Lempo-Volleyn kausi päättyi kultaisessa erässä - Puijo välieriin

17.3.2024

N1 2. PUOLIVÄLIERÄ LEMPO-VOLLEY – PUIJO WOLLEY 2–3 (17–25, 20–25, 25–19, 25–15, 13–15)

Kultainen erä Puijolle 25–15

Sarjan tilanne: Puijo välieriin voitoin 2-1 kultaisessa erässä

17.3.2024 Lempäälä-areena

Lempo-Volleyn naisten 1-sarjakausi päättyi isoon pettymykseen. Raadollinen kultainen erä päättyi Puijo Wolleyn juhliin ja Puijo eteni ansaitusti välieriin voitoin 2–1. Puolivälierien ratkaisu pelattiin sunnuntaina 17.3. Lempäälä-areenassa.

Varsinainen toinen puolivälierä Lempäälässä päättyi niukasti Puijolle 3–2 (25–17, 25–20, 19–25, 15–25, 15–13). Voitot olivat 1–1 ja mentiin kultaiseen erään. Sen Puijo voitti 25–15.

Lempo aloitti pelin samalla kokoonpanolla, jolla lauantaina lopetti. Ottelu oli hyvin vaihteleva. Kaksi avauserää olivat täysin Puijon juhlaa. Rohkeasti pelannut vierasjoukkue lähti urku auki -asenteella ja se toimi. Lempo ei pystynyt vastaamaan kahdessa avauserässä Puijon heittämään haasteeseen hyökkäys- ja syöttöpelissä.

Lempo pyöritti kahdessa avauserässä paljon kokoonpanoaan ja haki rytminmuutosta. Kentälle tulivat Saara Tyrkkö, Veera Vuorentausta, Sofia Ikonen, Annastiina Tarkkanen ja Niina Mattila. Voimasuhteet eivät kuitenkaan kääntyneet ennen kuin pitkällä erätauolla.

Toisen erän lopulla katsomoon saatiin lisää virtaa, kun Lempon miesten joukkue saapui oman pelinsä jälkeen kannustamaan. Lempäälä-areenassa olikin upea tunnelma äänekkään fanijoukon ansiosta. Äänekäs kannustus auttoi Lempoa kääntämään ottelun suuntaa. Pitkällä tauolla Lempo rauhoitti tekemisensä ja palautti saman kokoonpanon kuin avauserässä, paitsi Saara Tyrkkö pysyi keskellä.

Kaksi seuraavaa erää olivatkin Lempon hallintaa. Lempo paransi selvästi syöttöpeliään ja sai torjuntaansa paremmin kohdilleen. Myös oma hyökkäyspeli sujui, kun Puijon parasta hurmosta saatiin taltutettua

Välieräpaikka oli viidennessä erässä jo Lempon ulottuvilla. Hieno flow ja kotiyleisön kannustus toi 13–9-johdon. Sen jälkeen homma stoppasi ja ratkaiseva niitti jäi antamatta. Puijo teki kuusi pinnaa putkeen ja voitti pelin 3–2.

Kultainen erä oli heti alusta alkaen Puijon heiniä. Lempo ei saanut enää nousua aikaan ja Puijo herkutteli 25–15-voittoon ja jatkopaikkaan.

Parempi eteni jatkoon, onnittelut Puijolle! Vierasjoukkueen usko ei sammunut missään kohtaa, vaikka tilanne avauspelin 0–3-tappion jälkeen oli vaikea. Kultaisessa erässä nähtiin kuvaava tilanne: Lempo hyökkäsi neljästi kovaa samassa pallossa, Puijo puolusti ja palautti ja lopulta teki pisteen itse. Kultaisessa erässä Puijolla onnistui kaikki upeassa hurmoksessa, puolustuspeli oli uskomatonta ja murensi Lempon uskon.

Puolivälierät olivat yllättävät, jos vertaa runkosarjasijoituksiin ja kertoo sarjan tasaisuudesta. Välierässä pelaavat PuMa (runkosarjan 1.), LP Viesti Akatemia (5.), Kuortane (6.) ja Puijo (7.).

Lempon kausi päättyi. Joukkue haluaa kiittää kaikkia hienosta kaudesta. Vaikka himoittua välieräpaikkaa, kausi oli seurahistorian paras: runkosarjan kakkospaikka ja ensimmäinen voitto pudotuspeliottelussa.