Lempolla onnistunut kenraaliharjoitus ja kolmas sija Salosta

10.9.2023

Lempo-Volleyn naisten 1-sarjajoukkue pelasi sunnuntaina 10. syyskuuta OP Lounaismaa -turnauksessa Salossa. Harjoitusturnauksessa tuli neljä kovaa treenipeliä, jotka olivat loistavaa valmistautumista tulevaan sarjakauteen. Lempo oli lopulta kahdeksan joukkueen turnauksessa kolmas.

Lempo oli alkulohkossaan toinen saldolla yksi voitto ja kaksi tasapeliä. Avauspelissä Lempo voitti PuMan 2-0 (25-23, 25-22). Sen jälkeen tuli tasapeli Raision Urheilijoita vastaan 1-1 (25-18, 16-25) ja lohkovoiton ratkaisseessa päätöspelissä tasapeli LP Viesti Akatemiaa vastaan 1-1 (22-25, 25-23).

Alkulohkopeleistä PuMa-ottelu oli koko ajan hyvin tasainen, mutta erien lopuissa Lempon ote piti voittojen arvoisesti. RaisUa vastaan johtoasemat vaihtelivat todella usein. Avauserässä Lempo nousi takaa ohi Annastiina Tarkkasen pitkällä syöttöputkella. Toiseen erään RaisU paransi ja meni heti alusta karkuun. Viesti Akatemiaa vastaan Lempo johti molempia eriä pitkälle: avauserässä salolaiset nousivat takaa ohi, mutta toisessa erässä Lempon johto piti. Lopulta Lempo ja Viesti päätyivät alkulohkossa tasapisteisiin, mutta Viesti Akatemia oli lohkovoittaja paremmalla eräpistesuhteella.

Lempon lohkosta Viesti Akatemia meni finaaliin ja Lempo pronssipeliin, jossa vastaan tuli toisen lohkon kakkoseksi tullut Salon Viestin 2-sarjajoukkue. Lempo voitti päätöspelin 2-0 (25-22, 25-18).

Lempo oli mukana koko 13 pelaajan rosterillaan ja peliaikaa jaettiin kaikille. Sisupuukot menevät keskitorjujakaksikolle Tiia Tapio ja Saara Rajala, jotka uurastivat kaikki neljä peliä alusta loppuun.

Lempolla toimi varsinkin syöttöpeli, joka oli kauden alkuvaiheeseen nähden vahvaa ja toi paljon tulosta. Lempo johti lähes jokaista pelaamaansa erää alussa ja oli valmis pelaamaan. Peli kuitenkin ailahteli ja erien aikana usein vastustajat nousivat mukaan taistoon erävoitosta takamatkalta.

- Varsin hyvä päivä tuloksellisesti ja pelillisesti. Yhtään peliä ei hävitty tänään. Peli pysyi aika hyvin kasassa koko päivän. Vaikka koitin "sotkea" aika paljon vaihtamisella pelien välissä, ei joukkue siitä häkeltynyt vaan osoitti, että meillä on laaja ja tasainen materiaali. Tästä on hyvä jatkaa ekaan viralliseen peliin, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo arvioi turnausta.

Lempo avaa sarjakauden 23.9. Turun Urheiluliitton vieraana.

Sijoitukset:

1. LP Viesti Akatemia

2. Tapanilan Erä

3. Lempo-Volley

4. Salon Viesti N2

5. Turun Urheiluliitto

6. Raision Urheilijat

7. PuMa-Volley

8. LP-Vampula