Lempolle kauden avausatappio loistavasti syöttäneelle PuMalle

8.10.2023

N1 RUNKOSARJA PUMA-VOLLEY - LEMPO-VOLLEY 3–1 (25–20, 21–25, 25–18, 25–18)

8.10.2023 Lehto-areena, Helsinki

Lempo-Volley matkasi kauden kolmanteen naisten 1-sarjapeliin Helsinkiin. Vastassa oli PuMa-Volley, joka aiheuttikin Lempolle sarjakauden avaustappion. PuMa piti lopulta kaikki pisteet 3–1 (25–20, 21–25, 25–18, 25–18) -voitolla.

Niinä Lempon saldo kolmeen peliin on kaksi voittoa ja kuusi pistettä. PuMa on aloittanut kauden kahdella voitolla.

Lehto-areenassa nähtiin tasainen ja samalla ailahteleva ottelu, jossa momentumit vaihtelivat useasti. Aivan erien lopuissa kotijoukkueen tekeminen oli terävämpää ja oikeisiin hetkiin osuneet hyvät putket ratkaisivat erät ennen kuin päästiin aivan viimeisiin pisteisiin.

Varsinkin syöttöpaikalla PuMa teki vahvaa jälkeä. Lempokin syötteli varsinkin kahteen avauserään useamman ässän, mutta PuMa sai syötöllään Lempon vaikeuksiin läpi pelin. Syöttöpaine korostui erien lopuilla, kun PuMa teki tarvittavan eron.

Lempon parhaana palkittu yleispelaaja, 19 pistettä koonnut Adelia Launonen jakoi tunnustusta kotijoukkueen syöttöpelille.

– Pelin kuvana meillä vastaanotto hieman tökki ja kaveri sai syöttönsä kulkemaan. Mutta oli siellä hyviäkin hetkiä, kun saatiin meininki päälle, Launonen tuumi.

Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo teki samanlaisia havaintoja. PuMan syöttöpeli oli isossa roolissa varsinkin neloserän tärkeässä nousussa takaa ohi ja erävoittoon.

– Pikkuisen meillä alkoi vastaanotto loppua kohti heikkenemään. Harmittaa neljäs erä, meillä oli 9–3-johto ja oli mahdollisuus viedä peli viidenteen.

Lempolla debytoi keskitorjuja Saara Tyrkkö. Nuoren pelaajan kaksoisedustuksella VaLePasta Lempossa pelaava Tyrkkö pääsi heti avaukseen, syötti ensimmäisellä syötöllään 1-sarjassa ässän ja teki kaikkiaan viisi pistettä.

Heti pelin alussa tapahtui ikävä loukkaantuminen, kun PuMa-kapteeni Ilba Gashi loukkasi jalkaansa. Hänet korvasi Helmi Melleri. Avauserä oli PuMan hallintaa, kunnes Lempo nousi 20–19-johtoon. PuMa kuitenkin teki erän kuusi viimeistä pistettä saaden loistavan erän lopun.

Lempo terästi erän alkuaan ja sai kakkoserässä ohjat heti käsiinsä. Roosa Päykkönen tuli toiseksi yleispelaajaksi. Kakkoserä oli Lempolta pelin tasaisin ja parasta tekemistä syöttö-vastaanotossa. PuMa ajoi Lempon johdon parikin kertaa kiinni, mutta Lempo löysi erävoittoon tarvittavat pisteet.

Pitkän tauon jälkeen PuMa teki oivaltavan muutoksen, kun se otti yleispelaaja Kerttu Kilpisen hakkuriksi ja Sara Aito palasi yleispelaajaksi. Näin PuMa löysi ideaalikokoonpanosa, jolla se myös pelasi loput erät voitokkaasti. Kolmas erä lähti heti kotijoukkueen pienessä hallinnassa, eikä Lempo saanut johtoasemaa missään kohtaa.

PuMalla oli mukana Hämeenlinnan liigajoukkueen farmipelaajat Kilpinen ja keskitorjuja Lotta Alatalo, jotka olivat isossa roolissa voitossa. Kilpinen tehoili 17 ja parhaana palkittu yleispelaaja Eevi Lehmus 18 pistettä. Lempolla Launosen lisäksi tehoilivat Karoliina Viitaniemi 15 ja Tiia Tapio 9 pistettä.

Lempolla oma kenttäpuolustus oli hieman hakemista eikä kunnon pisteputkia saatu aikaan. Neloserään liberoksi tuli Senni Virtanen, joka kaivoi usean hienon puolustuksen. Neloserässä Lempo sai toisen erän tavoin loistoalun, mutta tällä kertaa johto ei kestänyt loppuun asti.

– PuMa on erittäin hyvä joukkue 1-sarjaan, mielestäni aivan kärkipäätä. Kun heillä oli vielä Alatalo ja Kilpinen vahvistuksina, niin saatiin tänään harjoitella hyökkäämistä todella korkeaa torjuntaa vastaan. Oli Siika-Ahon Sepolta hyvä veto vaihtaa kolmanteen ja neljänteen erään Kilpinen hakkuriksi, Alatalo analysoi ottelua.

PuMa sai kovalla syötöllään ja ulottuvalla torjunnallaan Lempon hyökkäyspelin pahoihin paikkoihin. Kun kotijoukkueella oli vielä oma laitavoima monipuolista, ei Lempo onnistunut nappaamaan pistettäkään.

– Tietenkin harmittaa hävittä, mutta ei tätä kauaa kannata harmitella. Meillä oli pelissä paljon hyviäkin asioita.

Lempo pelaa ensi viikon sunnuntaina Huittisissa LP-Vampula Akatemiaa vastaan.

– Otetaan tähän hyvä treeniviikko alle, ja lähdetään hakemaan Vampulasta voittoa, Launonen tuumi.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Seuraava peli:

Lempon pelaa sunnuntaina 15.10. LP-Vampula Akatemian vieraana, PuMa kohtaa 15.10. Tapanilan Erän.

Avauskokoonpanot

Lempo: Annastiina Tarkkanen, Adelia Launonen, Saara Tyrkkö, Karoliina Viitaniemi, Veera Vuorentausta, Tiia Tapio ja libero Anna Kaisa Kerminen

PuMa: Tiia Heikkinen, Sara Aito, Lotta Alatalo, Elisa Muukkonen, Eevi Lehmus, Ilba Gashi ja libero Siiri Ruuskanen