Vampula-kotivoitto kruunasi kuuden pisteen viikonlopun

21.1.2024

N1 RUNKOSARJA LEMPO-VOLLEY – LP-VAMPULA AKATEMIA 3–0 (28–26, 25–23, 25–13)

21.1.2024 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley pelasi hienon viikonlopun ja nappasi täydet kuusi pistettä kahdesti ottelusta. Viikonlopun toinen voitto napsahti tilille sunnuntaina, kun Lempo voitti LP-Vampula Akatemian 3–0 (28–26, 25–23, 25–13). Näin viikonloppu meni Lempon nimiin eräsuhteella 6–1.

Voitolla Lempo nousi toiseksi kahden pisteen päähän sarjakärki PuMasta.

– Peli ratkesi siihen, että saatiin pidettyä omat heikot hetket lyhyinä. Ja sen päälle kolmas erä oli meiltä suvereeni näytös. Itselläni oli vähän vaikea avauserä, mutta sen jälkeen rupesi homma toimimaan ja löytämään oikeita puolustuspaikkoja, Lempon kapteenina toiminut libero Senni Virtanen kertoi.

– Kokonaisuudessa viikonloppu oli meiltä laadukas ja pelattiin hyvää lentopalloa. Etenkin erien loppujen nousut olivat hienoja, kuten tänään ykkös- ja kakkoserissä, Lempon keskipelaaja Saara Tyrkkö arvioi.

Lempo jatkoi samalla kokoonpanolla kuin Kuortane-pelissä lauantaina, mutta avaukseen tehtiin muutama muutos. Riikka Vuorentausta, Saara Rajala, Niina Mattila ja Senni Virtanen ottivat paikat avauksessa. Vampula sai mukaansa liigajoukkueestan farmiavut Nanna Talvitien, Alisa Mansikka-ahon ja Elli-Saara Etelän.

Lempo jatkoi avauserässä Kuortane-pelin tapaan todella hyviä erien loppuja. Vampula liiga-apu, passari Nanna Talvitie oli ratkaista erän, kun hän syötti kolme ässää ja upotti yhden peipin muuttaen 16–19-tappion 21–19-johdoksi. Lempo selvitti kolme eräpalloa, vaihdosta tullut Veera Vuorentausta otti kaksi kriittistä puolustusta erän lopussa ja Riikka Vuorentausta ratkaisi erän ässällään Lempon toisesta eräpallosta. Taas siis upea tasonnosto erän ratkaisupalloissa Lempolla.

Toisessa erässä Lempo teki vielä hienomman nousun: vahvasti erän aloittanut Vampula johti parhaillaan kuudella pisteellä 18–12 vahvan torjunta- ja puolustuspelin ansiosta. Loppuerässä Lempo-libero Senni Virtanen poimi useampia maagisia puolustuksia ja nosti Lempon mukaan erän voittotaistoon. Kun samalla syöttöpeli toimi ja puolustuspelissä tuli tukku pelastuksia Lempo nousi erävoittoon. Erän lopussa Vampulan Alisa Mansikka-aho loukkasi jalkaansa, toivotaan Alisalle nopeaa paranemista.

Pitkän erätauon jälkeen Lempo pelasi todella vahvasti eikä antanut enää Vampulalle mahdollisuuksia. Vierasjoukkue jäi 13 pisteeseen Lempon rynniessä laajalla rintamalla erä- ja otteluvoittoon.

– Pari erää nähtiin todella tasaista vääntöä. Oltiin taas erien lopuissa rohkeita ja uskallettiin tehdä ne ratkaisevat pisteet. Siinä on tullut selvä kasvu. Vampula puolusti todella hyvin ja heitti kovan haasteen meidän hyökkääjille. Olen kuitenkin todella tyytyväinen meidän hyökkäyspelaamiseen tänäänkin ja puolustuspeli parani koko ajan pelin edetessä, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo niputti pelin.

Adelia Launonen pelasi upean viikonlopun. Kahteen peliin 32 pistettä, joista sunnuntaina 17 ja valinta pelin parhaaksi. Senni Virtanen pelasi liberona loistavasti etenkin puolustuspelissä ja keskipelaaja-Saarat Tyrkkö ja Rajala onnistuivat erinomaisesti. Lempon tehokkain oli 18 pisteen hakkuri Karoliina Viitaniemi, passari Riikka Vuorentausta jakoi palloja monipuolisesti hyviin lyöntipaikkoihin läpi iltapäivän.

Vampulan parhaana palkittiin taitava passari Nanna Talvitie, joka varsinkin syötöllään kiusasi Lempoa useasti. Vierailijan tehokkain oli 18 pistettä tehnyt hakkuri Mariliis Lipand.

Ensi viikolla Lempolla taas kiivas pelitahti: lauantaina 27.1. A-tyttöjen A-pooli Lempäälässä ja sunnuntaina 28.1. 1-sarjaa Raisiossa.

Palkinnot

Lempon Dammebgberg-pelaaja: Adelia Launonen

Vampulan Dammenberg-pelaaja: Nanna Talvitie

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Yleisö:  72

Pisteet

Lempo: Karoliina Viitaniemi 18, Adelia Launonen 15, Saara Tyrkkö 7

Vampula: Mariliis Lipand 18, Nanna Talvitie 7, Alisa Mansikka-aho 6

Seuraava peli:

Lempo kohtaa sunnuntaina 28. tammikuuta Raision Urheilijat vieraskentällä. Vampula jatkaa pelejään 4.2. RaisU-kotipelillä.

Avauskokoonpanot

Lempo: Riikka Vuorentausta, Niina Mattila, Saara Rajala, Karoliina Viitaniemi, Adelia Launonen, Saara Tyrkkö ja libero Senni Virtanen

Vampula: Nanna Talvitie, Elli-Saara Etelä, Petra Lankinen, Mariliis Lipand, Alisa Mansikka-aho, Lempi Ali-Viikari ja libero Laura Liikanen