Ennätystyleisö siivitti Lempon upeaan kotivoittoon

3.3.2024

N1 RUNKOSARJA LEMPO-VOLLEY – PUIJO WOLLEY 3-0 (25-14, 25-21, 25-15)

3.3.2024 Lempäälä-areena

Lempo-Volley esitti kauden parhaimpiin lukeutuvan, ellei jopa parhaa, sunnuntaina kotikentällään Lempäälä-areenassa. Lempo ei jättänyt voittajaa arvailujen varaan vaan kellisti kuopiolaisen Puijo Wolleyn 3-0 (25-14, 25-21, 25-15) selvin erälukemin.

Lempo pääsee oivasta tilanteesta runkosarjan päätöspeliin ensi viikolla Vaasan Kiiston vieraana. Voitto nosti Lempon toiseksi ja kolme pistettä Vaasasta varmistaisi runkosarjan kakkospaikan.

Lempolle Puijo-peli oli toinen uudessa areenassa ja nyt avautui voittotili.

Lempon valmistautuminen oli onnistunut, sillä heti pelin alusta Lempo laittoi Puijon köysiin vahvalla syöttöpelillä ja rohkealla hyökkäämisellä. Päävalmentajana peliä johtanut Viivi Huurne saikin seurata kamppailua rennoin mielin, kun Tuomas Alatalo oli M1-joukkueen matkassa Oulussa.

Lempo-hakkuri Karoliina Viitaniemen lyöntikäsi oli tulikuuma. Hän johdatti Lempon avauserässä 14-4-johtoon ja tehtaili avauserään peräti kymmenen pistettä. Lempo jätti Puijon vain 14 pisteeseen. Viitaniemi teki koko ottelussa Riikka Vuorentaustan passeista 21 pistettä, joka on hurja saldo kolmeen erään.

Toiseen erään Puijo sai paremmin pelistä kiinni ja tottui Lempäälä-areenan avaruuteen. Erä pysyi tasaisena 14-14-tilanteeseen. Saara Tyrkön syöttövuoro oli kuitenkin myrkkyä. Lempolle 19-14-johto ja myös kakkoserä kotijoukkueelle.

Pitkän tauon jälkeen Lempo ei päästänyt tasoaan putoamaan vaan nosti sitä entisestään. Lempo karkasi 12-5-johtoon ja vaikka Puijo vielä pysyi iskuetäisyydellä, Lempo onnistui pitämään pakkansa koossa. Erän lopun ratkoi vaihdosta kehiin tullut Niina Mattila hyppysyötöillään.

Lempon parhaana palkittiin Saara Tyrkkö, joka teki 9 pistettä. Puijon parhaana palkittiin libero Elle Rissanen, tehokkain oli Sinitta Mennala yhdeksällä.

Ottelua seurasi upeasti 228 katsojaa, Lempo kiittää kaikkia ja toivottaa tervetulleeksi pudotuspeleihin! Niiden tarkat pelipäivät ja vastustaja selviää myöhemmin, mutta puolivälierät pelataan 16.-17.3.