Lempo ei vieläkään voitokas Raisiossa, piste jäi matkaan

28.1.2024

N1 RUNKOSARJA RAISION URHEILIJAT – LEMPO-VOLLEY 3–2 (20–25, 25–22, 26–24, 19–25, 15–11)

28.1.2024 Kerttulan liikuntahalli, Raisio

Lempo-Volley jäi yhä ilman ensimmäistä 1-sarjavoittoa Raisiossa. Kolmas yritys Raision Urheilijoiden vieraana toi nyt ensimmäisen sarjapisteen, mutta voitto meni RaisUlle 3–2 (20–25, 25–22, 26–24, 19–25, 15–11).

Joukkueet pelasivat viisieräisen väännön myös Lempäälässä, joten tasaista peliä osattiin odottaa ja se saatiin. Lempo on nyt kolmas ja RaisU neljäs, kun osa kierroksen peleistä on kesken.

Kotijoukkue RaisU pelasi kotikentällään todellaa hyvää syöttö-vastaanottopeliä. Joukkue onkin voittanut yhtä vaille kauden kaikki kotipelinsä, joten yksi pistekin on varsin mukana saavutus Lempolle.

– Taisteltiin syöttö-vastaanoton kanssa läpi pelin. Saatiin sitä pelin aikana vähän tasokkaammaksi, mutta ei se siltikään ollut meidän omalla tasolla tänään. RaisU vaikeutti meidän vastaanottoa syöttämällä eritoten hyvin ja vähillä virheillä, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi.

– Syöttö-vastaanotto oli meillä tänään vähän hakusessa. Puhuttiinkin pelin jälkeen joukkueella, että sillä osa-alueella ratkesi voitto tänään, Lempon parhaana palkittu Adelia Launonen arvioi.

RaisUn passarina esiintyi yleensä liberona pelaava Annaliina Friman, joka pelasi todella hienosti. Hänelle tuli ikävä loukkaantuminen, jonka paikkasi vahvasti sisään tullut Siiri Velling. Lempo toivottaa Annaliinalle pikaista toipumista!

Lempo pelasi todella hyvät ykkös- ja kolmoserät. Niissä lempääläiset saivat hyvillä erien aluilla pienet johdot, jotka auttoivat huomattavasti. Erien alut korostuivat tänään, sillä RaisU voitti juuri ne erät, joissa se aloitti Lempoa paremmin.

Lempo teki pelissä useita hyviä nousuja takaa rinnalle ja joissain kohti ohi. Kolmannessa erässä Lempo nousi usean pisteen takaa 24–22-johtoon. Katkaisu ei kuitenkaan onnistunut ja RaisU otti tärkeän 2-1-johdon.

– Kolmannen erän loppu jäi harmittamaan, 24–22-tilanteesta hävittiin neljään omaan virheeseen. Kaivettiin kuitenkin yksi arvokas sarjapiste vaikeasta vieraspaikasta, Alatalo tuumi.

Viidennessä erässä alun merkitys korostui. Kotijoukkue sai syöttönsä todella hyvälle jengalle ja meni 5–1- ja 7–2-johtoihin. Vaikka Lempo vielä kavensi eron parhaimmillaan kolmeen, kiri ei riittänyt voittoon.

– Pelattiin ajoittain oikein hyvin omalla tasolla. Mutta vastapainoksi tuli sitten notkahdushetkiä. Saatiin kuitenkin niitä notkahduksia aika hyvin kurottua kiinni, mutta siitä huolimatta loppusivallus jäi uupumaan tänään, Lempon Riikka Vuorentausta tuumi.

Lempolla passari Vuorentausta pelasi todella hyvän pelin, samoin keskipelaaja Siiri Vehmanen. Vaikka keskipassi ei aina osunut täysin käteen, Vehmanen oli tehokas hyökkäyksissään ja napsi tukun torjuntoja ja kaikkiaan teki yhdeksän pistettä.

Senni Virtanen tuli pelin kuluessa Lempon liberoksi. Tehopuolella parhaana palkittu Adelia Launonen, Karoliina Viitaniemi ja Roosa Päykkönen tekivät 13 pistettä.

RaisUn puolella entinen Lempo-pelaaja Annika Saari nähtiin liberona. Saari masensi Lempo-hyökkääjät useasti puolustaen mahtavasti. Tehopuolella parhaana palkittu hakkuri Vilma Puottula teki 19, Silja Arohonka 17 ja Anna Johtela 16.

Lempo palaa pelikentille heti ensi viikon sunnuntaina 4.2. kun vastaan saapuu Turun Urheiluliitto. Peli on viimeinen Hakkarin liikuntahallissa, kun Lempo siirtyy helmikuun aikana pelaamaan uuteen Lempäälä-areenaan. Sunnuntaina siis kaikki hyvästelemään Hakkari! Lisää uudesta areenasta ensi viikolla. 

Pelihaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Adelia Launonen

RaisUn paras pelaaja: Vilma Puottula

Yleisö:  80

Pisteet

Lempo: Karoliina Viitaniemi 13, Adelia Launonen 13, Roosa Päykkönen 13

RaisU: Vilma Puottula 19, Silja Arohonka 17, Anna Johtela 16

Seuraava peli:

Lempo kohtaa sunnuntaina 4. helmikuuta kotikentällään Turun Urheiluliiton, peli on viimeinen Hakkarin liikuntahallissa ennen siirtymistä uuteen Lempäälä-areenaan. RaisU pelaa 4.2. Vampulan vieraana.

Avauskokoonpanot

Lempo: Riikka Vuorentausta, Adelia Launonen, Tiia Tapio, Karoliina Viitaniemi, Roosa Päykkönen, Siiri Vehmanen ja libero Anna Kaisa Kerminen

RaisU: Annaliina Friman, Silja Arohonka, Oona Tahkola, Vilma Puottula, Anna Johtela, Inka Oksanen ja libero Annika Saari