja heti 21.1. RaisUn vieraskentällä.

Avauskokoonpanot

Lempo: Annastiina Tarkkanen, Roosa Päykkönen, Saara Rajala, Karoliina Viitaniemi, Adelia Launonen, Tiia Tapio ja libero Anna Kaisa Kerminen

PuMa: Sanni Suomela, Sara Aito, Ilba Gashi, Elisa Muukkonen, Eevi Lehmus, Helmi Melleri ja libero Siiri Ruuskanen