Lempon hieno nousu palkittiin pisteellä sarjakärjen vieraana

15.1.2023

N1 RUNKOSARJA: PUMA-VOLLEY – LEMPO-VOLLEY 3–2 (25–18, 25–21, 22–25, 17–25, 15–13)

15.1.2023 Lehto-areena Helsinki

Lempo-Volley lähti sunnuntaina 15. tammikuuta haastamaan sarjakärki PuMa-Volleyta Helsinkiin. Alussa näytti, että matka jäisi pelkäksi haastamiseksi, mutta Lempo yltyi iltapäivän edetessä upeaan taisteluun voitosta.

Lempo nousi kahden erätappion jälkeen pisteille ja venytti pelin viidenteen erään. Lopulta PuMa voitti 3–2 (25–18, 25–21, 22–25, 17–25, 15–13) ja piti kaksi sarjapinnaa Helsingissä. Lempo sai mukaansa yhden. Pistekin on kova juttu, sillä PuMa ei ole hävinnyt sarjassa vielä yhtään ottelua.

– Sanoin pelin jälkeen pelaajille, että jäi tosi positiivinen fiilis meidän noususta ja kuinka tultiin taisteluilmeellä pitkän erätauon jälkeen, Lempon päävalmentaja Jani Huurne kiitteli.

Lempossa debytoi keskitorjuja Mirjam Jauhiainen. LP Kangasalan sopimuspelaaja tuli farmin kautta Lempoon hakemaan pelituntumaa. Lempinimellä "Mirkku" tunnettu keskipelaaja pelasi hienon pelin ja teki 11 pistettä ja palkittiin Lempon Pelin päällikkönä.

– Mirkku pelasi tehokkaasti, syötti hyvin ja toi meille torjuntauhkaa. Oli kelpo esitys, Huurne kehui.

Kahdessa avauserässä pelin juoni oli lähes identtinen. Erät alkoivat tasaisesti ja Lempo otti avauserässä jopa heti 4–1-johdon. Kuitenkin kymmenen pisteen korvilla PuMa repäisi 3–5 pisteen kaulan hyvällä syöttöpelillään ja Lempon virheillä.

Molemmissa erissä Lempo piti eron pienenä mutta ei kuitenkaan päässyt missään kohtaa enää johtoasemaan. Lempo teki kotijoukkuetta enemmän virheitä, PuMa pelasi ihailtavan vähillä virheillä ja puolusti myös laadukkaasti.

Lempon vastaanotto oli ajoittain vaikeuksissa PuMan pahan syötön kanssa. Helsinkiläiset syöttivät todella hyvin myös Lempäälässä joulukuussa ja jatkoi sitä myös tällä kertaa. Se tuotti Lempon laitapelille puolestaan haasteita.

Lempolla oli keskitorjujaosastolla poikkeuksellisen paljon pituutta, kun Jauhiainen ja Linnea Malinen hallitsivat verkkoa. Se näkyikin useana maukkaana torjuntana.

– Startti peliin oli vähän hajuton ja mauton meillä. Oltiin pelissä vähän näennäisesti mukana. Lähdettiin peliin torjuntapelin kautta ja saatiinkin useampi hieno torjunta, mutta muu peli ei ollut alussa samalla tasolla, Huurne mietti.

Lempo vaihtoi pitkän erätauon jälkeen molemmat yleispelaajansa. Adelia Launosen ja Veera Vuorentaustan paikoille tulivat Roosa Päykkönen ja Annika Saari. Pitkästä erätauosta tuli pelin käännekohta, niin kuin niin usein. Kolmas erä alkoi myös tasaisesti, mutta nyt Lempo pääsi pitämään johtopaikkaa suurimman osan ajasta.

Lempon puolustus- ja syöttöpeli parani ja se ajoi kotijoukkueen haasteisiin. Myös hyökkäyspuolella Lempo vähensi virheitä ja sai hyökkäyksiä kuolemaan paremmalla teholla. Erän puolivälissä Mirjam Jauhiaisen muutama komea hyökkäys veivät Lempoa karkumatkalle ja Roosa Päykkösen syötöt veivät Lempon erävoiton partaalle. PuMa selvitti kaksi eräpalloa, mutta kolmannesta Annika Saari päätti erän kotijoukkueelle.

– Kolmannen erän alku oli vielä vähän vaikeaa ja näytti, että meneekö ihan 0–3, mutta aikalisän jälkeen saatiin homma rokkaamaan. Syöttö alkoi napsua ja puolustuspeli parani. Tultiinkin kolme viimeistä erää tosi hyvällä syötöllä eikä kaveri päässyt hyökkäämään kuten Lempäälässä.

Neljäs erä oli puolestaan täysin Lempon heiniä. Kolmannen erän voitosta tullut itseluottamusbuusti näkyi ja Lempo vei peliä miten tahtoi. Lempo meni 7–0-johtoon ja piti johtoaseman läpi erän.

Viides erä oli kärkipään ottelun arvoinen jännäri. Lempo sai hyvän alun, sitten PuMa nousi johtoon, mutta Lempo kampesi itsensä vielä tasoihin. Lopulta peli päättyi niukkaan hyökkäysvirheeseen ja PuMa pääsi juhlimaan voitto 15–13.

– Viides erä oli kärkipelin arvoinen. Muutama vihellys olisi lopussa voinut kääntyä, mutta pitää lyödä palloa niin kenttään, ettei tarvitse jossitella, Huurne tuumi.

PuMalla Lempäälän-pelin ratkaissut passari Sofia Lehto esitteli taas muun muassa usean hienon yhden käden passin. Pisteitä hän teki tällä kertaa viisi, kun viimeksi 16. Lempo-passari Riikka Vuorentausta kokosi kuusi pistettä.

Lempo on sarjassa kolmantena, PuMa jatkaa kärjessä. Lempo kohtaa Tapanilan Erän ensi sunnuntaina Hakkarissa jo kello 12.