Lempo hyvästeli Hakkarin upealla voitolla

4.2.2024

N1 RUNKOSARJA LEMPO-VOLLEY – TURUN URHEILULIITTO 3–0 (25–18, 25–16, 24–14)

4.2.2024 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley hyvästeli Hakkarin legendaarisen liikuntahallin sen ansaitsemalla tavalla. Toistaiseksi viimeisessä Hakkarissa pelatussa pelissä Lempo voitti naisten 1-sarjassa Turun Urheiluliiton selvästi 3–0 (25–18, 25–16, 25–14).

Lempo nousi hetkeksi myös sarjakärkeen, PuMa voi myöhäisemmän pelin voitollaan nousta tosin ohi.

Kun lukemat tulostaululla ovat näinkin selvät, tarkoittaa se Lempon onnistumista laajalla rintamalla. Lempo jyräsi turkulaisten yli vahvalla syöttöpelillä, joka oli koko pelin perusta. Lempo syötti kolmeen erään lähemmäs 20 ässää ja muutenkin aiheutti isoja haasteita vierasjoukkueen vastaanotolle.

Kun siihen lisättiin oma vahva hyökkäyspeli, onnistunut torjuntapeli ja varsinkin puolustuspeli, Lempo sai myös mukavasti hienoja jatkopallopisteitä eikä vastustaja saanut pisteputkia.

– Oltiin tänään kyllä juuri niin hyviä kuin tulostaulu kertoo. Syöttö-vastaanotto ja torjunta-puolustus toimi, Lempon parhaana palkittu libero Anna Kaisa Kerminen totesi pelin kuvasta.

– Meillä oli oikein hyvä treeniviikko taustalla ja haluttiin saada hyvät viimeiset treenit ja pelit tänne Hakkariin, Lempon tehopelaaja Karoliina Viitaniemi summasi.

Päävalmentaja Tuomas Alatalo pystyi seuraamaan ottelua rauhallisena aivan alun haasteiden jälkeen.

– Kyllähän valmentaja aika levollisesti voi peliä seurata, kun oma tekeminen rullaa noin mukavasti. Kaikki osa-alueet toimivat mallikkaasti. Urheiluliitolla oli joitain poissaoloja, mitkä ehkä näkyivät ja heillä oli hieman haasteita vastaanotossa. Tänään ero näkyi tulostaululla, Alatalo summasi pelin.

Vierasjoukkue Tuulettaret aiheutti Lempolle aivan pelin alussa hieman haasteita, kun Tuomas Alatalo otti Lempolle aikalisän 3–8-tappiotilanteessa. Saara Tyrkkö palasi Lempon kokoonpanoon puututtuaan viime pelistä. Keskipelaaja syötti kolme ässää putkeen ja toi Lempon heti tasoihin 8–8:een. Siitä lähtien Lempo menikin Hakkarin iltapäivässä omia menojaan.

Hyvät syöttöputket toivat erien aluissa Lempolle mukavan johdon, jota sopi puolustaa. Johtoasemassa kotijoukkueen peli oli vapautunutta. Veera Vuorentausta kuritti Urheiluliittoa lyhyillä syötöillään, Adelia Launonen ja Karoliina Viitaniemi antoivat palaa laidasta kovalla kädellä Annastiina Tarkkasen passeista.

Lempo esitti koko joukkueellaan todella tasapainoisen pelin. Kun kaikki pelaavat tasollaan, parhaillaan tulos on näin kovaa. Karoliina Viitaniemi teki 16 pistettä ja trio Launonen–Vuorentausta–Tyrkkö 11 pistettä.

Kotijoukkueen vahvuudesta kertoo, että Lempo ei päästänyt Tuulettaria missään erässä yli 20 eräpisteen ja paras pistenainen Veera Hämäläinen teki kuusi pistettä. Turkulaisilta parhaana palkittiin Veera Mäkelä.

Ensi lauantaina Lempo pelaa Salossa ja sen jälkeen onkin aika uudelle aikakaudella: sunnuntaina 18. helmikuuta Lempo pääsee korkkaamaan tuliterän Lempäälä-areenan kotipelissä Tapanilan Erää vastaan. Se päivä kannattaa laittaa kalenteriin ja saapua kannustamaan ja katsomaan uutta kotipyhättöä.

– Jänniittähän se uudelle areenalla siirtyminen vähän. Mutta saadaan pari viikkoa siellä treenata ennen peliä, niin eiköhän saada sielläkin peli toimimaan, Viitaniemi uskoo.

Pelihaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon Dammenberg-pelaaja: Anna Kaisa Kerminen

Urheiluliiton Dammenberg-pelaaja: Veera Mäkelä

Raadissa Lempon yhteistyökumppani Hiushuone Susannan Susanna Laikio-Nääjärvi

Yleisö:  86

Pisteet

Lempo: Karoliina Viitaniemi 16, Saara Tyrkkö 11, Adelia Launonen 11, Veera Vuorentausta 11

Urheiluliitto: Veera Hämäläinen 6, Carla Pehrsson 5, Olivia Mäkelä 3

Seuraava peli:

Lempo kohtaa lauantaina 10.2. vieraskentällä LP Viesti Akatemian. Uudessa Lempäälä-areenassa pelataan sunnuntaina 18.2. Tapanilan Erää vastaan. Turkulaiset pelaavat seuraavaksi 10.2. kotipelin PuMaa vastaan.

Avauskokoonpanot

Lempo: Annastiina Tarkkanen, Adelia Launonen, Saara Rajala, Karoliina Viitaniemi, Veera Vuorentausta, Saara Tyrkkö ja libero Anna Kaisa Kerminen

Urheiluliitto: Tiia Vuorinen, Olivia Mäkelä, Elina Mäkelä, Suvi Syrjälä, Veera Hämäläinen, Carla Pehrsson ja libero Jenna Laaksonen

Kuvat: Antti Raunio