Riemu jätti Lempon nollille ja ilman erävoittoja vierastuplassa

10.10.2021

NAISTEN 1-SARJAA LIIKUNNAN RIEMU - LEMPO-VOLLEY 3-0 (25-22, 25-19, 25-23)

Gradia Viitaniemi, Jyväskylä, 10. lokakuuta 2021.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Annika Saari, Veera Hussa, Iida Ylimäki, Pinja Siekkeli, Milana Hutko ja libero Viivi Huurne

Riemu: Veda Mansikkaviita, Helmi Rantala, Sonja Mielonen, Veera Raveala, Jenna Laaksonen ja Ella Kotonen

Tulospalvelu

Lempo-Volleyn päävalmentaja Jani Huurne tavoitettiin Keljonkankaan ABC:lta sunnuntaina naisten 1-sarjapelin jälkeen, kun Lempo oli kokenut tiukassa taistossa tappion jyväskyläläiselle Liikunnan Riemulle 0-3 (22-25, 19-25, 23-25).

- Jos pitäisi raflaavaa otsikkoa keksiä, niin Riemu peippasi ja Lempo syötti minne sattuu, Huurne tiivisti ensimmäiseksi.

Lempon vierastuplaviikonloppu ja 12 tunnin bussimatkustaminen huipentui sunnuntaina Jyväskylän Gradialla Riemu-peliin. Pelistä tuli odotetun tasainen, mutta kotijoukkue hallitsi peliä alusta loppuun hienokseltaan. Niinpä Lempon pistetili 1-sarjassa näyttää yhä nollaa viiden pelin jälkeen.

Avauserässä Lempo esitti hyvän nousun lopussa, toisessa erässä Riemu hallitsi tapahtumia selvemmin eikä päästänyt Lempoa lopussa lähelle. Kolmatta erää Lempo johti pitkään, Riemu pääsi lopussa ohi, Lempo kavensi vielä 23-24, mutta Riemun Veera Raveala päätti pelin Riemulle.

- Peli-ilme oli meillä paljon parempi kuin lauantaina. Oltiin paljon valmiimpia ja pysyttiin peruspelissä hyvin mukana. 

- Mutta sitten syöttöpelissä hävittiin tänään ottelu, Huurne tiivisti.

Esimerkki Lempon heikommasta syöttöpäivästä: kolmannen erän 5-5-tilanteessa Lempo oli antanut Riemun kaikki pisteet syöttövirheillään. Huurneen laskujen mukaan kolmanteen erään syöttövirheitä tuli 12.

- Kaverin vastaanotto oli yllättävissä vaikeuksissa, kun saatiin syöttö ruutuun. Vastaanotto toimi meillä, saumaa olisi ollut, kuten ensimmäinen ja kolmas erä osoittivat.

Lempon ykköseksi nousi jälleen yleispelaaja Annika Saari, joka teki 16 pistettä. Hän sai parhaan tuen vaihtopenkiltä kehiin nousseilta yleispelaajilta Tessa Franckelta (8) ja Sofia Ikoselta (6). Kaikkiaan Lempo lähti peliin hyvin eri avauksella kuin Juju-peliin ja Francke tuli mukaan pelattuaan lauantaina B-tyttöjen turnauksessa.

- Henkinen kantti ei vielä nuorella ryhmällä oiken riitä, paitsi Annikalla, joka tekee jäätävää duunia. Tessa tuli hyvin vaihdosta hyökkäyspeliin, Huurne kertoi.

Riemun ykköseksi nousi odotetusti hakkuri Veera Raveala, joka teki 14 pistettä. Peliä pyöritti taidokkaasti liigassakin pelannut passari Veda Mansikkaviita.

- Osattiin odottaa, että Raveala tulee hyvin, mutta ei oikein saatu otetta. Hän vaihteli hyvin rajan ja jyrkän viiston välillä.

Lempolle viikonloppu oli pitkä ja uusi kokemus, sillä harva pelaaja oli aiemmin ollut mukana yö yli kestävällä pelireissulla aikuisten sarjoissa. Niinpä nuori joukkue sai jälleen uusia arvokkaita kokemuksia pankkiinsa.

Lempo jäi viikonloppuna nollille niin pisteissä kuin erävoitoissakin.

- Tämä oli kasvattava reissu. Nämä ovat retkiä, jotka pitää vain kokea. Kuinka totut bussimatkustamiseen ja suljet sen pois peliesityksestäsi. Parhaana tästä reissusta jäi kokemus, ja ollaan valmiimpia seuraavalla vierastuplalla, Huurne näki. Vierastuplia tulee kaikkiaan kolme runkosarjassa Lempolle.

Tuleva viikonloppu Lempolla on vapaa 1-sarjapeleistä, mutta iso osa ryhmästä pelaa ensi lauantaina A-tyttöjen kauden avausturnauksessa Lempäälässä.

- Viikko valmistaudutaan nyt A-tyttöjen turnausta varten. Sitten päästään pelaamaan kotisalissa taas 1-sarjaa, Huurne kertoi tulevasta.

PISTEET

Lempo: Annika Saari 16, Tessa Francke 8, Sofia Ikonen 6
Riemu: Veera Raveala 14, Helmi Rantala 8, Jenna Laaksonen 6

YLEISÖ:  70

SEURAAVA PELI

Lempolla on edessä kauden ensimmäinen vapaa viikonloppu. Sen jälkeen kotipelit jatkuvat sunnuntaina 24.10. Rovaniemen WoVo akatemiaa vastaan kello 15 Hakkarissa.

Kuvat: Taisto Niukkanen