LP Viesti Akatemia vei pisteet Hakkarista

31.10.2021

NAISTEN 1-SARJAA LEMPO-VOLLEY - LP VIESTI AKATEMIA 1-3 (17-25, 24-26, 25-17, 19-25)

Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä, 31.10.2021

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Pinja Siekkeli, Veera Hussa, Venla Raittinen, Sofia Ikonen, Milana Hutko ja libero Rita Jokinen

LP Viesti Akatemia Akatemia: Saana Virtanen, Linnea Kuusela, Jenni Jantunen, Anna Johtela, Kiira Tuominen, Ada Vikstedt ja libero Anna Syrjälä

Tulospalvelu

Lokakuu päättyi Lempo-Volleylla mielenkiintoiseen kohtaamiseen LP Viesti Akatemian kanssa. Tiukka kamppailu oli koko ajan hienokseltaan vierasjoukkueen hallintaa, joka kuittasikin kaikki sarjapisteet 3-1-voitollaan.

- Kaksijakoinen fiilis pelistä. Paljon oli hyvää tekemistä ja tietyillä osa-alueilla tekeminen menee koko ajan eteenpäin, Lempon päävalmentaja Jani Huurne tiivisti.

Lempo oli saanut ryhmäänsä hakkuriksi LP Kangasalan liigapelaajan Venla Raittisen, joka on tuttu näky viime kausilta Iskun 1-sarjajoukkueesta. LP Viesti oli saanut muutamia liigakentilläkin karaistuneita pelaajia mukaansa.

Raittinen pelasi koko pelin muutamaa vaihtoa lukuun ottamatta ja summasi mukavat 14 pistettä. Lempon hahmoiksi nousivat yleispelaaja Sofia Ikonen, passari Liisa Lahtinen ja libero Rita Jokinen. Ikonen jatkoi WoVo-pelissä alkanutta huippuvirettään ja oli kotijoukkueen tehokkain 17 pinnallaan. Lahtinen palkittiin joukkueen parhaana ja toista kokonaista 1-sarjapeliään pelannut Jokinen puolestaan palkittiin Päivän päällikkö -palkinnolla (haastattelu alempana).

Viesti Akatemia osoitti aika-ajoin kovan tasonsa tehden upeita suorituksia, mutta Lempo pystyi haastamaan tiukasti lähes koko pelin ajan.

- Täytyy muistaa, että heillä oli kolme pelaajaa, jotka ovat olleet liigassa avauksessa tällä kaudella ja liberokin päässyt pelaamaan, Huurne kertoi. Liiga-avuista passari Saana Virtanen palkittiin parhaana ja yleispelaaja Linnea Kuusela oli pisteykkönen 17 pisteellään.

Toinen erä olisi voinut mennä kotijoukkueellekin, mutta kaksi Lempon omaa virhettä 24-24-tilanteessa käänsivät erän.

Pitkän tauon jälkeen voimasuhteet muuttuivat ja Lempo otti kolmanteen erään hallitsijan paikan heti alussa ja piti eron selvänä.

- Kakkoserä olisi pitänyt ottaa, Viesti antoi meille 13 pistettä omilla suorituksillaan. Kolmas erä oli puolestaan tilastokukkanen: meillä pelin heikointa vastaanottoa, mutta parhaat hyökkäystehot, Huurne kummasteli.

Neljäs erä lähti Lempolta heikosti liikkeelle, eikä kotijoukkue päässyt loppuerässä tosissaan haastaan pelin venyttämisestä viidenteen erään.

- Vastaanotto toimi ihan hyvin, se rupee pysymään tasaisena. Omia virheitäkään ei tehty ihan niin paljoa kuin aiemmin, Huurne kokosi hyvät asiat.

- Torjuntapelissä on tekemistä ja siinä on ollut vaikeuksia. Mutta puolustettiin kyllä hienosti, vastustajakin kehui meidän puolustuspeliä. Jokisen Rita pelasi hienon pelin liberona.

Lempo on alkukauden seitsemästä pelistä ottanut yhden voiton ja on sijalla 12. Viesti on voittonsa myötä nyt sijalla viisi. Huurne meni jopa hieman filosofiseksi mietittyään isompaa kuvaa, missä mennään.

- Kun aloin miettiin meidän kehitystä, tämä on ikään kuin kahden askeleen kausi. Toissa kaudella iso osa pelaajista pelasi vain junnupelejä. Sitten viime kausi oli harppaus aikuisten peleihin 2-sarjaan. Ja koronan takia viime kausi 2-sarjassa jäi vain muutamaan peliin. Tänä vuonna sitten harppaus 2-sarjasta 1-sarjaan. Eli käytännössä kaksi harppausta yhdessä kaudessa.

- Meidän kehitys kirkastui, kun olin sunnuntaina katsomassa pelimme jälkeen Vesilahdessa Lempon 2-sarjapeliä, kun meidän 2-joukkue haastoi hienosti Visaa, jolle viime kaudella hävittiin kotipeli. Ollaan otettu tosi hurjia askelia viime kaudesta. Voi sanoa, että ollaan oikealla tiellä.

Päivän päällikön haastattelussa Rita Jokinen.

PALKINNOT

Lempon paras: Liisa Lahtinen

LP Viesti Akatemia paras pelaaja: Saana Virtanen

Lempon päällikkö -palkinto: Rita Jokinen

PISTEET

Lempo: Sofia Ikonen 16, Venla Raittinen 14, Annika Saari 10
LP Viesti Akatemia: Linnea Kuusela 17, Jenni Jantunen 10, Saana Virtanen 7

YLEISÖ:  87

SEURAAVA PELI

Lempo jatkaa vieraspelillä Helsingissä Pumaa vastaan ensi sunnuntaina 7.11. Salolaisille on kahden viikon tauko, seuraava peli 13.11. Kuortanetta vastaan vieraissa.

Artikkelin kuvat: Taisto Niukkanen